torsdag 28 juni 2012

Att väga sig varje dag, eller inte...

Gomorron. Torsdag idag. Skönt, då är det snart helg. Sen är det bara 3 veckor kvar till semestern... Nedräkningen kan snart börja på allvar. Men så länge vädret är så här jäkla tråkigt (fast igår var det OK) så lider jag inte så mycket av att jobba. Det är mycket på jobbet nu också, och jag skulle inte kunna slappna av om jag skulle gå på semester nu...

Igår ställde jag undan vågen, som jag alltid gör när städerskan skall komma. I går kväll bestämde jag mig för att inte ta fram den igen förrän på söndag morgon. Det är deprimerande när ingenting händer. Dukan säger ju att man skall väga sig varje dag, för att märka vad som händer med kroppen. Men, om inget händer, är det som sagt väldigt tråkigt. Men å andra sidan, om man väger sig en gång i veckan och det då inte händer någonting, är inte det mer deprimerande? Väger man sig varje dag så vet man ju det... Nåväl, nu är den bortplockad och vi får se vad resultatet blir på söndag.

Om någon är nyfiken på vad jag äter så kan jag berätta om vad jag åt igår, en proteindag (alltså inga grönsaker).

Frukost: 1 havreklipannkaka (1 äggvita, 2 msk havrekli, 1,5 msk kvarg, kryddor) med 1 skiva kalkon. Ca 1,5 dl naturell lättyoghurt med 2 msk linfrön och lite Stevia, kardemumma och vanliljpulver.

Mellanmål: 3 skivor kalkon med vitlökskvarg på i rullar.

Lunch: En liten Dukan-pannkaka (gjord på lättmjölk, ägg, fiberhusk, lite maizena), 60 g tacofärs, en näve röd lök, lite vitlökskvarg och 30 g Västan 5 %.

Mellanmål: En kycklingfilé ca 50 g

Mellanmål (jag har bytt plats på kvällsmaten och middagen): Ca 1,5 dl naturell lättyoghurt med 2 msk linfrö och lite Stevia, kardemumma och vaniljpulver.

Middag: En omelett-pannkaka (jag gillar inte när den är lös, den skall vara vändstekt mer likt en pannkaka) gjord på 1 ägg och 1 äggvita, en klick vitlökskvarg och lite Sambal Oelek. På denna en tärnad kycklingfilé (ca 50 g) och en näve röd lök. Till detta lite vitlökskvarg.

Notering: Röd lök räknas som smaksättning på proteindagarna, alltså inte som en grönsak.

Under dagen dricker jag också ca 3 liter vätska i form av vatten, te och FunLight.

Jag tror inte jag äter för mycket. Jag har ingen aning om hur många kalorier detta blir, eller hur många man skall äta, eftersom Dukan går ut på att man INTE skall räkna kalorier eller mäta någonting. Orsaken till att jag ändå håller ganska bra koll på hur mycket jag äter är snarare att jag inte vill slänga. Till skillnad mot före operationen så går det inte att knö ner de där sista tuggorna när jag blivit mätt. Är jag mätt så är jag mätt, punkt slut. Onödigt att slänga då. Jag fryser ju in den mesta av min mat i portioner och jag har lärt mig hur mycket jag orkar/vill ha/bör ha.

Är det en grönsaksdag så är ett av målen garanterat en kycklingsallad, något jag aldrig verkar tröttna på. Ett annat mål kan vara min supergoda köttfärssås med massa grönsaker och så lite Shiritakinudlar till detta. Bara ett exempel.

Igår tänkte jag på förmiddagen, när regnet öste ner, att jag skulle åka till gymmet och simhallen efter jobbet. Det var ett tag sedan jag var på gymmet.... (harkel). Sen när solen kom mitt på dagen så sög det i promenadbenen igen och jag ville ut och leta fler checkpoints. Men det blev inte något av det... När jag gick hem så kände jag av höften. Riktigt stel och lite ont faktiskt. Så det blev vila igår. Jag har ju faktiskt gått ca 1,4 mil lördag, söndag och tisdag och det är inte så illa pinkat av någon som var mer eller mindre immobil för ett par veckor sedan... Jag måste inse mina begränsningar och inte förstöra min höft nu. Så vi får se hur det blir idag, jag säger som så här: det beror på dagsformen. Jag skall verkligen försöka lyssna på hur höften mår, för jag mår SÅ mycket bättre när jag inte har ont i den. Jag skall till naprapaten nästa gång den 10 juli, han har semester, så det är ju ett tag dit...

Ha en bra torsdag!!

7 kommentarer:

  1. Jag tycker det ser bra ut. Ge det tid och fortsätt som du gör nu. Även sakta går framåt...

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott att höra att jag inte är helt ute och cyklar i alla fall :) Men du känner mig, otålig är ju bara förnamnet... Kramen

      Radera
  2. Hej!
    Jag tycker att du är en riktig kämpe! Många hade gett upp för längesedan men du kämpar på, bra gjort!
    Jag har funderat på en sak, även om du inte går ner i vikt så kanske kroppen omfördelar sig och du minskar i cm. Du kanske har blivit mindre ändå?! Bara en tanke...
    Kämpa på, du är super!
    Sofie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å tack! Vad glad jag blev av din kommentar. Den värmde :) Jag har inte varit så bra på att mäta mig, men visst märker jag lite på kläderna. FAst jag vet inte hur mycket jag har märkt de sista 2 veckorna nu när jag har stått still. MEn det handlar bara om TÅLAMOD, något jag saknar. Jag tycker att det är min tur att lyckas snart, men gudarna vill annorlunda... Tack igen :)

      Radera
  3. Vad du än tänker om dej själv så är du ju sötare än söt på bilden härintill! KatarinaW

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men... nä. Jag har ALDRIG blivit kallad söt. Aldrig. Tackar å allra ödmjukast för den fina kommentaren.

      Radera
  4. Förhoppningsvis har du din semester de finaste veckorna denna sommar! ;)
    Vore ju värre om du haft semester hela juni och sen bara arbete ett år framåt... Gubben min går också på semester om tre veckor så vi lever på hoppet! :)

    Ha en riktigt bra fredag! Kram

    SvaraRadera