torsdag 21 juni 2012

Det är alltid nått som går åt helvete

Gomorron. Ingen morronsimning idag... :( Trots att jag, sedan december 2010, äter lågdosantibiotika varje dag, så åkte jag på en urinvägsinfektion igår. Det är då själva fan också att de skall komma så lätt. Bara för att jag simmade 2 dagar i rad. Utan antibiotikan hade jag inte kunnat simma alls... Fick känningar och blod i urinen vid 10.30, ringde sjukförsäkringsbolaget vid 11, fick tid till "min" läkare kl 14. Snacka om service. Under tiden däremellan drack jag massor, och symptomen var nere på hälften ungefär när jag kom till läkaren. Odling togs och ny medicin skrevs ut. En tredje sort (har tagit 2 andra 3 månader i taget för att inte bli resistent), som jag nu skall ta 2 ggr/dag i 7 dagar och sedan en gång om dagen.

Jag tog ledigt hela eftermiddagen, för jag blir alltid så trött när jag får UVI. Åkte hem, via apoteket på Maxi, och sen satte jag mig ute en stund. När jag piggnat till framemot 18-tiden så bestämde jag mig för att provbaka ett cupcakes-recept ("Dukaniserat"). Först hade jag tänkt bjuda på dem på min födelsedag, men jag vet inte. Det blir så krångligt med olika bak då syrran och Vincent måste ha mjölkfritt. Vi får se. Till midsommar tänkte jag bjuda på dem i alla fall, ta med dem upp till Ellös. Pepparkakscupcakes var det, så jag fick sticka iväg till Maxi och inhandla pepparkakskrydda (nej, jag kunde inte blanda egen då jag inte hade nejlikor hemma) och majsmjöl. Muffinsformar hade jag heller inga.

Jag tror inte jag har bakat på 20 år... Är inte alls hemma på det här med att baka. Men jag lyckades i alla fall få ihop smeten, men sen hällde jag för lite smet i formarna. Fick för mig att man bara skulle fylla dem till hälften, och då blev det 10 muffins istället för 6 som receptet föreslog. Så när jag gräddade dem så gick de inte ända upp till kanten. Torra blev de också, eftersom de var så låga. Så jag bestämde mig snabbt för att ta med dessa till jobbet idag och göra nya ikväll till midsommar. Nu vet jag ju att jag kan i alla fall... Till frosting skulle det egentligen vara Philadelphiaost 5 %, men den minsta fetthalten som finns laktosfri är 13 %. Jag tog 0,3 % kvarg istället, och det gick jättebra.

Så här blev de:


Provsmakade en och som sagt, de var lite torra, men frostingen var god (kvarg, canderel, vanilj och kanel). Passar bra att jag har med mig några cupcakes idag då det skall bjudas på glass och jordgubbar till eftermiddagsfikat. Då kan jag mumsa på en sån här och så får de andra dela på resten. Om någon vill ha.. Nu har de ju legat i kylen hela natten och det blir de ju inte mindre torra av :) Nu kommer säkert någon opponera sig mot att jag äter en cupcake, men då får de göra det. Dessa är helt tillåtna (tror jag kan äta 4 st och då komma upp i max. havrekli och majsmjöl på en dag, men den mängden är inte intressant). Någon gång kan det vara trevligt att sitta med när andra fikar... och detta måste ju vara ett bättre alternativ, eller?

Inte blir det sovmorgon i morgon bitti heller, bussen till Ellös går 7.45 tror jag. Lika bra att låta larmet ringa som vanligt, massor att pilla med innan jag åker. Jag får ha med mig min egen mat och mina egna mellisar. För ett tag sedan köpte jag 3 lådor på Lidl som hade dubbla kanter, och i mitten låg det en blå vätska. Dessa förvarar man i frysen och sen när man skall ha dem så är det inbyggda kylklampar. Himla smart när man skall åka buss 2,5 h med räkor, lax och annat gott i väskan.

Ha en skön tordag. Förresten rörde vågen på sig lite idag, -0,6 kg sen igår, men dock bara -0,2 kg sen minstavikten förra söndagen. Men ändå!

6 kommentarer:

  1. Dem blir säkert jätte goda. Det är alltid svårt att baka första gången man prövar något nytt innan man vet hur ingredienserna fungerar.
    Pröva att ta muffinsen en liten stund innan. Tillsätt lite mer vatten-1 msk i smeten om du tror att det kan hjälpa. Hoppas du känner sig bättre snart MammaMia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inget vatten i smeten... Ägg, strösötningsmedel, bakpulver, havrekli, majsmjöl, naturell yoghurt, pepparkakskrydda och flytande vaniljarom är det i. Men jag tror de blir bättre om jag fyller formarna mer :)
      Känner mig lite bättre, men har fortfarande känningar...

      Radera
  2. Fy, vad jobbigt med kronisk urinvägsinfektion. För det är väl ungefär vad det är. Men tur att du mestadels kan gå och simma utan problem.

    Övning ger färdighet! Baka på så blir du bra på det också till slut.

    Kram och pepp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, inte är det roligt inte... Får se om denna nya antibiotika hjälper, och tranbärspillrena...

      Idag bakade jag igen, för i morgon. Tur jag gjorde dubbel sats för 4 flöt ut... Jag är kass på detta...

      Kram

      Radera
  3. Men fy va surt!! Hoppas du blir bättre snart!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, mår lite bättre idag, men det är inte borta än. Hoppas det blir bättre tills i morron, annars blir det jobbigt med alla timmar på bussen...

      Radera