tisdag 19 juni 2012

Dumma magen...

Gomorron. Idag blir det morronsimning, å vad jag har längtat efter det. Idag är det dock uppehåll och jag kommer troligtvis inte att frysa ihjäl på vägen dit eller hem. Nu måste jag bara tänka så att jag får med mig hela frukosten, är inte så van vid att äta Dukan-bröd att jag måste tänka lite. Det är mycket att tänka på varje morgon när det gäller frukost och mellanmål, så jag får i mig allt, och packar ner resten. Jag kollade inte igår men jag har för mig att vi har en brödrost på jobbet, så att jag kan rosta mitt bröd... Annars får jag väl värma det i mikron (blä).

Nästa gång jag gör det så skall jag nog göra det med stavmixern. Det får bli innan jag har i havreklit, för det skall inte malas (då förlorar det de positiva egenskaperna). Men i och med att jag först blandar ut fiberhusket (2 msk) med 1 dl vatten så blir hela alltet lite klumpigt, trots att jag försöker göra något åt alla klumpar. När jag sedan skär brödet så syns fiberhuskklumparna... ser lite osmakligt ut. Att blanda fiberhusk med vatten finns ju inte med i receptet, men jag gör det för min mages skull.

Min mage tycker INTE om att jag bara äter proteiner nu (det har jag gjort sedan i fredags, för att byta rytm). Jäklar vad den protesterar (är hård). Jag har alltid i alla år sagt att jag har en stålmage, som tål allt, för jag har inte varit magsjuk sen jag var 6. Men den är i själva verket otroligt känslig. Missar jag någon portion av Inolaxol och/eller linfrön så protesterar den direkt. Lite jobbigt är det att hela tiden behöva dras med en protesterande mage, men det måste ju gå. Nu har jag ju kört 4 dagar med bara proteiner, och det är ju någonting jag har tänkt göra varje vecka. Men vi får se. Skall magen klaga på detta sättet så blir det nog en återgång till varannandagstänket...

Annars mår jag toppen trots att jag nu kört 4 dagar med bara proteiner. Lite huvudvärk igår, men det botades med 2 Alvedon. Många säger att de blir så otroligt orkeslösa under proteindagarna, men det märker inte jag. Nu tränar jag ju inte så himla hårt, men jag tycker inte jag är vare sig tröttare eller piggare än andra dagar...

Vågen står still, men jag har (mer eller mindre) förlikat mig med att jag har hamnat på en megaplatå. Det skall ju ske någon gång det med... Flera i gruppen på Facebook har "suttit fast" flera veckor, men vi får hoppas att det inte varar så himla mycket längre. Jag mår i alla fall toppen (bortsett från magen) och märker på mina kläder hur jag minskar. Dock hade jag inte räknat med att behöva köpa nya, tjocka tröjor i mindre storlek, men det måste jag ju snart om detta vädret fortsätter. På jobbet fryser jag hela tiden, och hur kul är det att komma dit i lite tajtare kläder och sen ta på sig en stor hoodie det första man gör... Varmt te dricker jag massor, igår blev det en vanlig kopp och 2 stora baljor under arbetsdagen. Tur att grönt te är så nyttigt!

Nu måste jag packa allt, förbereda frukost och 2 mellanmål samt ge Cornelia frukost! Ha en bra dag!

5 kommentarer:

 1. Låter som ett inte allt för jobbigt problem att kläderna börjar bli stora. Jag börjar med känna av det men jag tycker bara det är kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är bara jobbigt för plånboken :) Och så tycker jag inte det är särskilt kul att shoppa... Det är kul att hitta fynd och bra saker, men det gör man ju sällan när man letar :) När jag började med Dukan så fick jag knappt på mig mina byxor i storlek 22. Nu är byxorna i storlek 20 för stora... Snart måste jag handla jeans. Men jag tänkte det skulle bli SOMMAR först, för jag har 6 par capribyxor som passar nu...

   Radera
 2. Hej, kul att det går bra för dig. Ett bra tips som håller magen igång är att äta Verum hälsofil varje dag.Behöver inte vara så stora mängder, men ger inte så mycket kolhydrater.Bästa medlet för mig iaf.Du är jätteduktig som inte ger upp tycker jag! Trevlig midsommar sen, Mvh Kerstin i Sandviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror tyvärr inte Verum hjälper på mig... Det behövs tyngre artillerier. En tid åt jag Verum varje dag på jobbet, hade ett paket stående där, och märkte ingen som helst skillnad på magen. Tyvärr är 9,9 g kolhydrater alldeles för mycket. I gruppen brukar vi ha som riktmärke att proteinerna skall vara högre än kolhydraterna, men det är de inte här. Nej, jag ger inte upp, även om jag fortfarande står helt still. Jag MÅR ju så bra om man bortser från att magen knasar sig. Inte ett enda blodsockerfall sen jag började. Bara det är guld :) Trevlig midsommar till dig med!

   Radera
 3. Hoppas vikten skuttar neråt snart igen.. Jag har, liksom du, gjort gbp och min blev totalt misslyckad. Gick ner 57 kg och sen upp 20 direkt igen. 2,5 år sedan min gbp nu. Har börjat med LCHF och har gått ner 3 kg första veckan, denna den andra veckan står jag still..

  SvaraRadera