lördag 9 juni 2012

En mycket lyckad kväll

Gomorron. Sov ända till 7.45... även om Cornelia försökte verkligen hårt att få upp mig runt 5. Inte aktuellt. Hon fick snällt ligga kvar och vänta på sin frukost. Vaknade med en hals som lät som om jag verkligen partat loss igår, men det var nog en kombination av skriket när vi åkte Jukebox och allt gräs på Liseberg :)

Det blev ingen strejk igår, så det var till Gothia Towers vi skulle. Tur för kollegorna som kommit på att om vi skulle äta på Restaurang Räkan så skulle de vara tvungna att skala sina räkor själva :) Jag tycker det är mysigt att skala räkor, men det gör tydligen inte alla. Direkt när jobbet var slut så kom lillebror och hämtade mig och vi åkte hem till mig. Han stack ganska snabbt, men det var kul att ses i alla fall en liten stund.

Vid 18-tiden hoppade jag på den försenade bussen en hållplats från jobbet, och där satt redan 5 kollegor som förfestat i vårt kök. När jag steg på bussen så ropade de mitt namn och det gick inte alls att låtsas om att jag inte kände dem... Vi kom fram och jag överlevde hissresan upp 23 våningar. Himla tur att det inte var en glashiss... Resten av oss var redan där, vi var totalt 15 st.

Vi var allra högst upp i det vänstra tornet:


Maten kom in och min "macka" var delikat. De andra hade alltså bröd under alla räkor, och majonäs, men så här såg min ut:


Jag fick ta en paus och hålla hårt i tallriken när de dukade ut de andras, men jag fick i mig alla räkor (inte alla grönsaker dock). Så gott! Löjrommen på toppen vet jag inte om den är helt Dukan-godkänd, men jag tror det. Det är räkrom som inte är OK (för fet). Jag åt upp den i alla fall.

Jag hade bestämt mig för att ta ett glas vin. Hm. De häller ju bara upp halva glaset! Så jag tog två med gott samvete :) Men sen fuskade jag lite. Inte med maten, men jag tog en avec. En liten Limoncello. Gott.

När vi ätit klart så gick vi över gatan till Liseberg. Under hela eftermiddagen hade det verkligen ösregnat, men precis när vi kom ut ur hotellet så slutade det. Snacka om tur! Vi började med femkampen och som det brukar göra så spårade det ur lite... Fast vi hade kul. De 3 lagen räknade poäng på olika sätt och vår lagledare missade att skriva in alla våra poäng, så vi hade ingen aning om vem som vann, men "who cares"? Sen "åkte vi Tyrolen" (en krog) resten av kvällen. Några av oss gick och åkte en riktigt rolig attraktion som heter Jukebox. Jag skrek mig hes... Strax före 11 skulle kollegorna bli hämtade av sin dotter, och jag fick åka med då vi inte bor så väldigt långt ifrån varandra. Det var väldigt skönt att slippa ta bussen hem.

Hur såg jag då ut i min kavaj? Jo, jag tycker själv att jag var väldigt fin. Här är två bilder jag tog själv innan jag gick hemifrån, hade den både knäppt och öppen under kvällen.



Sen under kvällen togs 2 kort på mig där jag inte riktigt känner igen mig själv, men jag tycker faktiskt (utan att skryta) att jag ser riktigt bra ut... Det första är taget med min kamera och det andra av min kollega. Det ser lite konstigt ut då jag har skurit bort mina kollegor, men jag vill inte publicera bilder på dem här på bloggen.



Jag känner inte alls igen mig själv, men det beror väl på att jag sitter på ett sånt sätt att dubbelhakorna inte syns...

Idag skall jag inte göra så mycket. Jag har en halvliter mjölk kvar som går ut snart, så jag skall nog steka pannkakor med den och frysa in. Annars har jag inte så mycket som jag måste göra, precis som jag vill ha det på helgerna. En promenad skall det bli, bort till där jag hämtar Schenkerpaket, för ComHem har skickat en ny fjärrkontroll till min box.

Ha en jättebra lördag!!

16 kommentarer:

  1. Härliga bilder på dig!
    Du är jättefin - lyckan skiner om dig.

    Maggan

    SvaraRadera
  2. Lyckad kväll syns på jättefina bilder. Ha en fin helg! Själv ska jag försöka måla idag. Det regnar här. KAtarinaW

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Här regnar det inte just nu, men det kommer snart...

      Radera
  3. Du ser ut att ha haft skoj, shit vad du passade bra i den kavajen (fråga, har du fått den av mig, vet att jag haft en liknande som jag gett bort, men kan inte minnas till vem).

    Tänkte på dig när jag såg att strejken blev avblåst i sista stund, härligt att ni fick goda - färdigskalade :) - räkor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, nej jag har inte fått den av dig. Jag fick den av en Xtravaganzakompis som heter Sara. Ja, det var skönt att strejken blev avblåst om inte annat för att vi nu var så nära Liseberg. Folk var "glada" och vi höll på att tappa bort några på bara den korta vägen...

      Radera
  4. Då blev det en riktigt lyckad kväll :) Här skiner solen för tillfället, hoppas det får fortsätta vara så. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen sol här men uppehåll för tillfället :)

      Radera
  5. Du ser fin ut och det beror inte på vinkeln på kameran!:) Du har ju förändrats utseendemässigt och jag tror att psyket kanske inte riktig hänger med? Inte illa menad...men det har jag läst om att det gör det för många som lyckas som du att gå ner i vikt mycket:) Bara acceptera att du är snygg! ;) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt psyke hinner nog med ganska bra, för jag brukar stå och beundra mig själv framför spegeln. Men när jag tittar rakt fram i spegeln så har jag dubbelhaka, så det är den jag är van vid att se. Så vinkeln spelar roll :) Jag skrev ju att jag tycker att jag såg bra ut på bilderna, och det trodde jag aldrig i mitt liv att jag skulle skriva/tycka någon gång... Kram

      Radera
  6. min kamera är skitbra så sett - jag blir alltid smalare och dubbelhakan vet jag inte vart den tar vägen...
    du är jättefin på korten - allihop.
    avis blir jag på din härliga fredag :)
    idag har vi regn att vara i i dalsland - gott att stanna inne och kura.
    kram//

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket. Jag jobbar med helhärliga människor, så det är inte svårt att ha kul med dem :) VÄdret här igår var uselt, så jag stannade också inne, mer eller mindre. Kram

      Radera
  7. Du är jättefin Lena! O det syns otroligt mkt hur vikten rasat av dig (jaja jag vet det går långsamt ibland). O med sådana kläder syns det ännu mer! Bra där!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här rasar ingenting... aldrig... men skillnaden syns. Tack så mycket :) Kram

      Radera
  8. Åh, vilken god räk"macka"! Jag har aldrig varit där och käkat, men hört så mkt om dem..
    Smart att be om en utan bröd!

    ..och jag håller med resten här också - jättefin i kavajen OCH i utsläppt hår! :)
    Låter som ni haft riktigt roligt också..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är väl värd ett besök. Gratis är den inte (tror den kostar över 200 kr), men som en engångsgrej är den otrolig.
      Kram

      Radera