fredag 8 juni 2012

Firmafest idag

Gomorron. Och så var det fredag igen. Mysko känsla eftersom det var lördag i förrgår... men helt OK känsla :) Gärna lite fler fredagar i veckan!

Idag är det firmafest, något vi ser fram emot. Det var meningen att vi skulle äta en mega-gigantisk räkmacka var på Heaven 23 (23:e våningen i Gothia Towers) och sedan gå över gatan och ha 5-kamp på Liseberg. Lagen om alltings jävlighet gör att just idag tas just Gothia Towers personal troligen ut i strejk. Så typiskt. Nu missunnar jag dem definitivt inte högre löner osv, det är inte det det handlar om, utan att det är typiskt att det händer idag och med just det stället vi skall gå till.

Jag blev så glad när vår VD kom och sa att det var just dit vi skulle gå, och dubbelkollade med mig om det var OK med mig och maten. Inga problem, bara att beställa räkmackan utan macka och majo. Nu är jag stressad över maten. Om jag har fattat det hela rätt har vår sekreterare H lyckats boka in oss på Restaurang Räkan, och då blir jag lugn. Där äter man så mycket räkor man vill.

Jag behöver få veta att maten kommer att vara OK, blir jättestressad när jag inte vet det. Jag vet att några betraktar mig som dum och säger "det kommer att ordna sig", men jag behöver veta. Hade de sagt att vi skall gå till en vanlig restaurang med fasta menyer (som det brukar vara när man är på firmafest) så hade jag faktiskt valt att stanna hemma istället för att vara extra krånglig. Det finns inte på världskartan att jag skulle frångå Dukan, inte en chans. Det är en helt annan sak att jag har bestämt mig för att ta ett glas vitt vin ikväll (om jag vill när det är dags), vin är inte något jag dricker i vanliga fall, så ett glas får mig inte in på dåliga vägar. Svårt att förklara, men för mig är det glasklart.

Jag fick en kommentar igår om att jag skulle akta mig så att jag inte kom in i gamla vanor igen. Jag blev väldigt förvånad över den kommentaren (kanske inte att frågan ställdes, men för hur självklart svaret var för mig), för som sagt, det finns inte på världskartan att fuska. Jag har ingen lust att fuska heller, allt sug och sånt är borta, men däremot är jag glad för att jag kommer att kunna äta lite glass i sommar. Jag hade aldrig kommit på tanken att göra glassen om den inte hade varit nyttig. Jag hade jätteproblem med mig själv innan jag talade om för mig att det var OK att ta 1 dl fruktyoghurt, även om det var mycket kolhydrater i dem. Jag är stenhård med maten och nästa gång kommer jag nog inte att ta med någon fruktyoghurt...

10 veckors sommaruppehåll från psykologen. Känns både bra och dåligt. Bra för att jag "slipper tänka" på ett bra tag och dåligt för att det händer saker i min omgivning där jag kanske kommer att behöva stödet. Men det är inte så mycket att göra åt saken. Vecka 33 sätter vi igång igen, och det är också min första vecka tillbaka efter semestern (har ledigt veckorna 30-32).

I eftermiddag får jag umgås lite med brorsan, de har också firmafest ikväll. Han jobbar ju på andra sidan motorvägen men bor i Borås, så han kommer hit mellan jobbet och festen för att duscha och göra sig i ordning. Alltid kul att träffas. Vi snackade om att han skulle sova över också, men han tar bilen hem ikväll istället.

Jag skall nog ha på mig en fin svart kavaj jag fick av en bloggkompis för drygt 3 år sen. Jag har aldrig kunnat ha den, men nu sitter den som en smäck. Måste bara kolla hur "mobil" jag är med den på, måste ju kunna kasta/skjuta/banka osv på 5-kampen...

Ha en bra fredag, och håll tummarna för att det inte blir någon strejk (även om tidningarna rapporterade igår kväll att strejken kommer närmre).

4 kommentarer:

 1. Jag måste bara kommentera en sak med dig och din mathållning och det är att jag inte "känner" någon annan som är så principfast och strong som du är!
  Du har benkoll på allt du äter, vad som är bra och dåligt (för dig) och om din kropp klarar av det.

  Jag kan inte ens påstå att jag sköter mig hälften så bra som du gör (inte för att det är en tävling) och jag önskar jag var lite mer som du är. Min karaktär var INGET då gjorde nåt ingrepp på samtidigt som GBP:n tyvärr.. ;)

  Lycka till ikväll och - bild på dig i kavajen krävs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tar det som en positiv kommentar :) Du kanske inte BEHÖVER ha koll på allt? Jag VET att om jag slappar till det och kollar på något med framförallt socker i, så räcker det för att jag skall gå upp. Jag vet att magen slutar funka om jag äter/inte äter vissa saker. Jag vet att jag mår som allra bäst när jag äter proteiner (därför passar Dukan mig så jäkla bra). Tyvärr medför detta att jag ÄR sträng mot mig själv och väldigt principfast. Men detta är för att jag känner mig själv. Ger jag efter en gång så kan det bli så att det blir fler gånger. Jag kan faktiskt inte säga hur det blir eftersom sötsuget är borta, men jag vågar inte försöka. Så folk får anse mig tråkig om de vill, men jag får positiva kommentarer om att det verkligen syns nu att jag har gått ner drygt 11 kg. Så underbart!! Och ja, skall se om jag inte kan få någon att ta en bild på mig ikväll, eller om brorsan kan göra det innan vi går. Stor kram för ditt stöd!!

   Radera
 2. Kavajen satt fint på dig. Du är sååååå duktig.

  Brorsan

  SvaraRadera