onsdag 6 juni 2012

Heja Sverige!

Gomorron. Idag fick jag sova ända tills jag vaknade, vilket var halv 7. Cornelia låg hoprullad som en kanelbulle bredvid kudden och stannade kvar i sängen när jag gick upp. Härligt utan väckarklockan! Ni andra kanske inte tycker att halv 7 är sovmorgon, men det är det för mig.

Grattis till Sverige på nationaldagen! Jag har faktiskt aldrig firat Sveriges nationaldag, men jag har gått först i ett norskt 17 mai-tåg 2 år i rad, det är väl alltid något? Det var givetvis när jag bodde i San Francisco 1990 och 1991, där jag nästan uteslutande umgicks med folk från Norge.

Jag var off hela dagen igår också. Frös, ont i huvudet, seg, ont i örat och trött. Hatar att må så där, om det är något i kroppen vill jag hellre att det kommer upp och slåss och inte bara ligger där och lurar. Vi har det väldigt kallt på jobbet också, och det gör ju inte saken bättre. Dricker oftast 2 baljor grönt te om dagen där, och det är ju bra för grönt te är nyttigt.

När jag precis stängt ner datorn för dagen kom jag på att jag skulle kolla en sak i Lidls annonsblad. För ett par veckor sedan anmälde jag mig som testare av en glassmaskin de skulle sälja, men jag kom inte med. Jag fick då reda på att den skulle börja säljas som i förrgår, och den skulle endast kosta 179 kr. Jag ville dubbelkolla att den fanns med i bladet. Jag lånade kollegan P:s dator och kollade och där var den. Han blev eld och lågor, sonen fyllde år igår och han ville ha en present till honom, så vi åkte dit. Smidigt med bil, jag var hemma i lägenheten 16:58, och det hade jag inte varit om jag hade moppat...


Skålen ligger i frysen sedan igår kväll, och där skall den ligga i 24 h. 4 h innan jag skall göra glassen skall "smeten" blandas, för att sedan stå i kylen tills det är dags. Jag har fått lite olika förslag på hur jag skall göra. Ett är 4 dl naturell eller smaksatt lättyoghurt, 2 äggulor och kryddor/essens/FunLight. Det låter vettigt tycker jag. Sen ett annat förslag som bara var lättmjölk, eventuellt äggulor och så smaksättning. Det verkar vara lite galet, eller? Kan det verkligen bli glass av bara mjölk? Tror jag försöker med det första förslaget. Någon som har fler tips? Frukt är alltså uteslutet, utan jag har naturell eller möjligtvis smaksatt yoghurt, kvarg, lättmjölk, kryddor, essens (har vanilj och honung) samt FunLight att leka med.

På tal om yoghurt så kollade jag på Valio's sidor igår. Jag var faktiskt inte medveten om att allt de säljer som det inte uttrycklingen står Laktosfri på, är låglaktos. Jag kollade halten laktos på några olika "vanliga" yoghurtar, och det var mindre än 1 g/100 g. Samma som de har på sin OLIO yoghurt, och den har jag ätit flera gånger utan problem. Detta innebär att nu är hela Valio's sortiment öppet för mig! WOW, massa mer att välja från! Enda nackdelen med Valio's yoghurtar är att de innehåller så himla mycket kolhydrater. Den naturella lättyoghurten har 5,5 g. Den vanliga smaksatta vaniljen har 12 eller 13 g, kommer inte ihåg nu. De som inte är laktosintoleranta kan köpa Arla's mini-yoggi med bara 4,5 g kolhydrater i. Fattar inte varför det är så mycket i Valio's. Min kropp säger "jippi" för varenda kolis jag stoppar i mig, så om jag måste välja mellan kolhydrater och fett så väljer jag garanterat den varan som har minst kolhydrater.

Jag skrattar åt min knepiga kropp varje gång jag ställer mig på vågen. Det är tur att jag vet hur jag funkar, annars hade det varit lätt att bli deprimerad. Så här funkar jag:

Fredag 80,5
Lördag 79,7
Söndag 80,4
Måndag 80,2
Tisdag 80,0
Onsdag (idag) 79,5

Förstår ni nu varför jag inte har noterat någon vikt sedan i lördags? Man kan ju bli förvirrad av mindre... Jag räknar alltså alltid bara lägsta vikten. Eftersom jag garanterat går upp dagen efter jag gått ner så "räknas det inte". Det är ju ändå slutsumman som räknas :) Lite kul varje dag för att se vad kroppen har ställt till med sedan igår... Tur man kan se ett mönster :)

Idag skall jag fortsätta vila så det där uschliga försvinner. Handla lite. Kanske laga lite mat. Vi får se. Ha en skön ledig dag (eller ni kanske jobbar?).

2 kommentarer:

 1. MIn familj vill ha en glassmaskin, men vi äter så sällan glass OCH har en massa "bra att ha" maskiner i skåpen så jag har sagt promt NEJ! Men ser fram emot din utvärdering!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag inte gör bort mig totalt så kommer en recension och utvärdering i morgon i bloggen!! Kram

   Radera