lördag 30 juni 2012

I did good :)

Gomorron. En himla tur att drömmen jag hade precis innan jag vaknade inte var sann... Jag drömde att det var juni, precis som nu, och att vi alla vaknade upp av att det var snöstorm. Massa snö hade kommit under natten och alla förfasades över att det kunde komma så mycket snö i slutet av juni! Skönt då att vakna och se att solen sken. Nu har den dock slutat lysa och mörkret kommer, snart kommer regnet :(

Igår var jag på kalas för min styvmor Marita som fyllde pensionär. Jag kom hem fylld av stolthet över mig själv och en sjujäkla egoboost. Egoboosten kom av alla kommentarer jag fick. De som var på kalaset var 3 par av mina föräldrars bästa vänner, ett av parens dotter, mina förädrar och jag. Ett av paren har jag inte träffat sedan före jag började min viktresa för 4 år sedan. Så det är alltså ca 45 kg sedan vi sågs. Frun kunde inte sluta ge mig trevliga kommentarer :) Även de andra, som jag sett sedan operationen, men kanske för 15-20 kg sen, gav positiva kommentarer. Nästan så att det blev pinsamt där ett tag :)

Min egen stolthet kom av att jag inte gjorde det minsta avsteg från Dukan. De andra drack välkomstdrink, jag drack mineralvatten. Sen kom vinet fram. Jag drack mineralvatten. De hade haft skaldjurskväll i torsdags och det fanns en bytta havskräftor kvar som vi hade som förrätt. Jag fick 3 st och de var delikata. Här är "liken"...


Klorna fick sig en omgång efter detta, krävdes en hel del våld då vi inte hade några verktyg. Sen kom varmrätten. De andra grillade fläskkarré, jag hade med mig en kycklingfilé (inget griskött i Dukan). De åt potatissallad, jag åt vanlig sallad med balsamvinäger på. Och drack fortfarande mineralvatten.


Sen åkte jag hem innan de satte tänderna i jordgubbar, glass och grädde.

Fy katten vad det regnade när jag åkte hem. Jag var helt genomblöt trots regnjacka och regnbyxor. Det är ju såna där tunna regnkläder, och de funkar ju inte när det regnar så mycket. En av sakerna jag skall köpa mig när jag kommer ner till den vikten jag vill stanna på är ett riktigt fint regnställ. Som funkar på sjön (om jag någon gång kommer ut på sjön igen), men framförallt på moppen. Så att man kan moppa utan att bli som en dränkt katt. Trots regnstället var jag alltså blöt in på bara kroppen. Tur jag var på väg hem och inte åt andra hållet, för det hade inte blivit roligt.

Igår pratade jag med min chef om att jag ville ta en fjärde semestervecka. Jag har ju lagt in om veckorna 30-32, det brukar räcka med 3 veckor innan jag blir lite skogstokig och klättrar på väggarna. Men i år känner jag plötsligt för 4 veckor. Kanske för att jag skall spendera ett antal dagar på Ellös, där jag inte får vara ensam. Behöver min ensamtid. Det var OK med min chef, och vi har ställt frågan till VD:n, men inte fått något svar än. Tekniskt sett borde det inte vara några problem då den personen som gör delar av mitt jobb vecka 32 även kan göra det vecka 33. Vi får se hur det går. Håll tummarna.

Någon som vill köpa en långfärdsutrustad båt? En Forgus 36 som har tagit mina föräldrar jorden runt och lite till? Den ligger ute på Blocket nu.

Idag, eller någon gång i helgen rättare sagt, skall jag rensa lite i mina garderober. Där finns kläder som är alldeles för stora. Nu till den svåra frågan: skall jag slänga/ge bort eller spara? Sånt är svårt... Jag litar ju inte riktigt till 100 % på mig själv så... Hm. Kanske gör jag lite av varje. Jag har i alla fall en hel del gamla sladdriga t-shirts som jag skall fråga om föräldrarna vill ha till den andra båten (de har en mindre också). Bra när den skall putsas. Annars åker de i soporna. Några sparas som nattkläder.

Checkpoints skall också hittas i helgen, sitter här med kartan och funderar på vart jag skall gå denna gång. Det lutar åt Slottskogen. Men allt hänger på vädret. Just nu är det väldigt mörkt, får se vartåt det barkar. Kollar man på väderprognosen på klart.se så skall det regna 0,1-0,4 mm/h under hela dagen.

Jag önskar er en härlig lördag, oavsett väder.

4 kommentarer:

 1. tur att din dröm inte var sann! Vad gott det såg ut med skaldjur. Fungerar Dukan bra? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skaldjur är det godaste som finns. Kräftor äter jag för sällan, jag är för snål för det. Dukan funkar jättebra och jag mår toppen!! Rekommenderas!! Kram

   Radera
 2. Svar
  1. Thank you Amber!! Didn't know you knew Swedish :) Big jump on the scale today, so I'm happy!!

   Radera