måndag 18 juni 2012

Midsommarplaner

Gomorron. Och så var det måndag igen... Fast bara 4 dagars arbetsvecka, så det är ju OK. 5 veckor kvar till semestern... 24 arbetsdagar. Det är en del. De flesta går ju tidigare, men jag har även i år valt att ta en sen semester. Orsaken kanske inte är den man väntar sig... men jag vill vara ledig när det är OS :)

Igår pratade jag med pappa och frågade vad de skulle göra på Midsommar. De skulle vara kvar uppe på Ellös, och jag kände att jag ville dit också. Men så är det det där med katten... kollade lite på Västtrafiks tidtabeller, och det är faktiskt fullt möjligt att komma och åka samma dag. Jag åker hemifrån strax före 8 på morgonen och är framme 10.20. Sen är jag där ända till 19.30 och hemma igen kl 22. Helt OK. Mycket tid på bussar och tåg, men med en bra bok i örat och en korsordstidning eller två så går tiden fort.

Så det bestämdes att jag skall dit. Vädret ser än så länge ut att bli OK, inte regn i alla fall. Men det ändrar väl sig, det "skall" ju regna på Midsommarafton...

Igår blev det en del storkok, många timmar i köket. Jag lagar ju aldrig mat när den skall ätas utan lever på storkok. Direkt från frysen till mikron. Fast det där med att aldrig laga mat stämmer ju inte direkt längre, jag steker ju min havreklipannkaka varje frukost... Fast i lördags gjorde jag ju bröd, och 1/4 bröd blir perfekt för mig, och så lite yoghurt att ha linfröna, Inolaxolen och den andra msk med havrekli i. Jag tror jag efter dryga 80 dagar med havreklipannkaka skall gå över till bröd ett tag... Skönt att ändra lite ibland. Min vitlökskvarg är perfekt som "smör" och så en skiva kalkon på det.

Jag lyckades också med konststycket att äta räkor utan att Cornelia vaknade... Men det kan ha att göra med att det var frysta räkor, på den tiden hon tålde räkor och fick äta proteiner så ratade hon frysta räkor, det skulle vara färska... Kräsen katt det där. Ni vet väl hur man tinar frysta räkor så att de blir som allra bäst? Detta är ett knep jag har lärt mig från en fiskhandlare, men det kräver lite framförhållning. 1-1,5 dygn före man skall äta räkorna så lägger man dem i en glasskål med en tallrik som lock i kylen. Där tinar de långsamt och blir nästan som färska.

Jag lyssnade väldigt mycket på talbok igår, och för en gångs skull lyssnar jag på svenska. Jag har fastnat i Kristina Ohlsson's böcker och är på den tredje. Bra deckare, men jag blir irriterad på uppläsaren. Hon är säkert bra, men jag tycker att hon läser "för tydligt". Hon betonar alla ord så det låter som om personen är arg. Men svenska talböcker flyter aldrig språkmässigt för mig, jag lyssnar helst på engelska... Men jag rekommenderar i alla fall Kristina Ohlsson om du vill lyssna på eller läsa en bra deckare.

Ha en bra måndag! Ute är det kolsvart, blir att ta med sig (eller ta på sig) regnbyxorna idag...

6 kommentarer:

 1. Jag har lyssnat på alla Olssons böcker, de är bra! Mirja Turestedt heter hon som läser in dem, hon har en speciell uppläsarstil...men man vänjer sig.

  Kul med midsommarplaner, tycker du gör rätt i som åker ut :) särskilt eftersom kommentaren på FB lyser "...och slippa sitta ensam" Härligt! Särskilt eftersom det kommer från en som påstod sig innan vara eremit, men som nu enligt min åsikt börjar "komma ur sitt skal". Jag har en egen teori om detta, men den kan vi ta när vi ses :)
  KRAM till fina dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina midsommarplaner handlar mycket om att jag vill umgås med föräldrarna, you know why. Att sitta ensam på storhelger är något jag har gjort många gånger, men det känns väldigt patetiskt. Jag är fortfarande eremit, så till vida att jag trivs väldigt bra själv, bättre än med folk, men jag gömmer mig inte lika mycket. Tröskeln till att umgås med folk är inte lika hög. Jag är stolt över mig själv på ett helt annat sätt än jag någonsin varit tidigare. Tycker det är dags att vi ses snart, det är ju snart 2 år sen... Kram

   Radera
 2. Jag brukar kunna lämna katterna 1,5 dygn utan problem :p Kan åka till pappa på eftermiddagen och sen komma hem igen kvällen därpå. På fredag tidig morgon åker vi till köpenhamn och kommer hem igen på lördag kväll. Har märkt att katterna mest sover när vi inte är hemma :)

  Jag tinar alltid räkor snabbt i durkslag under rinnande hett vatten, jag tycker inte det blir någon skillnad på färska och snabbtinade, sambon håller dock inte med mig. Katterna älskar tinade frysta räkor ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att jag är skitmesig när det gäller min gamla dam (snart 18 år). Jag har haft henne i 8 år och hon har aldrig sovit ensam på den tiden. Hon skulle säkert klara sig, men inte jag...

   Testa på "mitt sätt" och se om sambon blir nöjdare. Ofta vet man ju dagen innan att man skall ha räkor nästa dag, så då hinner man ju tina dem långsamt... Jag brukar alltid köpa färska räkor, men det är ju så himla dyrt... Bra också om katten inte gillar de frysta, för då är det lite lugnt när jag äter. Hon skriker som f-n när jag äter färska. Struntar jag i veterinärens rekommendation (inga proteiner!) och ger henne en pyttesmula, så spyr hon 4-5 ggr...

   Radera
 3. *haha*...och Mirja Turestedt som är en av mina favorituppläsare!
  Jag hörde henne läsa Twilight-böckerna så jag associerar henne med de karaktärerna mest, så när jag hörde henne läsa en annan författare var det riktigt skumt.

  En ICKE-GILLA-uppläsare är däremot Jonas Malmsjö! Han är såååå dryg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, alla har vi olika smak. Jag lyssnar så sällan på svenska böcker att jag inte har några favoriter. Men jag tycker INTE om Torsten Wahlund. Och så finns det en till som jag har glömt namnet på, en man, som läser helt utan betoning och är skittråkig i rösten. Föredrar amerikanska och engelska uppläsare, så mycket bättre...

   Radera