söndag 10 juni 2012

Resultat vecka 11

Gomorron eller gomiddag i regnet. Jag har varit ute på en promenad och blivit genomblöt. Jag var och hämtade fjärrkontrollen ComHem skickat. Korkat att skicka en sån liten sak med Schenker, det borde blivit billigare med posten... Nåväl en promenad dit och en promenad hem blev det (råkade trycka på Stopp istället för Paus på RunKeeper...).

Resultatet denna veckan gör mig rent ut sagt jävligt besviken. Jag har ju bestämt mig för att räkna bara lägstavikten hela tiden, så därför blir resultatet 0,6 kg. Men om sanningen skall fram så står vågen bara 0,1 kg lägre än förra söndagen. Folk säger att man skall unna sig och att det är OK att fuska, och jag som är så stenhård hade ju inte gjort det före vinet i fredags. Här är orsaken. Det är fan inte värt det. Med ett snitt på strax under 1 kg/vecka så skall jag vara i mål någon gång i september. Men med snitt under det så kommer det datumet att skjutas framåt hela tiden.

Den största besvikelsen, som har slagit mig idag, är väl tanken på att jag funkar på ett sådant sätt att jag ALDRIG kommer att kunna slappna av och unna mig under resten av livet utan att det direkt syns på vågen. Jag går ju upp fortare än man hinner säga flaska, och det är så jäkla tråkigt. Fas 4 är ju att man skall äta normalt, som andra människor gör, fast att ha en proteindag i veckan. Jag kommer aldrig att kunna hamna i fas 4, för jag måste begränsa mig resten av livet. Jag har i och för sig alltid vetat detta, men inte gjort något åt det, men bara tanken på det är så överväldigande. Så orättvist. Varför skall jag vara byggd så här?

Nä nu får jag sluta beklaga mig och tycka synd om mig själv. Resultatet hittills är ju strålande, jag gör något som (oftast) ger resultat. Nu skall jag bita ihop och fortsätta och så får jag ge fan i att fuska. Får se hur det blir med midsommar och min födelsedag, men som jag känner det nu så blir det inget fusk då.

Gårdagen var halvslö. Gjorde storkok av pannkakor på min halvliter mjölk jag hade, perfekt att ha i frysen (separatfrysta) för tråkiga proteindagar. Jag har så dålig fantasi när jag inte kan äta grönsaker, men en liten pannkaka med tacofärs, röd lök, några klickar vitlökskvarg och 2 skivor Västan 5 % är inte dumt alls. Jag fick 15 pannkakor, så nu har jag ett tag.

Jag tog en sån till lunch, även middagen blev delikat. Shiritakinudlar och räkor stekta med massa chili och vitlök. Det går att lyxa till det även på tråkiga proteindagar :) Idag blir det mumsig kycklingsallad till lunch, blir aldrig trött på det. Till middag har jag inte bestämt mig än...

Resten av dagen gick åt till att röja/städa/tvätta/hänga/lösa korsord. Lite av varje alltså.

Upptäckte något roligt/knepigt igår. Mina fingrar har ju blivit magrare, jag har fått flytta min älskade keltiska silverring från ringfingret till långfingret, för den ramlade av hela tiden. Igår satt jag och nöp mig själv i skinnet vid knogarna och skinner "stannade kvar". På katter brukar det betyda att de är uttorkade, men det tror jag inte att jag är...


Idag är det skitväder ute, men jag måste ut och handla lite ändå. Annars skall jag bara vara inne och kura, jag har ju redan motionerat :) Hoppas ni får en bra söndag. Lovar att jag skall vara gladare i morron, men som sagt, det slog mig just att jag aldrig kommer att kunna slappna av. Shit också.

8 kommentarer:

 1. Alla mina minuskilon har resulterat i överskottshud precis överallt....på fingrarna fick jag ta in vigsel och förlovningsringen 2½ strl....vilket är en hel del i ringar :)
  Bra jobbat, alla minus är ett plus även om jag mer än väl förstår din frustration och besvikelse. Men en dag i sänder Lena så rätt vad det är så sitter du i fas 4 också!
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte jag kommer att kunna vara i fas 4, men fas 3 får väl duga det med. Jag kommer aldrig att kunna äta "normal", d.v.s. kolhydrater varje dag. Räcker ju att jag tittar på dem så går jag upp... Men men. Jo, löst skinn har man överallt, men lite lustigt att ha det på knogarna :) KRam

   Radera
 2. Man måste kunna äta gott tillsammans med vänner då och då.
  Annars blir det för trist. Om du ger avkall på samvaron med vännerna och lite god mat så missar man glädjen som det ger.Bättre att låta bli och väga sig den veckan i stället.
  Man samlar ju på sig lite olika mer eller mindre vatten oxå.
  När man vet att man skall äta lite mer så får man lägga till lite extra motion innan så känns det bättre att man redan gjort av med energi. Är det så att du äter bara grönsaker ena dagen och protein den andra dagen? Hur mycket har du gått ner igenomsnitt per vecka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Motionerar så mycket jag kan, inte så mycket att göra åt den saken. Man kan justera det man äter utan att göra avkall på samvaro med vänner, det är inte det jag sörjer över. Utan att aldrig kunna slappna av. Nej, ena dagen äter jag bara proteiner och magra mjölkprodukter och nästa dag dessutom grönsaker. Fast inte alla, listan är på 28 grönsaker, men jag har tur att mina favvisar finns med.

   Radera
 3. Du kanske har överflödigt skinn på knogarna :) nu när du gått ner i vikt.
  Kram vännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var ju det jag skrev.... :) KRam

   Radera
 4. Förstår tanken och känslan, det är ju skit att aldrig kunna bara "vara", utan att alltid behöva tänka. :(
  Nog för att man kan komma med hurtfriska råd och tips, men det hjälper ju inte alltid när man väl ÄR i situationen. ANDRA kan ju inte sätta sig in i den på det sättet som du gör.

  Hårda livet är väl att lära sig leva med det, även om det är tufft (och Skit). Du vet ju att du aldrig vill tillbaka till ditt gamla jag igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag vill definitivt inte tillbaka. Räcker att se på en bild för att jag skall få andra tankar :) Eftersom jag heller aldrig mått så bra i kroppen som jag gör nu så är det inte ett dugg lockande att äta något som "inte är tillåtet". Men som sagt, ibland kan det vara värt avsteg, bara så förbannat synd att det skall bli sån stort reaktion på vågen. Nåväl, jag kommer väl ikapp mig själv en vacker dag :) Kram

   Radera