söndag 17 juni 2012

Resultat vecka 12

Gomorron. Kom precis in från en skön morronpromenad på 1 h lite drygt, på fastande mage. Fåglarna kvittrade som bara den, och jag tror att det regnade lite, men det märkte jag inte så mycket av där under träden. Tyvärr känner jag i ögon och hals att jag precis varit ute, men det är väl inte så konstigt när gräspollenprognosen säger medelhöga halter idag. Jag brukar ju börja känna av det (trots 2 mediciner) när prognosen säger låga halter...

Jaha, veckovägningen var ju ett sorgligt kapitel. -0,1 kg denna veckan. Fast EGENTLIGEN har jag ju gått ner 1,1 kg... eftersom det förbannade vinet förra fredagen gjorde att jag gick upp 1 kg, men så kan jag ju inte räkna... Precis exakt där jag är nu har jag varit en gång tidigare, våren 2009, efter 4 månader med Xtravaganza. Jag stannade här ett par veckor, stod helt still på vågen, och sen gick det upp igen. Kroppen har väl något slags minne och minns att den stoppade här en gång tidigare, och vägrar nu släppa på hektona. Men jag ger definitivt inte upp, det är bara att fortsätta.

En sak som jag måste förändra i alla fall, tror jag, är mitt intag av röd lök. Det står ju i boken och på nätet att man får äta lök, vitlök och syltlök i SMÅ mängder även under proteindagarna. Jag har ju inte kunnat äta röd lök, som jag älskar, de senaste 20 åren, på grund av att magen har protesterat. Så nu när jag kunnat äta det de senaste veckorna så har jag ätit en hel del. Lök är sött. Jag får nog inte äta så mycket som jag har gjort på proteindagarna, kanske det är en av orsakerna till att jag står still. När de skriver "lite" så menar de kanske 1 msk hackad röd lök eller så, inte en halv näve (per mål) som jag har tagit... Lyckan över att kunna äta lök har varit så stor att jag inte har tänkt på att jag har ätit för mycket. Fast å andra sidan... kollade just upp näringsvärdena... 100 g gul eller röd lök innehåller 32 kcal och 6 g kolhydrater. Inte alls så mycket som jag trodde. Jag har i alla fall skrivit en kommentar/fråga på en jättebra amerikansk Dukan-sida, den tjejen brukar ha svar på det mesta. Får se vad hon svarar.

Igår blev det korsord, tvätt, tork ute, lite ärenden med moppen, allmänt slappande och lite pulande här hemma.


Det blåste som f-n men tvätten torkade fort! Kunde sitta ute en timme eller så innan det blev för kallt. På kvällen var det en stor njutning att gå och lägga mig i en t-shirt som torkat ute (luktar SÅ gott) i rena lakan. Mmmmm.

Idag skall jag laga lite storkok, handla, lösa korsord och bara vara, allt med gott samvete om att jag har rört på mig bra denna helgen.

Midsommar nästa vecka! Vad skall ni göra? För mig blir det nog en alldeles vanlig dag, i och för sig ledig, men jag tror inte det blir någon aktivitet. Hade föräldrarna bott närmare så hade jag åkt dit, men det är för långt att åka över dagen utan bil. Jag vill inte lämna Cornelia ensam över natten, jag är skitmesig med det, men det står jag för. Om vädret är bra tar jag med mig min nyttiga midsommarmat och har lite picknick någonstans.

Ha en bra söndag!

4 kommentarer:

 1. Sluta förbanna vinet, du hade ju en jättetrevlig kväll! Du kommer ta igen den vikten längre fram! Du vet liksom jag att vägen inte är spik rak. Vi måste ta lite omvägar då och då. Det är MÅLET som är huvudsaken. Jag tycker du gjorde rätt som unnade dig en helkväll ute!

  Till midsommar ska vi hem till några goda vänner och ha ett "traditionellt" firande med midsommarstång, dans och god mat. Kramisar till fina dig.

  PS: tror inte löken spelar in alls, tror bara kroppen behöver någon vecka för att balansera sig DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag hade väl det. Får väl sluta gräma mig över det. Men det känns som ett misslyckande, "alla andra" kan ju fuska lite utan att straffas så. Men OK, jag skall försöka sluta tänka på det. Kram

   Radera
 2. När jag låg på sjukhus en längre tid fick jag veta att alla hjärtpatienter måste äta 1 dl lök till sina måltider varje dag. Resten av sitt liv. Så lök är otroligt nyttigt. Och gott! :)

  Ha en fortsatt trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar varför de måste äta 1 dl lök... Det rådet har min pappa aldrig fått, och han har gjort en ballongsprängning... Men jag vet att det är nyttigt, men jag kanske har ätit lite för mycket. Men det innehöll ju inte så mycket kolhydrater som jag trodde, så jag får se hur jag gör. KRam

   Radera