söndag 24 juni 2012

Resultat vecka 13

Gomorron. Regnet det bara öser ner. Väderrapporterna lovar regn hela dagen. Skypade med bror på Kreta igår, man kanske skulle flytta söderut? De hade det bra och brorsan "orkade" inte vara i solen igår, så han var inne. Vilket dilemma... Ha!

Jaha, resultatet för vecka 13 är ju bara marginellt bättre än det urusla resultatet för vecka 12. -0,2 kg. Gaah! Snacka om megaplatå! Men jag ger inte upp. Jag skall vänta ut denna gamla kropp. Ha! Tro inte att jag accepterar detta, nej då, nu skall vi slåss :) Tyvärr innebär de sista veckornas kassa resultat att jag inte kommer att klara mitt mål för vår Challenge i Facebook-gruppen. Jag tyckte att jag var försiktig när jag satte ett mål på -6 kg på 7 veckor, men utmaningen är slut nästa söndag och jag har 2,6 kg kvar till mål...  Jag har aldrig någonsin lyckats i en sån utmaning där man själv får skriva hur mycket man skall gå ner, så jag tänkte att jag hade en chans nu. Men icke. Bara att bita ihop och gå vidare.

Men jag har GODA NYHETER ändå!! Igår var jag ute i Änggårdsbergen i 2 h och letade kontroller till www.hittaut.nu. Det här var ingen vanlig promenad på stigar som visserligen går uppför och nerför, nej jag var verkligen ute i bushen större delen av tiden, 388 m höjdskillnad var det visst. Upp och ner för bergen, genom snår och över stock och sten. Och vet ni vad? Jag har inte ont i min höft!! Jag satt på kvällen och njöt av vanlig hederlig träningsvärk och stelhet, men ingen höftsmärta! Så otroligt underbart! Stötvågsterapin har gjort susen. Det gör ju ont som fan, men om detta är resultatet står jag gärna ut ett par gånger till. HÄRLIGT!

Jag hittade 3 kontroller. Borde ha kunnat hitta fler, men jag är lika kass på att läsa kartan som jag är i köket, så jag är faktiskt förvånad att jag hittade några överhuvudtaget... Här är beviset:


Jag har suddat ut bokstäverna så att andra inte kan fuska och läsa av mina :) Som ni ser så står kontrollerna inte på vägkanten precis... En av kontrollerna var på ett väldigt högt berg:


Den som har god syn och vet vad de letar efter ser mitt jobb precis mitt i bilden. Kan säga att det var faktiskt lättare att komma upp än det var att gå ner (gick inte samma väg). Jag vill ut idag igen! Jag mår så jäkla bra när jag får promenera i min älskade skog. Jag skall trotsa regnet idag och gå ut och hitta lite fler kontroller. Bara i Änggårdsbergen finns just nu 17 kontroller, 14 kvar alltså. Den 15:e varje månad släpper de 5 nya kontroller, så chansen finns att just min skog får några till under sommaren. Från början finns 60 kontroller över hela västra Göteborg (Slottsskogen, Ruddalen, Påvelund, Nya Varvet, Guldheden m.fl. ställen) och så kommer det alltså 5 nya i månaden. Detta är en sån himla rolig idé. Fast man borde lära sig läsa kartan lite bättre...

En god nyhet till: Jag började ju ta öljästtabletter för ca 3 månader sedan, för hårets skull. För någon månad sedan såg jag i någon Facebookgrupp att uppe i Norrland blir folk med myggproblem ordinerade öljäst, för att myggorna inte tycker om ens blod när man äter såna piller. Bra tänkte jag, jag är ju verkligen en myggmagnet. Speciellt när jag svettas, myggorna älskar mitt svett. Igår var det fruktansvärt mycket mygg i skogen, då det var väldigt fuktigt. Förra sommaren hade jag kommit hem med hundratals myggbett som blivit som stora bölder och kliat som fanken. Vet ni hur många jag har idag? 3. TRE. Helt otroligt. Så öljäst rekommenderas till myggmagneter!

Jag tog ett kort igår kväll på hur korthårig jag blev på Midsommarafton när Marita klippte mig... Det blev lite kortare än vad jag trodde det skulle bli... jag sa till henne att ta en dm och det gjorde hon.


Skall ju till en riktig frissa min första semesterdag (23 juli), undrar vad de skall kapa? Hm. Skönt när det inte är för långt på sommaren i alla fall.

Ha en skön söndag i regnet.

2 kommentarer:

 1. Fettet funkar sådär… vissa måltider tokdumpar jag, medans andra går bättre. Kommer ge det en chans i alla fall. Vill inte väga så här mycket.

  Ja pojkarna är så fina och busiga.. Jag hade två katter innan men den ena (den minsta) fick cancer och dog och den stora blev påkörd och dog den 1/5. Dukan får jag nog läsa in mig lite på, vet inget alls om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag började skriva om det den 19 mars. Finns massa info på nätet. Jag har "bara" 13-20 kg kvar, men vill ner det då jag aldrig har vägt så lite tidigare. Vill komma ner till BMI 25... Drömmer....

   Radera