torsdag 14 juni 2012

Studentfirande och shopping

Gomorron. Man skulle kunna tro att det var oktober ute. Det är kolsvart på himlen och 12°C. Undrar om vi kommer att få någon sommmar alls i år, eller om man måste åka utomlands för det...?

Igår kom jag på att jag skulle ta mig en tur förbi kollegorna efter jobbet, eftersom deras dotter Rebecka tog studenten igår. Allra först hade jag tänkt att jag skulle promenera dit och hem, enkel väg är det 5 km. Brukar vara lagom, men så kom jag på att jag alltid svettas så när jag går. Hur kul är det att komma fram alleles röd och svettig? Jag bestämde mig istället för att ta moppen och sedan gå en promenad när jag kom hem. Även dessa planer kullkastades... Gick till Maxi direkt efter jobbet för att köpa med mig en liten present, och morgonens behandling av "sadisten" (min naprapat) gjorde att jag knappt klarade den lilla promenaden, så jag hoppade över allt gående efter det.

Under dagen funderade jag på vad jag skulle ta med till Rebecka. Blommor skulle hon säkert få "en masse", så det fick bli något annat... Sen kom jag på det! Jag köpte ett rör Treo och en Ramlösa och hängde i varsitt band! De kommer säkert väl till pass idag så här dagen efter...


Fin hon var!! Jag har känt Rebecka ett bra tag, började på mitt jobb när hon precis i dagarna fyllt 2 år, så det är kul att se henne så här vuxen och fin :) Jag stannade en stund och åt lite mat (varmrökt lax och någon torkad fläskfilé blev det för min del) och sen åkte jag hem igen.

När jag var uppe på Maxi så gick jag förbi KappAhl för att se vad de hade på rean. På förmiddagen hade jag fått ett SMS om att jag som medlem hade 20 % på reapriset. Jag hittade en vit tunika som jag blev lite förälskad i, och min vana trogen tog jag de större storlekarna med mig in i provrummet. Det blev till att klä på sig och gå ut och hämta en 40/42. Den satt bra även om 44/46 kanske hade varit snyggare, då denna var lite tajt. Men jag planerar ju att minska mer så jag tog denna istället. Priset? Ordinarie pris var 299 kr, reapriset var 150 kr och jag fick alltså 20 % på det så jag betalade 120 kr. Helt OK :)


Med "hålla-in-trosor" funkar det bra (det har jag här). Jag gillar när det är 3/4-ärmar, för jag har såna komplex över mina "änglavingar" eller "grevinnegardiner" eller vad de kallas. Gillar inte alls t-shirtar.... herrstorlekar är OK, för de har längre ärmar, men nu drunknar jag i mina gamla XL och XXL t-shirtar som jag har när jag sover...

Ikväll kommer brorsan och skall sova över. Han ringde igår och bad snällt om att jag skulle göra en sats glass, för han var så nyfiken på maskinen. Han blev sugen på att köpa en, men de har en för liten frys för att kunna ha skålen i den då de inte använder den. Gjorde glassen på 2 äggulor, 4 dl naturell lättyoghurt, 2 msk Stevia strö (att vispas ihop med äggulorna) och 2 msk FunLight Tropical. Till middag blir det väldigt enkel mat, en kycklingsallad.

Nu är jag förresten ledig från naprapaten i 4 veckor, för han går på semester. I början när jag kom dit var han ytterst tveksam till om han kunde bota mig, men vi kom fram till att om han bara lindrade min smärta skulle det vara värt en hel del. Jag frågade honom igår igen och nu är han helt övertygad om att jag kommer att bli botad. Det är jag med. OK, blåmärket jag fick för 2 veckor sedan var ju inte roligt, och ont har jag samma dag jag har fått min behandling, men resten av tiden! Jag kan t.ex. ligga på sidan i soffan när jag kollar på TV, det var länge sedan jag kunde det utan att det gör ont (ligger inte på onda sidan, men man "skevar" ju så det gör ont i höften ändå). Att kunna gå en eller två timmar i Änggårdsbergen är som en dröm. Så underbart! Nu skall vi se vad 4 veckors uppehåll gör, jag skall dit igen den 10 juli.

Ha en bra torsdag!

4 kommentarer:

  1. Väldigt fin tunika.Min väninna säger alltid att man inte skall gå i tält, de skall man sova i.
    Men man har ju på sig det som man bäst trivs i själv naturligtvis.
    I dag har vi haft skolavslutning och gräddtårta
    och i kväll blir det tacos. Skall sedan ute utesluta kolhydraterna framöver och se om jag fixar det.
    På tisdag tar jag bort gipset och på onsdag kan jag kanske börja träna igen-optimist kanske. Det beror på om jag kan köra bil men jag tror inte jag kan använda höger hand så mycket ännu. Ha en bra dag med brosan .
    Kramis mamma Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra sagt av din väninna :)
      Tacos är bra, gräddtårta är mindre bra :) Kom med i Dukangänget, vi är ett trevligt gäng. Häromdagen hade jag ju en lista på allt man får äta obegränsat av, det fixar du väl?
      Hoppas handen blir bättre snart. Kram

      Radera
  2. Vilken bra studenpresent!! Hihi! Och vilket fynd med tunikan! Den ser jättefin ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha, jag tyckte själv att jag var lite smart där :) Angående rean på KappAhl så skall jag nog ta mig en tur till dig. Av någon "konstigt" anledning är nästan alla mina kläder för stora...

      Radera