onsdag 20 juni 2012

Sugen på grönsaker...

Gomorron. Jag har inte riktigt bestämt mig än, men jag sticker troligen iväg och morronsimmar idag också. Man får verkligen passa på när det inte regnar... Det finns 2 personer som ALLTID är simmar på morgonen, det är en äldre dam och en äldre herre (inte tillsammans). Damen vet jag simmar varenda morgon för under resten av dagen så tar hon hand om sin svårt handikappade man. Tiden i poolen är hennes enda egentid. Vi hejar glatt varje gång jag är där, och pratar lite oftast. Hon simmar mycket långsamt, och har jag OK takt så simmar jag om henne vartannat varv :) Mannen simmar alltid ryggsim. När jag var där igår så var det ju ett tag sedan sist, och han kommenterade just det "ibland är du här och ibland inte". Jag sa att jag åkte moped och var beroende av vädret. Det är mysigt att träffa på samma folk varje gång man är där :)

Å vad jag är sugen på grönsaker nu! Detta är sjätte dagen på raken med bara proteiner och magra mjölkprodukter. Alltså som en attackfas (som jag också körde 7 dagar). Det som förundrar mig är att våg-fan fortfarande står still, när man går på attack brukar man ju rasa. Men men, det är som det är, just nu längtar jag i alla fall efter saftiga tomater och krispig gurka. På fredag blir det grönsaker! Mums!!

Igår bytte jag plats på några mål och det kändes riktigt bra. I vanliga fall brukar jag ta något lite lätt direkt när jag kommer hem från jobbet, t.ex. 2 skivor kalkon. Sen äter jag middag vid 18-tiden. Jag måste få i mig mina linfrön, Inolaxolen samt att antibiotikan jag tar varje kväll (lågdosantibiotika jag tagit varje kväll i 1,5 år för annars får jag urinvägsinfektion) måste intas med mat, nära sänggåendet. Därför har det blivit en skål yoghurt med linfrön m.m. vid 21-tiden. Jag har inte alls tyckt om att äta vid den tiden. Jag tycker inte om att gå och lägga mig mätt.

Igår åt jag min yoghurt med linfrön m.m. direkt när jag kom hem från jobbet. Sen åt jag middag vid 19.30 och så en liten skiva kalkon ihop med medicinen precis innan jag gick och la mig. Så mycket bättre! Så här fortsätter jag definitivt.

Vädret visade sig på sin snälla sida igår, så trots att det blåste kunde jag sätta mig ute direkt när jag kom hem från jobbet. Det gick att sitta ute till 18.30, sen blev vinden för kall. Men det var jätteskönt att sitta ute en stund i alla fall, jag har saknat det...

Jag har ju alltid köpt byxor i D-storlek, som är för oss som är kortare. Vad jag vet finns det inte mindre än D20... det  har jag nu och de börjar bli för stora. Innan Dukan så hade jag D23, jag ägde då ett par D21 som jag inte kunde knäppa. Snart behöver jag handla nya jeans, och alltså byta till tum- eller C-storlekar. Det innebär att korta jag får börja lägga upp byxorna där ni andra knäna (nästan) igen... Grr hatar det, passformen blir inte bra.

Men hallå, nu fattar jag ingenting... Jeansen jag köpt tidigare har jag köpt på Maxi. De har funkat bra för mig. Men nu kollade jag storleksguiden på Ellos:


Enligt måtten skall jag nu ha storlek D23... Men kan det vara så stor skillnad? Jag tror jag skall avhålla mig från att beställa på postorder... Förvirrad... Nya jeans måste jag i alla fall köpa snart, men jag tror jag skall köpa dem på ett ställe där jag kan prova. Det som grämer mig är att jag faktiskt äger 5 par capribyxor som passar perfekt nu, men det går ju f-n inte att använda dem i detta vädret! Snälla vädergudarna, kan jag inte få lov att ha dem innan de blir för stora???

Nu måste jag packa ihop. Fastnade här lite för länge, får se om jag hinner simma. Ha en bra dag!!

4 kommentarer:

 1. Här har det hänt grejer :) var ett tag sedan jag kikade in. Min blogglusten är som bortblåst så jag har inte ens besökt bloggar ordentligt... Kram fina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går i vågor... Skriver gör jag alltid, men ibland orkar jag inte läsa... Förstår vad du menar. Ja, här händer det grejer. Tänk att jag kanske kommer i mål ändå... Otroligt. Kram

   Radera
 2. Den låter verkligen speciell den där dieten! Men det är ju underbart att den ger dig så fina resultat! Hur ofta brukar du vara och simma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är inte så speciell egentligen, det är min mage som är känslig. Att jag inte äter grönsaker alls på en vecka är för att jag ändrar rytm. Det finns 3 rytmer som de flesta kör, antingen 1/1 (varannan dag) eller 5/5 (5 dagar med proteiner och sedan 5 dagar med proteiner+grönsaker). Jag körde 1/1 och tänkte byta till 5/5 men insåg att det skulle bli himla krångligt att hålla reda på vilken dag det var... Så då finns en annan 4/3 där man äter proteiner måndag-torsdag och sedan proteiner+grönsaker fredag-söndag. För att byta till den så blev det 7 dagar utan grönsaker, men nu är det bara idag kvar :) I morgon skall jag äta grönsaker!! Mums :)

   Simma gör jag väl 2-4 gånger per vecka. Morronsimma gör jag när jag mår bra och vädret är OK. Jag vill inte bli blöt eller helt genomkall på morgonen...

   Radera