fredag 22 juni 2012

Trevlig Midsommar!

Gomorron. Uppe med tuppen. Ställde om larmet igår så att det skulle ringa klockan 6 istället för klockan 5, men vaknade 5.11 av mig själv. Lika bra att gå upp... Nu sitter jag här ren och påklädd, nyäten och packad (ha!) och skall snart ta bussen till Ellös.

Jag tog ju med mig mina cupcakes till jobbet igår, där de åts upp. Alltså bakade jag nya igår, som jag skall ta med mig upp till Ellös idag. Jag är inte riktigt säker på hur många vi blir, så jag bakade dubbel sats. Det skulle alltså bli 12 cupcakes. Jag är så jäkla kass på detta med att baka och vara i köket... 4 av muffinsarna rann ut över hela plåten... Himla tur att jag gjorde dubbel sats, för jag tror inte vi blir mer än 6.

Sen när ugnen var varm så försökte jag mig på ett slags knäckebröd också. Enkelt recept, bara havrekli, vetekli och äggvita. Tyvärr läste jag inte ordentligt... som jag sa, jag är kökshandikappad. Jag läste bara "klicka ut i 4 högar på bakplåtspappret" men missade att jag skulle platta till dem... När det gått 5 minuter och de fortfaraden inte smält ut så tog jag ut plåten och plattade till dem. Men de blev fortfarande ca 0,5 cm tjocka. När de svalnat var de alldeles för tjocka och sega... Nåväl, jag få försöka en annan gång...

Idag får jag äntligen äta grönsaker efter 7 dagar utan. Gurkskivorna på mitt Dukan-rostebröd till frukost var gudomligt goda. Reskosten består av gurka, tomat och en liten kycklingfilé. Jag har verkligen längtat efter grönsaker, men det har inte varit något problem att köra 7 dagar på enbart proteiner och mjölkprodukter. Lite tråkigt möjligtvis, men jag har inte mått dåligt eller så. Tyvärr så hade det ju varit ett utmärkt tillfälle för vågen att ta ett skutt, men icke.

Jag har bestämt mig för att fuska idag. Med lite vin och jordgubbar. Det är ju bara midsommar en gång om året, och därför tänker jag unna mig detta. Det var ju inte vinet som gjorde att jag hamnade på denna platån, det är ju snarare för att jag har varit här och vänt en gång tidigare. Men jag skall allt vänta ut denna kropp, tills den ger sig!! :) Jag går säkert upp av detta fusket, jag brukar reagera blixtsnabbt på sånt, men då får jag väl göra det då. Det är bara att gilla läget och egentligen vara glad för att jag INTE kan fuska utan att det märks på vågen, som så många andra verkar kunna göra. Då måste det ju vara jättelätt att hamna i samma gamla dåliga vanor igen, så det är väl inte alls avundsvärt, tror jag.


Jag önskar er alla en jättefin Midsommarafton, och lämnar er med den "fina" midsommarstången vi hade i båten... Den var inte vacker :) Ta det nu lugnt med sillen, man brukar få sån huvudvärk av den nästa dag...

6 kommentarer:

 1. Tur att du inte äter sill då!;)
  Ha en skön midsommar! Kram Ing-Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är en himla tur. Fast nubbevisor sjöng jag ändå!! Kram

   Radera
 2. Hihi, skönt att läsa att någon annan också har lite svårigheter i köket. Så här på midsommarafton ligger jag hemma och har feber. Inte alls kul men jag har stått på som en galning i veckan så det kom väl ikapp mig nu. Hoppas du har det toppen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte feber! Stackare. Blir ju ofta så när man har stressat, att när man väl slappnar av kommer skiten över en. Hoppas du blir frisk snart!!

   Radera
 3. avstod sillen helt i går. jag menar, man vill ju dansa nykter...
  jag klarar inte dukan :(
  inte med min ibs.
  ok för att jag har mindre ont, men att inte kunna gå på toa ordentligt är inget jag psykiskt klarar av. känner mig förgiftad.
  kram på dig och trevlig helg//

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... Dissa inte Dukan bara för att jag får problem med magen. 95% av alla som kör Dukan har inga som helst problem. Nu har jag hittat exakt rätt kombo av linfrön och Inolaxol, och går på toa 1-2 ggr/dag. Mår toppen av det! Kram

   Radera