tisdag 3 juli 2012

100 dagar med Dukan

Gomorron. Oj, detta blir ingen rolig dag... Inte nog med att jag kom i säng en timme senare än vanligt, när jag sovit 2 h drygt vaknade jag av att katten spydde. Sen var jag klarvaken till 3 ungefär, och så ringde klockan 2 h senare... Vill sova mera! Jag hade faktiskt tänkt sticka iväg och morronsimma idag också, men jag vågar helt enkelt inte. Förra gången jag simmade 2 dagar i rad fick jag ju urinvägsinfektion. Jag har precis kört färdigt antibiotikakuren och är nere på en tablett om dagen igen, men jag vågar inte utmana ödet.

Idag fyller jag alltså 100 dagar med Dukan. Wow!! Helt otroligt att jag fortfarande håller på och trivs så förbannat bra. Det trodde jag aldrig när jag började. Jag säger som jag sagt så många gånger tidigare, det känns verkligen inte som en diet. Inte nog med att jag har gått ner en massa kilo, dessa 12,5 kg märks verkligen, utan jag mår ju så himla bra också. Ni som varit med hela tiden kanske kommer ihåg att jag oroade mig för vad jag skulle ha som nödmat i handväskan vid blodsockerfall. Proteiner är ju kylvara och det är ju lite lättare när man t.ex. kan ha en proteinbar i väskan. Men jag har alltså inte haft ett enda blodsockerfall på alla dessa drygt 14 veckor. Bara det är ju helt otroligt. De kom ju nästan dagligen förut och jag var tvungen att alltid vara beredd.

Nu kör vi 100 dagar till och då hamnar vi på den 10 oktober. Då skall jag definitivt vara inne i fas 3, alltså stabiliseringsfasen. Fast som jag skrivit tidigare så tror jag att jag inte kommer att kunna äta alla kolhydrater som tillkommer i fas 3. Fas 3 skall köras 10 dagar för varje kilo jag har gått ner, d.v.s. runt 250 dagar för min del lär det väl bli. Man delar fas 3 i 2 delar, och den första delen tillför man 2 fullkornsbröd per dag, 1 frukt per dag, 1 stärkelserik måltid per vecka (t.ex. pasta eller ris) samt en festmåltid per vecka (förrätt, varmrätt, efterrätt, ett glas vin). Den andra halvan tillkommer ytterligare en frukt per dag, en stärkelserik måltid per vecka och en festmåltid per vecka. Jag går ju upp om jag bara tittar på en kolhydrat, så kanske som första halvan av fas 3 blir det jag får leva med sen. Vi får se. Lite kolhydrater vill jag kunna äta, men jag mår ju inte så bra av dem.

Igår var jag inne på KappAhl för att prova ett par såna där hålla-inne-allt-trosor. Jag har ett par, och de är jättebra, de går ända upp till bysten och tar hand om både övermage och undermage. Enda "problemet" är att de har blivit för stora. Linningen framförallt på ryggen glider ner då min omkrets minskat. Jag provade en storlek mindre, men det verkar som om de har hoppat över en storlek däremellan, för jag fick använda skohorn för att få på mig dem... Kan ju inte vara meningen att varje toabesök skall ta en kvart...? :) Nej, jag får vänta lite, eller försöka sy in de jag har. Enda problemet är ju att min stuss är så himla bred, så jag tror inte det går. I provrummet finns ju en helfigursspegel, och jag blev riktigt ledsen när jag såg mig själv. Jag ser ju anskrämlig ut... Magen är alldeles degig och "bubblig". Enorma ridbyxlår. Insidan av låren är halvtomma påsar som bara hänger. Armarna ger mig sjösjuka. Bysten är helt platt och alldeles avlång (jag hade 115H tidigare...). Och jag är ju inte klar än! Detta kommer att bli förbannat dyrt... och jag kommer att se ut som Frankensteins monster efteråt. Jag skall undvika helfigursspeglar när jag inte har kläder på mig, det är helt klart.

I förra veckan la jag in om en fjärde semestervecka, och igår fick jag den godkänd! Vad skall jag hitta på då? Jag skulle egentligen vilja åka någonstans, men jag vet inte vart jag skall göra av katten. Det känns inte så roligt att lämna bort en katt som skriker hela tiden, när hon var hos kollegan Hanna i 28 h över påskafton så tystnade hon ju inte alls... Får fundera lite på det.

Ha en bra tisdag!

2 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när våra kläder blir för stora, särskilt de där "hålla inne fläbbet"-plaggen :)

  Tycker du är GRYM!
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska passande att jag fyller år i övermorgon, önskar mig bara pengar/presentkort på KappAhl. En vacker dag måste jag rensa ur massor ur garderoben och lådorna, kanske jag till och med orkar lägga upp lite på Tradera...

   VI är grymma! Kram

   Radera