måndag 2 juli 2012

3 veckor kvar

Gomorron. Kan ju inte säga att jag direkt hoppade upp ur sängen, men jag gick i alla fall upp med vetskapen om att jag skall sticka iväg och simma. Skönt. Väskan är packad och så  fort bloggen är färdigskriven skall jag göra frukost och 2 mellisar och packa ner, sen kan jag åka. Det skall bli gott att simma idag, det var ett tag sedan.

3 veckor kvar till semestern nu. Nedräkningen kan börja!
Gårdagen var riktigt lat. Jag blev sittande vid datorn i soffan och löste korsord halva dagen. Eller nästan hela dagen... Lite annat gjorde jag ju också, men merparten blev stillasittande. Jag hade ont i höften igår, får vara lite försiktig där så att jag inte pajar allt igen... Det var i alla fall skönt att vila. Vid halv 4 kom föräldrarna och hämtade mig och vi åkte till Vincents kalas.

Han blev glad för sina presenter och där var massor med folk från båda sidorna. Svågern hade gjort ett långkok med högrev (chili) som tydligen var gott, själv åt jag medhavd kycklingsallad. Sen var det glass, maränger, bananer, kolasås, chokladsås och grädde i långa banor, och jag led inte ett dugg av att inte äta. En sån skön känsla, jag var inte det minsta sugen. Det jag däremot blev sugen på att prova var den torkade hela chipotlechilin som svågern inköpt på ICA Focus, det har jag helt missat. Skulle nog inte vara så dumt i min grönsaksröra... skall kolla upp det där.

Det blev buss hem, fast jag hoppade av en bit innan så jag fick promenerat lite också. Gillar inte alls att jag hade så himla ont i höften igår... Inte mera checkpoints nu på ett tag, får nog avstå det tills på lördag eller så...

Jag har en ticker till, förutom den jag har högst upp här i bloggen. Så varje gång det händer något på vågen så fyller jag i två st. Den andra startade jag i augusti 2008, när jag började med Xtravaganza. Det jag räknar som början på min mycket långa viktresa. I vilket fall som helst så har jag passerat -45 kg på den nu... Kolla:

Inte illa va? En hel del kvar, men denna visar ju hur mycket som är gjort totalt, kul att se. Sen att det har tagit ca 3 år längre tid än för de flesta, det är en annan femma...

Jag har mer eller mindre ombestämt mig angående kalas på torsdag. Det blir så krångligt att ha det på en arbetsdag. Jag hade först tänkt ta ledigt då, men kollegornas dotter jobbar istället för vår sekreterare som har semester från och med idag, och hon klarar sig inte helt själv. Sen har jag ju också önskat en vecka till, och då kan jag ju inte vara mer ledig... Så jag tänkte först lördagen den 7:e, men pappa önskade söndagen istället, för han skall ändå ner till stan på måndagen och då slipper de åka ner från Ellös 2 gånger. Så söndagen blir det troligen, skall bara kolla med brorsdottern Rebeccas schema. Hon börjar sitt sommarjobb idag och ingen av oss har sett henne sen i höstas (hon har ju bott i England ett bra tag) så det hade ju varit väldigt roligt att se henne. Förhoppningsvis är hon ledig på söndag.

Om jag nu skall arbeta på torsdag så kommer problemet: skall jag ta med mig fika? Hos oss bjuder man på fika när man fyller år. Men jag äter ju ingen fika själv och har inte ätit av de andras fika på över 2 år... Hade tänkt baka Dukanska Pepparkaksmuffins, men jag lägger ner det. Folk som inte går på Dukan tycker inte att de är lika goda som vi som gör det... Kanske köper jag en sån där Allmondo Mandertårta eller nått. Får se... Fast egentligen tycker jag inte att jag behöver köpa något, jag äter ju inte av de andras...?

Ha en bra måndag!

8 kommentarer:

  1. Du kan bjuda på lätt lunch, tex kycklingsallad? De som vill kan ju tex komplettera med bröd o smör. Enkelt, gott och mättande.

    Jag jobbar inte helg längre Lena, men har 16 dagar kvar för jag jobbar måndag v 30 också.
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. På jobbet? Nä, de får ingenting eller en Almondo... På kalaset har jag redan menyn klar, lite krångligt logistiskt då det skall vara både Dukan-vänligt och mjölkfritt, men det blir grillad kyckling, sallad, min röra och så klyftpotatis. Till efterrätt blir det laktosfria Dukanvänliga pannkakor till alla utom syrran och Vincent som får havrepannkakor. Tofuglass till de 2, vanlig glass till alla andra och hemmagjord glass till mig. Puh. Tur att jag tar det på en söndag ändå så jag kan få ihop allt detta... Kram

      Radera
  2. Det där med att det har tagit så lång tid tycker jag gör det ännu mer imponerande! Klappa dig själv på axeln för att du inte har tappat sugen!!!!!!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och egentligen är det ju inte 45 kg jag har gått ner på denna tiden, utan 75... Kram

      Radera
  3. Hur lägger man in tickern så snyggt i bloggen? Den du har med katten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte hur det funkar på blogg.se, men på blogspot så lägger jag till ett sidelement med HTML-kod, själva koden får jag från tickersidan. Inget svårt alls. Kan tyvärr inte hjälpa dig då jag inte vet hur det funkar hos dig.

      Radera
  4. Jag tycker det kan vara en trevlig gest att bjuda på något.
    Uppskattas säkert!

    SvaraRadera