onsdag 4 juli 2012

Här händer det grejer!

Gomorron. Happy 4:th of July. Idag är det exakt 23 år sedan jag tog mitt pick och pack och åkte till USA. Trodde jag skulle jobba hos en familj i San Jose (söder om San Francisco) i ett år och sedan åka hem. Var hos dem i 3 veckor, sen en annan familj i Berkeley utanför SF i nästan ett år, sen en annan familj inne i SF i 2 månader och så hos min sista familj inne i SF i 10 månader, då jag dessutom hade egen lägenhet. Alltså var jag borta i 2 år, och det är också idag exakt 21 år sedan jag kom hem. Hjälp vad tiden går. Älskade min tid i USA och har fortfarande bra kontakt med familj nr 2 och 4. 2 ggr har jag varit tillbaka och hälsat på dem och hade jag inte varit så förbannat flygrädd hade jag åkt oftare. Och på Facebook har jag hittat flera av de norska tjejerna jag umgicks med när jag var där. Navet var Norska sjömanskyrkan och där träffade jag massa trevliga norska tjejer.

Ja, på tal om flygrädd. Här händer det grejer. Jag har haft en liten tanke i bakhuvudet sedan jag la in om min fjärde semestervecka: att åka någonstans en vecka. MED FLYG. TILL SOLEN (jag som inte tål solen, får utslag och panik av värmen). Är jag galen? Att bada bland folk? Något solbränd lär jag ju inte bli med min brottarlika baddräkt. Men det får folk tåla. Inte fanken att jag visar mig i bikini, det skulle ju få alla inklusive mig själv äcklade...

Jag kollar i alla fall på resor. Just nu lutar det åt att jag åker till Kreta. Jag vill inte ha något ställe där man bara solar och badar, jag vill kunna se saker också. Jag har varit nyfiken på allt gammalt grekiskt länge. Jag är ju charter-oskuld, mer eller mindre (en resa till Algarve med mor och bror då jag var 11, samt att alla barn och barnbarn hyrde 3 lägenheter i Puerto de Mogan på Kanarieöarna november 2001 och hälsade på föräldrarna som precis påbörjat sin jorden-runt-segling). Kan absolut ingenting om vart man "skall" åka. Jag har vissa "krav" som jag fick lära mig under dagen igår: AC och WiFi på rummet, tillgång till säkerhetsbox gärna på rummet. Sen vill jag att det finns pool, skall vara någotsånär i närheten av vatten, inget partyställe, gärna med kylskåp på rummet så att jag som är så knasig med maten kan klara mig. Det skall finnas saker att se på utflykter eller liknande.

Jag surfar i alla fall runt och billigt blir det inte. Alla resor jag kollar på nu ligger på 6000-7000 kr och då ingår inte ens mat. Men det får det kosta. Jag har ju liksom aldrig gjort detta tidigare. Pengarna finns, men det är bara snål-jag som säger stopp eftersom pengarna tagna från sparkontot är pengar jag måste spara in igen för att någon gång kunna göra operationerna för att ta bort all hud. Men hittar jag något så slår jag till. Jag trodde i min enfald att sista minuten skulle bokas just i sista minuten, men det lärde jag mig igår att det skall det inte... Ju längre man väntar desto dyrare blir det... Och sen är det tydligen så att det bara finns ett visst antal rum på varje hotell som de hyr ut till singlar, och de går fort.

Men hur löser jag detta med katten då? Jo, min andra semestervecka så åker ju Cornelia och jag upp till Ellös för att bo ett par dagar/en vecka hos Maritas mamma. Jag hade ju tänkt då att kolla om detta gick bra och sedan lämna henne där efter jag hade bokat en resa. Men nu har jag bestämt att det kommer att gå bra, och kommer att boka en resa vilken dag som helst. Det får lösa sig med katten helt enkelt. Maritas syster bor också där, hon kan få vara där om det inte funkar hos hennes mamma. Det var ju hos henne som hon var när jag var i Tyskland och gjorde min GBP, fast de då bodde i Göteborg.

Å vad detta känns spännande! Ni som känner mig vet att detta är väldigt icke-Lena. Jag hatar att flyga. Jag gillar inte solen så där värst mycket. Men jag har däremot inget emot att resa ensam, det har jag gjort många gånger. 1999 gjorde jag en tågrundtur i södra England och var borta i 2 veckor. Bath, Cornwall, Isle of Wight bland annat och så avslutades det med 5 dagar i London. Sen har jag varit på bussturer till Prag och Irland, men då startar du ensam men snart blir man små gäng. Mysigt.

Så, nog om detta. Ikväll skall jag baka massa pepparkakscupcakes så att jag kan bjuda på fika i morron när jag fyller år. Hoppas de inte rinner ut över hela plåten som 4 av de 12 jag bakade till Midsommarafton... Jag skall baka 3 satser, det blir 18 st, men jag behöver 15 st. Håll tummarna för att det funkar. Är ju som sagt kökshandikappad... så jag vet inte varför de rinner ut. De var i alla fall inte fyllda för högt upp, men kanske formarna hade fått sig en knäck eller nått. Hjälper det om man har dubbla formar? I alla fall är det himla skönt att det inte är kalas i morgon, för då hade jag haft häcken full ikväll med förberedelser. Nu har jag halva helgen på mig istället.

Ha en bra onsdag!

3 kommentarer:

 1. Använder du muffinsplåt? Annars är det att rekommendera!

  Spännande med resa! *avis*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, har inte köpt någon sådan då detta är tredje gången jag bakar på säkert 20 år... Får se om det blir några fler gånger, då kanske jag kan investera i en sån.

   Resan är nu bokad och betald!!

   Radera
 2. Livet är till för att levas och det låter som att du har mycket att berätta.
  Njut av din resa oavsett vart du åker och glöm det där med att andra skulle bli äcklade. Alla är fullt upptagna med att tänka samma sak om sig själva oftast även om det inte verkar så.
  Kram och ha en fin torsdag.

  SvaraRadera