söndag 1 juli 2012

Resultat vecka 14

Gomorron. ÄNTLIGEN! Nu verkar det i alla fall tillfälligt ha lossnat på vågen. Efter 2 bedrövliga veckor med -0,1 och -0,2 kg respektive, så slår jag nu till med -1,1 kg! Och det bara sedan i torsdags. Hurra. Happy! Nu är jag bara ynka 0,1 kg från halvvägs till mitt första mål. Skall jag gå enligt den engelska sitens (www.dukandiet.co.uk) uträkning av min "true weight" så har jag 9,3 kg kvar dit. Men jag siktar lite lägre. 65 kg är en min första drömgräns, det har jag inte vägt sen yngre tonåren.

True weight är något som de tror att man kan hålla i framtiden. Denna räknas ut med hjälp av frågor man svarar på, ålder, kön, hur länge man har försökt gå ner i vikt, om man lyckats tidigare, kraftig benstomme osv. Det är lite konstigt att de anser att min true weight är nästan BMI 30, d.v.s. fortfarande övervikt och väldigt nära fetma. Nästa drömgräns, BMI 25, kanske jag kan nå, men troligtvis blir det dels för lite (jag skulle inte se klok ut) och dels svårt att hålla. Bättre att vara lite mer realistisk...

Nåväl, gudarna skall veta vart jag hamnar, men glad är jag idag i alla fall. Gårdagen var superskön med en härlig promenad i Slottskogen. Jag tvekade en stund på om jag skulle ge mig av, för prognosen på klart.se "lovade" regn hela dagen. Men SMHI sa inget regn, så jag lyssnade på dem och stack iväg med lunch i ryggsäcken. Det fanns 9 checkpoints i Slottskogen, och jag ville försöka ta dem allihop. Jag lyckades.Mitt i rundan hittade jag en fin glänta där jag satte mig och åt min medhavda lunch.


Eftersom det var proteindag så blev det ingen kycklingsallad, som annars är perfekt picknickmat. Det blev rostbiff och vitlökskvarg, men det var väldigt gott för jag var vrålhungrig efter att ha tagit 5 checkpoints.


Sen gick jag vidare och precis vid min 8:e checkpoint kom jag till Barnens Zoo. Det har varit ett eller ett par år nu som barnen inte fått gå in till djuren, tror det hade med personalbrist att göra, men nu får de det igen. Lycka!


Efter denna sköna promenad bar det av hemåt. Jag var så trött, inte bara pga promenaden, men jag hade sovit 1+3 h på natten, och nu kom tröttheten. Landade i soffan, fast jag hade behövt åka och handla... Satt där en stund innan jag tog mig i kragen och stack iväg. Köpte 2 födelsedagspresenter till Vincent, vi skall ju på hans 13-års kalas idag. SEN hem och "dö" i soffan. Jag kände med en gång att jag inte skulle kunna hålla mig vaken till vettig läggdagstid, så jag sov en liten stund. 1,5 h eller nått. Sen var jag vaken en timme innan jag gick och la mig på riktigt. Lite piggare idag.

Ha en skön söndag!

2 kommentarer:

  1. Gött att det äntligen börjar peka nedåt på vågen igen :) Och grattis till hittade checkpoints :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack :) Vill ut och leta igen, men idag hann jag inte... Får se i veckan. Nu gör höften ont igen så jag kanske skall ta det lite lugnt...

      Radera