söndag 24 mars 2013

Ny "leksak"...

Gomorron. Sitter här och leker med min nya leksak... Köpte mig en sådan här igår:

En Samsung Galaxy S3 (3G), vit. Jag valde 3G medvetet eftersom försäljaren sa att med 4G så fullkomligen käkar den batteritid. Jag tycker det var jobbigt med min SII:a som jag var tvungen att ladda mer än en gång per dygn, så värre än så vill jag inte ha.

Nu har jag bara ett problem, ett ganska jobbigt sådant. Jag hade ju problem med den gamla telefonen, att så fort jag kopplade in mig på mitt trådlösa nätverk hemma (eller någon annanstans) så fick jag inga notifieringar. Inga meddelanden om mail, nya spel i Quizkampen eller Wordfeud, inga Wrapps osv. Kollegan säger att det hänger ihop med någon av mina appar, och att jag skulle flytta med mig problemet till den nya telefonen.

Igår när jag loggade in på telefonen för första gången så var det någon vajsing med internettet. Jag fick bara ner ca 10 appar per automatik, sen ville den inte mer. Jag bestämde mig för att installera resten från datorn, det är mycket enklare än via telefonen, och att jag skulle göra det nu på morgonen. Jag satte på WiFi och upptäckte att jag inte fick några notifieringar. Nu på morgonen avinstallerade jag de få apparna jag installerat och testade igen. Första gången jag skickade mail till mig själv tog det 8 minuter för det att komma fram, men det kom alltså en notifiering. Nu är det 17 minuter sedan jag skickade ett mail och det har fortfarande inte kommit en notifiering på telefonen, som alltså är "app-lös" (bara förinstallerade appar finns alltså). Vad katten kan det vara? Det enda som är konfigurerat just nu är ju Gmail, och det är rätt inställt. Så fort jag klickar av WiFi så rasslar notiferingarna in.

Nog om detta. Jag köpte denna på Frölunda Torg, där jag passade på att spana in det nya Resecentrum som invigdes.


Sen var jag en tur till Allum i Partille, men jag gillade inte det köpcentret. För lite luft, det kändes för trångt helt enkelt... Köpte bara 2 hårspännen och en sallad på ICA Maxi.

Solen skiner ute, men det är kallt. Om ett par timmar skall jag ta min entimmespromenad till Ung Cancer och pärla armband. Det verkar som om jag får sällskap av min faster och min kusin, det skall bli trevligt att träffa dem.

Ha en bra söndag!

PS. Jag kan inte ens ladda ner apparna i telefonen via datorn med WiFi påkopplat. Då händer inget. Stänger jag av WiFi så installeras de direkt. Detta är ett MYSTERIUM.

3 kommentarer:

 1. Är du nöjd i övrigt med telefonen? Jag snokar runt lite efter en ny när min snart är slut på abonnemangstiden, men jag vet inte vad jag vill ha..

  Har du fått löst problemet förresten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mycket nöjd. Nej, problemet kvarstår....

   Jag har en beganad SII:a till salu....

   Radera
  2. *hehe* Nej tack.. jag får nog köra nytt. Tack ändå.. ;)

   Jakten går vidare!

   Radera