måndag 1 april 2013

Konst-besök

Gomorron. Sista lediga dagen i denna den bästa av alla helger (eftersom man är ledig så länge). De andra 3 mornarna har en viss madam väckt mig vid 5, men jag har ju inte gått och lagt mig så tidigt som jag gör en vanlig vardagskväll, så jag har inte varit glad vid den tiden. Igår la jag upp fräsch mat åt henne innan jag gick och la mig, kanske det skulle göra att jag fick sova längre? Hm. Väckningsförsöken inleddes klockan 3 och sedan klockan 6, men jag stod emot och fick sova till 7.45.

Igår tog jag bussen till Tjuvkil för att hälsa på en gammal klasskamrat, Camilla, som var med i Södra Bohusläns Konstvandring. Vädret var underbart, solen sken från klarblå himmel och det var flera plusgrader. Det tog 1 h 40 minuter och 4 olika bussar att komma dit, och sen fick jag en liten kort promenad på ca 1,4 km hem till Camilla och hennes familj. Hon hade utställningen i ett av husets rum och hade gjort det jättefint. De har bara bott där i 4 månader och jag blev störtkär i huset och framförallt utsikten.


Camilla visar sitt fina glas, som jag också blev förälskad i. Jag älskar ju blått.


Mer glas, och i bakgrunden den härliga altanen med super-utsikt!


Närbild på fräckt glas.


Olika tavlor och tryck.


Mer tavlor.


Utsikten från det som egentligen är TV-rummet.

Jag fick gå "bakom kulisserna" och satt och fikade med Camilla, hennes mamma, make och son och Camilla sprang fram och tillbaka och tog hand om andra besökare. Det var mycket trevligt och jag åt min medhavda sallad med underbar utsikt:


Hade jag bott där så hade jag nog inte fått mycket gjort, jag hade bara suttit och glott ut genom fönstrena hela dagarna... Det är något med havet som bara fångar mig. Det är i sådana här lägen som jag ångrar att jag inte har körkort, tänkt då hade jag kunnat bo så här också. Fast det hade blivit lite jobbigt med min hemska gräsallergi... Men havet.... drömmer...

Bussen tillbaka skulle gå antingen 14.35 eller 16.35. Jag bestämde mig för att gå mot Marstrand och ta den senare bussen.


Jag undrar så vart fokus har hamnat i denna bilden... jag har nog rört kameran. Det var så ljust ute att det inte gick att se något på skärmen...

I alla fall så satte jag fart mot Marstrand. Det var lite läskigt eftersom jag fick gå i väggrenen och bilarna körde fort. Här är lite bilder från min promenad.


Här tog det stopp, efter 6,4 km, vid foten av Instöbron. Det var då en halvtimme kvar tills bussen skulle komma, nästa skulle inte komma på 2 timmar. Jag vågade helt enkelt inte fortsätta eftersom jag inte visste var på andra sidan det skulle finnas en hållplats. Men satan i gatan vad det blåste! Rakt från havet och inte någon busskur i sikte. Jag var som en ispinne när bussen väl kom. Trött som katten och så fort jag satte mig i bussen så fick jag väldigt ont i höften och ryggen. Om man kollar på medelhastigheten så brukar jag hålla drygt 13 min/km, nu låg jag på 12 min/km. Jag gick fort och hade packad ryggsäck, så det var inte så konstigt att jag fick ont.

Resan hem gick bra, men när jag kom till Radiomotet som var sista hållplatsen där jag skulle byta buss, så insåg jag att det var över 20 minuters väntetid. Jag tog en promenad till. Nu var jag seg. Hoppade in på Maxi och köpte min nya "last", en sallad från Delin med lax, räkor och crabsticks (känns helt OK att ha en sådan last...) och gick vidare hem. Sen "dog" jag i soffan. I morse kom jag knappt ur sängen för jag hade så ont, så idag blir det en vilodag. Fast jag måste nog ta en promenad ändå, bort till veterinären och köpa kattmat. Vi får se när jag inte är så stel längre.

Tack Camilla för en härlig dag! Jag kommer gärna tillbaka till sommaren, och vem vet, kanske jag då kan får gå färdigt min promenad till Marstrand?

Ha en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. Hej Lena, vilken fantastisk bildberättelse du gjort om din utflykt till oss och trakten häromkring! Vilka fina bilder du tagit :-)

  Varmt välkommen tillbaka när det är lite varmare! Kram, Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla! Det var verkligen kul att få se din konst och se hur ni bor. Snacka om paradiset! Jag kommer gärna tillbaka! Kram

   Radera
 2. Vilken toppendag du hade. Och wow vilken utsikt. Blått är min favvofärg oxå.
  Tack för att du delar med dej av fina bilder.
  Kram

  SvaraRadera