lördag 6 april 2013

När man fastnar i ett spel...

God eftermiddag. Tänkte jag skulle ge ifrån mig ett livstecken. Här händer inte mycket förutom det jag inte kan skriva om... Men nu har jag fastnat i 2 spel som jag vill tipsa om, det kanske finns någon annan därute som gillar logiska spel.

Jag skaffade ju dator 1984, då fanns inte Windows ens. När jag åkte till USA 1989 så lånade jag ut min dator till en god vän till mina föräldrar, och när jag kom hem igen 1991 så var Windows 3 installerat på den. WOW, vilken grej! Man kunde spela roliga spel. Minsweeper var en favorit. Ett antal år senare, inte så många, så ramlade jag på ett spel som heter Sherlock. Det var ett logiskt spel där det gällde att lista ut placeringar av objekt/personer med uteslutningsmetoden. Halva familjen fastnade direkt i detta spel, vi är lite lika där. Sen kom uppföljaren, Dinner with Moriarty. Speciellt pappa fastnade för det. Tiden gick och helt plötsligt kunde man inte spela dessa spel längre, för operativsystemet var för nytt. Tror det var när vi hade Windows Vista som det inte funkade längre. Utom för pappa, som fortfarande hade kvar sin gamla dator.

Vi glömde spelet tills vi pratade om det häromdagen. Jag undrade om det var så att det hade kommit en uppdatering, så jag surfade till spelens hemsida och kollade. Såg ingen uppdatering, men däremot fanns ju Sherlock för Android (och iPhone/iPad)! Laddade ner det igår och fastnade direkt. Visade det för bror som också fastnade direkt. Så här ser det spelet ut:


Med hjälp av ledtrådarna där nere så skall man plocka bort rutor där uppe, tills endast en är kvar i varje kategori. Lite nördigt, jag vet, men vi gillar sånt.

I morse tänkte jag att jag provar att ladda ner demoversionen av Dinner with Moriarty och kollar om det går att installera. Men se där, det funkar alldeles utmärkt på Windows 7. Så nu har jag suttit här i ett "antal" timmar och bara spelat. När jag har mycket i mina tankar så är sådana här spel alldeles perfekta, man kan tänka på annat. Så här ser Dinner with Moriarty ut:


Ännu mer komplicerat än Sherlock, men skitkul. Jag har totalt tappat bort mitt licensnummer så jag kommer att köpa det igen. Om ni vill testa något av dessa spel så klicka här för Sherlock och här for Dinner with Moriarty.

Så mycket annat har inte blivit gjort idag. I morgon är det dags att gå till Ung Cancer igen och pärla. Någon som vill hänga med?

Jag har bestämt mig. Jag skall köpa en ny moppe. Det blir under nästa vecka. Jag är så förbannat trött på den jag har nu, som har stått still i flera månader. Den har en skitförgasare (inte original) och jag misstänker att den inte tål kyla. Jag har bara haft problem med denna ända sedan jag skaffade den för 7 år sen. Det gäller att passa på att köpa en ny moppe nu, endast det märket jag har (Tomos) finnas att köpa när det gäller klass II moppar med stora hjul. Sen blir det Vespor. Jag gillar inte Vespor. Jag vill ha stora hjul. Så en sån blir det. Jag återkommer med rapport.

Ha en skön helg!

PS. Tidigare idag mailade jag mannen som gjort spelen och ställde en fråga. Fick svar på min fråga och han hade dessutom rotat fram att jag köpt spelen tidigare, så tillbaka fick jag en länk med fullversionen på båda spelen. Det kallar jag service!

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset om spelet! Kan tipsa dig tillbaka om Inspector Parker http://www.bigfishgames.com/download-games/128/inspectorparker/index.html

    /Anna

    SvaraRadera
  2. Hu, nä sådana spel är inget för mig. Jag gillar med frågespel eller ordspel osv. Men min make däremot är precis som du i det avseendet.

    Hoppas du får en finfin dag. KRAM

    SvaraRadera