onsdag 8 maj 2013

Snart långledigt!

Gomorron. Oj vad länge sedan det var som jag skrev. Jag saknar verkligen detta med att skriva i bloggen varje dag, samtidigt som det är skönt att slippa "tvånget".

Nu verkar det som om våren kom ordentligt igår, fast om jag har fattat det hela rätt så skall det börja regna ganska ordentligt lagom till vi slutar kl 13 idag. Edit: kollade just yr.no och det verkar som om regnet inte kommer förrän i morgon! Hoppas det flyttar på sig då också :)

Egentligen skulle jag inte vara ledig på fredag, men så fick jag för mig att fråga om det var OK i förrgår, och igår fick jag reda på att det är OK. Skall bara lära någon som är kvar hur telefonsvararen funkar :) Jag tror det är 4 personer som jobbar på fredag. Jag ser verkligen fram emot långledigt, känns som om det är så  mycket runt omkring mig nu att jag behöver vila lite.

Vad har hänt då? Något som inte är bra är att höften har börjat krångla igen. Vet inte om jag skrev om det i förra inlägget, men igår var jag i alla fall tillbaka hos naprapaten för mer stötvågsbehandling. Det var ju ett tag sedan jag var där (augusti). Fy fabian, det gjorde ännu mer ont än vad jag mindes att det skulle göra... Idag har jag början till ett "fint" blåmärke på höften. Nästa onsdag skall jag dit igen. Man måste vara sadist för att hålla på med sånt...

Jag har också problem med axeln/sidan av halsen just nu. Jag satt lite för mycket vid datorn i helgen så då får jag stenhårda muskler på höger sida halsen så jag får vika huvudet för att det skall göra mindre ont. När jag kommer hem från jobbet sätter jag mig i soffan med min underbara värmedyna jag köpte på Lidl i höstas, den gör verkligen susen. Värmen gör att det blir mycket bättre, men tyvärr så försvinner det icke-onda när jag tar av mig den. Så här kul ser jag i alla fall ut när jag har den på:


Man får heller inte glömma bort att man sitter fast med en sladd... det är inte bara att resa sig upp ur soffan och gå :) Jag brukar knöla till den så att jag har mycket värme på höger sida, det är där det gör ont.

I måndags kväll sov lillebror över, han skulle jobba länge och orkade inte köra hem till Borås. Så här umgicks vi:


Jag satt i soffan och kollade på TV, han satt i andra änden och kollade på Netflix på min surfplatta, med hörlurar i öronen. Nej, vi satt inte så här hela kvällen, vi tjötade lite också :)

I helgen gjorde jag kyckling igen, denna gången testade jag "Kalas kycklingfilé", en kyckling som innehöll 99 % kyckling (Kronfågel och Guldfågel innehåller ca 87 % kyckling, resten är lag). Ingen hit... visst, det blev massa mer filé över efter jag hade stekt den i balsamvinäger och sedan ugnsstekt den, men usch vad torr den blev.


Rekommenderas inte. Fast om man skall göra en gryta eller något, och skära ner filén i små bitar, så blir den nog inte så torr. Man får ju mer kyckling för pengarna eftersom det inte är vatten som försvinner, men som sagt: torr. En sak jag gillade var dock att filéerna var mindre. Jag gillar inte de där broilerstora filéerna där man får 3 på 1 kg. Ovanstående är vad man får på 2 kg.

Idag kl 14 (vi slutar kl 13) skall jag till mitt näst sista besök hos psykologen. Önskar så att det var det sista. För ett tag sedan skrev jag ju att jag hade lite panik för att det bara var 7 ggr kvar eller något, så känner jag inte nu. Jag är verkligen redo att sluta, och tur är väl det för han är färdigutbildad och vi skulle inte kunnat fortsätta. Så nästa torsdag är sista mötet. Å vad det skall bli skönt att inte vränga ut och in på mig själv varje torsdag. Och att återigen kunna göra saker på torsdagar! :)

Ha en bra helg! Och ni som (liksom jag) använder mobilen som väckarklocka: glöm inte att stänga av larmet om ni är lediga torsdag och/eller fredag! Hur kul är det att larmet ringer kl tidigt när man är ledig? Gäller bara att man kommer ihåg att sätta på det igen någon gång mellan fredag och söndag...

2 kommentarer:

  1. Lägg folie över kycklingen när du kör in den o lite vätska i braspannan så blir inte kycklingen torr.

    Ha en skön långledighet
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den blir inte torr när det är mer vätska i den :) Kommer troligen inte att köpa denna kycklingen mer då den inte finns på mitt Maxi. Men tack för tipset, det tänkte jag inte på. Kram

      Radera