tisdag 8 december 2015

Strul hos veterinären

Gomorron. Läget verkar vara oförändrat för Maggie, men nu har vi i alla fall (till slut) fått tagit lite prover. Jag ringde veterinären igår morse när helgjouren slutat och fick en tid klockan 13. Jag gick hem och åt lunch som vanligt, sen blev jag hämtad av Marita. På tal om lunch, tänk om man kunde äta så här lyxigt varje dag?


Left-overs från vår catering i förrgår. Mums!! Den där ananasen var nog den godaste jag smakat. Jag åt så många bitar i söndags att det brände runt munnen. Jag är visst lite överkänslig mot ananasjuice, men å så gott det var! Vindruvorna var också några av de godaste jag smakat.

Åter till veterinären. De undersökte Maggie och allt verkade vara bra. Blåsan var som den skulle och magen likaså. Men de föreslog att de skulle ta lite av hennes blod och odla, då kan man se om hon har problem med njurarna. Madame var världens duktigaste katt och protesterade inte ett dugg när tassen rakades och blod togs. Jag höll henne och hon stack sitt huvud under min haka, det var riktigt mysigt. Jag får ju kela med henne så sällan, så detta var en mysig stund.

Räkningen landade på "imponerande" 2.953 kr...! Vi åkte hem och lämnade Maggie och jag blev körd över gatan till jobbet, var tillbaka redan 13.30. Allt väl så långt. Jag ringde Agria, där Maggie är försäkrad, för att kolla vad jag har för självrisk. 1.800 kr fast självrisk + 15 % rörlig. Alltså kommer jag att få lite pengar tillbaka. Bra.

En timme senare ungefär ringer sköterskan från veterinären. Hon bad så hemskt mycket om ursäkt, men hon hade satt på fel korkar på blodprovsrören, så de hade körts i fel maskin = blodet var förbrukat för de prover som skulle göras. Kunde jag komma tillbaka med Maggie? GAAAH! Min skjuts satt i bilen på väg till Ellös! Jag sa att jag inte kunde få in henne förrän efter 17 och att jag då skulle behöva ta bussen dit. Inte lätt med 7 kg katt, det kunde lika gärna vara ett ton hon väger... Allt i onödan; skjuts och ledigt från jobbet... Jag surade lite under eftermiddagen kan man väl säga. Sköterskan ringde tillbaka och sa att det skulle ligga ett presentkort och vänta på mig i kassan.

16.15, strax innan jag skulle gå hem, ringde Maritas väninna Jeanette, och sa att hon kör oss. TACK!! Vi blev hämtade hemma 16.45 och allt gick så smidigt att vi faktiskt var hemma igen 17.05. 200 kr var presentkortet på, det sparar vi till nästa besök. Maggie var återigen världens duktigaste katt, fast hon protesterade lite ändå. Inte så konstigt när hon antagligen kom ihåg vad som gjordes med henne bara några timmar tidigare. Nu får vi se vad denna odling visar idag. Hon kissade en liten skvätt under dagen igår, men sen ingenting sedan dess.

Ikväll blir det röjning inför städerskans besök imorgon. SEN kan jag börja ta fram saker och lägga på köksbordet (använder aldrig mitt köksbord). Jag har så många saker jag har tänkt "det får jag inte glömma att ta med mig". Nu kan jag snart plocka fram dem när jag tänker tanken... Är jag nojig? Vaddå? Näää... :) 15 dagar kvar nu... Det går fort!

Ha en bra tisdag och fortsätt hålla tummarna för Maggies provsvar... :)

2 kommentarer:

  1. Mums, ser gott ut. Hoppas det går fint m Maggie. Hon kanske mår dåligt för att hon känner att du är nervös (inför resan) etc. Djur brukar ju vara bra att känna sådant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag inte... jag har ju varit ute och rest många gånger sedan jag fick henne. Det konstiga är att hon inte verkar må dåligt... hon bara kissar inte. Mysko.

      Radera