tisdag 15 december 2015

Teflonminne

Gomorron. Sitter här och sneglar på mina dubbla väderappar som jag har i min gadgetlist på datorn. Nu när jag har Windows 10 måste jag ha ett separat program för själva listen, men jag gillar mina gadgetar så mycket att jag inte "kan leva utan dem". I alla fall har jag en väderapp som jag nu har lagt upp dubbelt; Göteborg och Bangkok. Det fanns inga andra städer i Thailand att välja på. Senaste rapporteringen från Bangkok var klockan 12 på dagen, alltså för en halvtimme sen. Då var det 33°C och strålande sol. Igår kväll kollade jag, när klockan var 01.30 i Bangkok, och då såg det ut så här:


Inte illa.

Maggie har nog börjat fatta att något skall hända. Jag har börjat ta fram lite grejer (eller rättare sagt inte stoppat undan sånt jag köpt i veckan) och lagt på köksbordet. Där ligger hon rakt över alla saker. Kimonon verkar hon vilja täcka med katthår :) Sen när väskan kommer fram så kommer hon garanterat att lägga sig i den, det brukar hon. Men hon skall inte få följa med denna gången utan det är kollo hos mormor som gäller.

Igår var jag ute och körde moppen på flera ärenden och blev alldeles genomfrusen och blöt. Fy katten vilket väder det var. Mitt sista ärende var till Stadium Outlet, där jag tänkte köpa en go fleecetröja att ha med mig/ha på mig på planet. Jag kan ju inte ta med tjocka vinterjackan. En fleecetröja är ju gott att ha på planet om jag blir frusen. När jag krängt av mig den blöta jackan och börjat prova olika fleecetröjor slog det mig att jag inte behövde köpa någon... Jag har en jättego hoodie som är "som vanligt" på utsidan och sånt där lurv på insidan, sånt som det är på baksidan av fleecefiltar. Den blir ju perfekt! Det var bara att ta på mig allt igen och åka hem.

Jag hade tänkt börja packa ikväll, eller i alla fall gå igenom kläderna så att jag vet att jag inte saknar något. Men så för en stund sedan fick jag en påminnelse i mobilen där det stod "Ulrika". Just det ja! Jag får ju besök i eftermiddag av Ulrika som skall sova över. Hon pendlar långt varje dag till Göteborg och en skola hon går på, så jag har sagt att hon kan sova här någon gång ibland. Himla tur att jag hade lagt in en påminnelse, annars hade jag blivit bra paff när hon bara dök upp :) Jag har teflonminne, eller minne som en fiskmås eller vad man nu brukar säga.

Mitt minne är uruselt... igår kväll ringde ett alarm som jag inte namngett. Jag hade absolut ingen aning om vad det var jag skulle påminnas om. Tror jag kom på det innan jag somnade: jag skulle köpa 2 saker åt mamma på cdon, men jag hade mailat dem en fråga som jag ville ha svar på först. Jag fick aldrig något svar, men jag kom ändå ihåg att beställa igår kväll. Så då var det mysteriet löst. En gång förlorade jag min mobilkalender (råkade radera den, lång story) och det var inte lätt... Då hade jag ändå inte börjat använda den så mycket som jag gör idag. Nu har jag hela mitt liv i den kalendern. Som tur är "ligger den i molnet" så jag kommer åt den överallt och den försvinner inte om jag tappar min telefon.

Nu skall jag röja lite så jag inte behöver skämmas ikväll. Nä men oj, det hinner jag inte. Klockan är ju sent och jag har inte ätit min gröt än (eller lagat den). Det får bli på lunchen. Ha en bra tisdag!

3 kommentarer: