tisdag 12 januari 2016

Gillar rutiner!

Gomorron. Första dagen på jobbet avklarad. Jag blev lite förvånad när jag kom ihåg dörrkoden och inte ett dugg förvånad när jag inte kom ihåg inloggningen till min dator. Som tur var hade jag den nedskriven (och väl gömd). Det var kul att träffa alla kollegor igen, vi var 2 som hade haft så här lång ledighet, resten har jobbat alla eller några dagar.

Jag funkar ju bäst med rutiner, så detta med fasta fikatider passar mig perfekt. Gårdagen gick bra i alla avseenden och jag kände mig väldigt nöjd när jag gick och la mig. Jag har dock lovat mig själv att bara väga mig en gång i veckan (måndagar). Efter jobbet igår så var jag på Maxi och handlade massa nyttigheter. Bland annat en väldans massa småburkar med kvarg. De hade 4 för 29 kr (det blir en "enorm rabatt" på 2,60 kr eller nått) och jag köpte 4 av varje av mina favoritsmaker (lime, vanilj, hallon och passion). Nu har jag så jag klarar mig lite drygt 2 veckor. Ett paket med rostbiff blev det också (räcker till 2 luncher) och en karta ägg. Vanlig kvarg (den jag blandar med vitlökskrydda) blev det också.

En annan sak jag köpte, som jag har längtat efter i flera veckor nu: RÄKOR :) Jag åt en del räkor i Thailand, men det är inte samma sak. De har ju tigerräkor, svenska västkusträkor är en helt annan (och godare) smak.


Av någon anledning går det nu att ladda upp bilder i Chrome igen. Det var väl bara för att jag "hotade" om ominstallation...

Räkorna var delikata och 2 hg räckte alldeles utmärkt till mig.

Igår satte jag på mig alla mina armband igen (de 8 jag och kollegan köpt för att stödja en massa organisationer) och det fick till påföljd att jag började fjälla där under. Ser lite mysko ut:


Fjällar på ovansidan handen också, men det syns inte i denna vinkeln. Pannan, näsan och axlarna är redan färdigfjällade. Jag tycker inte att jag är så brun, men om jag jämför mig med andra så är jag nog det :)

Idag efter jobbet skall jag se om jag inte kan ta mig en längre promenad. Fast det beror helt på väglaget och temperaturen. Den riktiga kylan skall visst komma i morgon för att sedan kulminera under helgen. Då får vi i denna änden av landet -15°C verkar det som. Jag gillar inte att gå på promenad när det är risk för liv och lem. Hatar att halka. Jag har också kommit ihåg att boka yinyogan till i morgon. Jag har ju ett larm som ringer klockan 7 på måndagmornar, för att påminna mig om detta (de släpper platserna då). När det ringde igår morse stängde jag bara av det, utan att komma ihåg vad jag skulle göra. Jag kom på det när vi fikade. Då fanns 13 av 20 platser kvar, så jag fick mig en plats i alla fall. Jag skall ha ett par av mina fina Thailandsbyxor på mig, de är perfekta för det ändamålet.

Ha en bra tisdag!

2 kommentarer:

 1. man ska väl inte fjälla det är väl förbehållet fisken :)
  börjar jobba idag efter ledigheten från 23 dec :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... går inte att komma undan när man varit på varmare breddgrader. I alla fall kan inte jag det.
   Då var du ledig 1 dag längre än vad jag var!

   Radera