onsdag 20 januari 2016

Glömde :(

Gomorron. Precis nu slog det mig att det är onsdag. På onsdagar brukar jag gå på Yinyoga. Men jag glömde boka i måndags. Nu finns det inga platser kvar. Men det kanske är lika bra att hålla sig hemma. Det är ju inte så lättframkomligt i denna delen av landet just nu.

Igår såg det ut så här när jag kom till jobbets parkering.


Strax efteråt kom nästan alla kollegor, men det var lite ödsligt på parkeringen först.

När det är sånt här väder är det alltid förenat med livsfara att gå mellan mitt hem och min arbetsplats. De som skottar gångbanorna gör det lite som de vill (verkar det som). Jag skall passera över 2 vägar som ligger precis på stadsgränsen mellan Göteborg och Mölndal. De som skottar i Göteborg skottar fram till det ena övergångsstället (en lite mindre tvärgata) och sedan inte längre. De som skottar i Mölndal skottar fram till det andra övergångsstället (stora vägen) och sedan inte längre. Det innebär att båda övergångsställena är kantade av vallar som kan vara lårhöga. Dessa bildas när vägarna skottas, men de som skottar gångbanorna borde ju kommit efteråt och skottat bort dem. Men det gör de inte. Eftersom tiden att passera vid grön gubbe är väldigt kort även vid barmark så måste man ha klättrat upp på vallen och stå däruppe och vara beredd när det blir grönt, annars hinner man inte. För när bilarna får grönt så kör de, oavsett om någon går över gatan just då eller inte. De kör som blådårar. Jag bara väntar på den dagen när jag eller någon annan står uppe på en av vallarna och halkar till och åker ner i trafiken. Jättekul. Not.

Jag hade egentligen tänkt ta en promenad till Clas Ohlsson igår och reklamera brandvarnaren, men jag hoppade över det. För jobbigt att gå. Det får bli en annan dag. Istället gick jag hem och sjöng. Jag lyssnar ju på talböcker när jag arbetar, talböcker jag lyssnat på förut. Ljudet går i bakgrunden och stör mig inte, snarare tvärtom. Med det ljudet i örat så blir jag inte besvärad av det ihållande pipet från min tinnitus. Igår laddade jag mobilen med körsångerna jag skall träna på och gick och smånynnade lite. Gällde att inte glömma av var jag var... När jag sjöng igenom låtarna på eftermiddagen så hade lite text fastnat. Bara att fortsätta traggla.

Madame bredde ut sig lite på badrumsmattan, den fina som mormor vävt till mig av pappas kläder.Annars inget nytt. Jo förresten. Jag har den senaste tiden tänkt väldigt mycket på att jag ser så dåligt. Mina progressiva glasögon (de vanliga och mina terminalglasögon) är ju precis 1 år gamla. Men jag tycker inte att jag ser klart på något avstånd. Jag rotade just fram ett par gamla läsglasögon, de är väl 2 år gamla. Nu har jag på mig dem när jag sitter vid datorn och ser väldigt bra. Jag använder alltså nu glasögon som är gjorda som läsglasögon på 80 cm avstånd (jag har skärmen längre bort än vad som är normalt). Jag kan inte räkna ut vad det betyder för min syn... ser jag bättre eller sämre? Dessa läsglasögon funkar däremot inte alls när jag t.ex. löser korsord. Detta är första gången på väldigt länge som jag tycker att jag ser bra. Det är då fan att synen ändras så. Jag har precis, i november, betalat färdigt på mina vanliga glasögon och terminalglasögonen jag har hemma. Över 800 kr/mån har jag betalat i 1 år. Och så ser jag redan kasst. Blä. Måste nog göra en ny synundersökning.

Dags att göra gröt och klä på mig. Ha en bra onsdag!

2 kommentarer:

 1. Trist med dyra glasögon. Det borde vara rabatt för oss som ser dåligt.
  Vilken fin matta, jättefina färger.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man tycker det. Får se vad jag skall göra åt saken. Tog med mig läsglasögonen till jobbet, där funkar de inte...

   Kram

   Radera