onsdag 13 januari 2016

Nu är allt som det skall vara!

Gomorron. Onsdag. Tjugondag Knut. Har ni slängt ut julen? Det gjorde jag igår. Det var väldigt avancerat... jag packade ner mina 2 stjärn-lampor i respektive låda och tada så var det klart. Nej, nu ljuger jag. Jag hade ju en stjärna upphängd i sovrumsfönstret också, men den har jag bara kopplat ur. Jag tar ner den vid senare tillfälle. Nu lyser i alla fall de vanliga lamporna i mina fönster, och allt är som vanligt. Nätet i häcken på framsidan och slingan på altanräcket får dock vara kvar tills det börjar ljusna lite mer.

Vad som också är som det skall vara är att Maggie är hemma igen. Hon kom i går eftermiddag. Oj vad hon surade. Jag har inte fått peta på henne förrän nu på morgonen. Nu är det ju bara 2 dagar sedan vi sågs, så hon kan ju inte sura för att jag övergett henne. Nope, hon surar för att hon hellre vill vara hos mormor. Där folk är hemma hela dagarna och där det finns en mycket roligare altan/trädgård än min tråkiga altan här. Men nu är livet så att det är här hon bor, det är bara att gilla läget.

När jag sitter här vid datorn så kommer hon som vanligt och skall ha uppmärksamhet. Jag tog ett kort på henne, men det blev så mörkt att jag öppnade det i min app PhotoStudio Pro och fixade det med en knapptryckning. Här är resultatet:


Jag tycker det blev fräckt!! Här är originalet:


Jag gillar verkligen den appen. Om man t.ex. tar ett kort med lysrör i närheten så blir det ofta gult. Det fixas med en knapptryckning i denna appen. Rekommenderas!!

Även igår var en bra dag. Jag gjorde något väldigt befriande igår... jag har ett skåp där jag har haft diverse godsaker. Ganska många faktiskt. Till mitt försvar kan jag säga att jag väldigt sällan tar något från det skåpet, snarare lägger jag till hela tiden. Det är ju en bra utveckling... precis som om jag inte kan hålla mig från att köpa onyttigheter, men jag äter inte upp dem utan lägger dem bara på hög. Igår morse däremot tog jag hela innehållet i det skåpet och slängde i komposten. Den bruna kompostpåsen blev inte helt full, men i alla fall halvfull. Det var precis som om något lyftes från mina axlar, det var befriande! Det enda som är kvar i skåpet nu är ett par askar Läkerol (sockerfria). De kan få ligga kvar.

Jag hade ju tänkt ta mig en promenad igår, men det blev ändrade planer. På lunchen tog jag med mig min dramaten tillbaka till jobbet, och resebrandvarnaren jag köpte på Clas Ohlsson innan jag åkte. Jag tänkte gå över motorvägen till Sisjön och reklamera brandvarnaren och passa på att handla lite på Willys. Men så fick jag mail från Marita där hon sa att hon och Maggie skulle komma när jag slutade jobba. Dramaten står kvar på jobbet, jag får ta den promenaden på fredag istället.

Ikväll blir det YinYoga. Får se om jag simmar först eller inte. Det skulle vara skönt, men samtidigt vill jag inte börja med att lämna Maggie ensam hela dagen. Skall jag simma behöver jag gå hemifrån strax efter 17.30, då är jag inte ens hemma en timme från jobbet. Sen är jag inte hemma förrän närmare 21. Det blir en lång första dag ensam för henne. Vi får se. Jag är nöjd bara jag går på yogan.

Ha en bra onsdag!

4 kommentarer:

 1. Härligt att du rensade i skåpet. Det gjorde jag på nyårsdagen när jag satte igång. Så nu finns det ingetsom jag inte får äta. Jo förste, chokladtomtarna från fastighetsägarna. Men dom kan jag låta bli, vågar helt enkelt inte ta en för då kanske jag inte kan sluta.
  Den där appen du pratar om är den på svenska? Jag har så svårt för engelska.
  Jag köpte ny telefon idag så jag vill ha lite nya bra appar att leka med. 😀
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den är på engelska. Men man klickar mest på symboler på vad man vill göra med bilden. Har du Android kan du ladda hem gratisversionen som heter Photostudio och testa.
   Kram

   Radera
  2. Japp har en Android. Jag får testa.
   Kram

   Radera
 2. slängt ut julen jag har inte ens slängt in den :)

  SvaraRadera