tisdag 5 januari 2016

Sista hela dagen

Gomorron. Detta får bli ett snabbt inlägg. Inser just nu att jag har lite dåligt med tid... Klockan är 11.30 och jag har bara rummet i 1,5 h till. Inte är jag påklädd och packningen är inte klar... Sen när jag lämnat rummet klockan 13 har jag 2,5 h på mig innan shuttlebussen går till flygplatsen. Om jag har fattat det hela rätt så finns det ett rum där jag kan duscha. I så fall så går jag till stranden en liten stund. Annars vet jag inte vad jag skall syssla med. Strosa lite kanske.

Igår gick jag till stranden, även denna gången var trädet precis vid början av stranden ledigt. Hade en skön stund, stannade väl 3,5 h. Slumrade lite, det var skönt. Sen tillbaka till hotellet och duschade och så började jag packa så smått. Men det är som sagt inte alls klart.

Middagen blev det på Feel Good, för tredje gången. Detta är det enda stället jag har varit på mer än en gång. Jag har ju provat Hot Pan med räkor och Hot Pan med kyckling. Vad skulle det bli denna gången? Räkor med vitlök och pepparsås bidde det.

 

Även detta var mycket gott! Sen för att avsluta semestern ordentligt beställde jag in en efterrätt. Det har jag gjort några gånger tidigare, men då alltid bara frukt. Denna gången blev det frukt och glass. Orkade inte alls mycket och blev så där äckelmätt. Skulle tagit bara frukt...


När jag kom tillbaka till hotellet satt kvinnorna på The Forest Spa utanför. Det var bara att gå in.


Så skönt! Lite ovanligt för mig att bara göra en sak. Jag hade alltså ingen talbok i öronen, utan satt bara och slappnade av. Somnade nästan. När jag suttit på stolen en bra stund så fick jag lägga mig på rygg på en bädd, så fortsatte hon där. Nacken och ryggen fick sig också en liten genomkörare. Vi pratade lite under tiden, hon kunde inte så  mycket engelska men kunde ändå göra sig lite förstådd. Jag frågade om tsunamin och hon berättade att hon var gravid i 6:e månaden. Hon visade en bild på sin otroligt vackra dotter. Tyvärr omkom hennes man då han var ute och körde longtailboat när tsunamin kom. Hon får lämna sin dotter hos sin syster 3 månader om året (oktober-december) för att jobba som massör. Jag stack till henne lite extra pengar förutom den dricks jag gav när jag betalade. Sa att det var för henne och hennes dotter.

När jag en timme senare kom tillbaka till rummet packade jag lite till. Hittade dessa i lådan.


Alla myggsaker jag hade med mig som jag inte haft någon som helst användning av. Jag har sett två myggor. En bet mig :)

Jag kämpade också med min mp3-spelare. Det var ju ett tag sedan jag använde den då jag numera laddar mina talböcker i mobilen och lyssnar därifrån. Jag använde den på nerresan, och även lite här nere. Jag var inne och skulle ändra något i inställningarna och råkade sätta den i shuffle-mode. Inte så bra när man lyssnar på böcker. Jag får den inte att sluta blanda filerna! Jag har manualen på datorn och gör precis som det står, men när jag trycker på "enter" (play) för att bekräfta, så istället för att bekräfta och lämna inställningarna så hoppar den tillbaka till Shuffle. Jag blir tokig!! När jag är ute och flyger har jag en bok som jag mer eller mindre kan utantill i öronen hela tiden. Det blir som en snuttefilt. Min mobil har inte batteri för 24 h drift! Jag har 2 st powerpacks som nu är full-laddade, hoppas det räcker med dem. Jävla spelare!! Om någon har en Philips GoGear Raga och vet hur man fixar detta, hör av er!

Nu får jag sätta sprutt! Ha en bra dag. Nästa gång vi hörs är jag i Sverige. Hoppas jag. Planet går från Krabi 19.40 och landar i Bangkok 21.00 (1 h 25 min). Sen går planet därifrån 23.50 och landar i Frankfurt 05.40 (11 h 55 min). Och så lyfter planet därifrån 07.00 och landar 08.40 (1 h 40 min). Lär vara mör när jag kommer hem. Resan mellan Bangkok och Frankfurt är 1,5 h längre än när jag åkte hit, det har väl med vindarna att göra. Denna gången får jag inte glömma ta mina Propavan, så kanske jag kan få sova några timmar i sträck istället för 20 minuter åt gången... Hoppas också jag verkligen får tillbaka min glömda plastpåse med fotstödet, det skall ligga i incheckningen. Där ligger också min halsduk som är go att ha på på planet.

Ha det bra och håll nu tummarna när vi skall lyfta (alltså 13.40 idag, 17.50 idag och 07.00 imorgon). OK????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar