torsdag 11 februari 2016

Bättre

Gomorron. Skallebanket verkar ha försvunnit. Och tuppen i halsen med. Tack för det!!

Igår kväll gick jag in på bostadsbytet på Mölndalsbostäder (där jag själv lagt upp en bytesannons) och hajade till. Där låg den, lägenheten jag ville ha! Men det visade sig att den som lagt upp annonsen inte ville byta med mig, det var hon som SMS:ade mig i förrgår. Hon hade tydligen redan någon på gång. Annars tycker jag att beskrivningen lät väldigt bra:

nyrenoverat kök nya luckor i vitt nya vitvaror ny matta i stenimitation ny parkett i vardagsrum väldigt fräsch ny toalett och torktumlare stor altan med svart trall och plexiglas 

Fan också! Precis vad jag vill ha. För att inte bli för besviken tänker jag på allt som skulle bli sämre med en flytt:

  • Mycket mindre förråd.
  • Trångt i sovrummet med säng, en byrå och skrivbord på 7 m².
  • Kommer jag att få plats med en diskmaskin? Skulle inte kunna tänka mig att vara utan... Idag har jag diskmaskinen istället för ett skåp, men jag kommer inte ihåg hur det är med skåp i den andra lägenheten. Där hade jag en bänkdiskmaskin som stod under diskbänken.
  • Idag sitter Telia fiberlan-lådan i förrådet, så jag har en liten plastback där jag har modemet och min NAS. I tvåan sitter denna låda i hallen, fullt synlig. Det blir inte smidigt med 2 lådor till där, så då får jag dra kabel in i förrådet där jag kan ha lådorna, och sen får jag dra kabel in i sovrummet, för att få fast anslutning.
Så här går jag omkring och tänker, liksom "avråder" mig själv från att detta är en bra idé... Hyran är i alla fall mycket bättre, idag betalar jag 7.468 kr, tvåan är på 6.180 kr. Min hyra är lite väl hög för bara en inkomst.

Idag är det kören. Vi hade andra akten i utantilläxa. Den kan jag inte. Får träna lite mer i eftermiddag. Det är några låtar som har väldigt mycket text som jag har svårt för. En stund på jorden t.ex. Massa text. Kan hälften ungefär. Idag skall vi också vara där tidigare för att fotograferas. Vi skall ha på oss det vi skall ha på föreställningen (färgglatt, ej mönstrat). Jag hade först tänkt ha min beiga klänning och svarta kavaj, men det tyckte inte de andra. För tråkig färg. Men jag har inga andra kjolar/klänningar och jag har inga andra byxor än jeans. Men jeans var tydligen OK. Så jag tar väl jeans och min kornblåa topp (om jag inte hittar något annat innan föreställningarna). Det har jag på mig idag i alla fall. Pratade med syrran igår angående skor. Skall få låna ett par Converse av henne. Jag har ju bara mina Reebok...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar