måndag 8 februari 2016

En helg som bara försvann...

Gomorron. Den här bilden fanns i mitt Facebook-flöde igår, och den stämmer verkligen:


Jag fattar inte vart helgerna tar vägen... I fredags var jag och handlade lite efter jobbet, och lite räkor hamnade visst i påsen. Hoppsan. Sen hem och slappa i TV-soffan. Jag håller på att kolla om på alla avsnitt av Downton Abbey, så jag klämde några avsnitt. Sent i säng blev det.

I lördags tog jag det lite lugnt på morgonen, men sen stack jag till ÖoB för att handla åt mamma. Jag hade en stor påse med saker till henne här hemma, som bror skulle lämna efter syrrans kalas igår. Nya stekpannor skulle hon ha. Jag hittade en ny ljuslykta till mig.


Dröm om morgondagen. Minns gårdagen. Lev idag. Bra motto. Jag har folie i botten så att det är lätt att få bort smält stearin när ljuset brunnit ner.

Resten av lördagen tvättade jag, röjde lite och kollade på mer Downton Abbey. Jag författade och skrev ut lappar att lägga i brevlådorna till de 12 tvåorna i området jag är intresserad av. Formuleringen på de lapparna satt väldigt långt inne; jag visste precis vad jag ville ha sagt men kunde inte förklara det på ett lättskrivet sätt... I alla fall är det gjort och tyvärr har ingen hört av sig än. Hade någon haft direkta flyttplaner så hade de väl redan hört av sig. Det här kan ta lång tid :(

Igår söndag var det premiär (för mig) att gå på Yinyoga klockan 10.30. Kollegan såg av en slump att de börjat med den tiden också, jag hade helt missat detta. När "fröken" sagt på onsdagarna "vi ses på söndag" trodde jag hon avsåg klockan 17.30 i Långedrag (ca 30 min moppetur från mig). Jag har tänkt ta mig dit hur länge som helst, men det har inte funkat. Att det nu finns en tid till på mitt gym var ju väldigt bra. Fullsatt som vanligt. Tyvärr är lokalen inte alls ljuddämpad. Bassängen ligger precis utanför. På onsdagarna är det väldigt stökigt p.g.a. våtväst. Ledaren där har hög musik på och skriker instruktioner som en galning. På söndagarna är det en miljon ungar i bassängen och de är INTE tysta... Men med lite levande ljus blir det i alla fall lite mysigt.


Hem och duscha och sen var det strax dags att åka till lillasyster på kalas. Hon fyllde år igår. Vi passade samtidigt på att fira brorsonen som fyller 21 i morgon. Jag hade ju redan sett deras hus, men många av de andra gästerna hade inte det. Det var ett mycket trevligt kalas och det var kul att träffa resten av familjen (fast vi saknade 3) och Åsas gudmor med man och några vänner.

Väl hemma så slängde jag ihop en Panang curry till... Den jag gjorde i torsdags var redan slut, den hann aldrig in i frysen. Jag gjorde ju på ca 400 g kyckling, så det var inte så många portioner. 5 tror jag, för jag hade mycket grönsaker i. Denna gången redde jag av med lite av min kolhydratsfria redning. Jag hade ingen Maizena hemma, men denna funkade ju på samma sätt. Jag vet inte om det blev så bra. Lite geleigt om jag får säga det själv. Kanske lika bra att ha tunn sås... Smaken är det i alla fall inget fel på, inte innehållet heller (kyckling, lätt kokosmjölk, champinjoner, morötter, långbönor, panang curry paste och chili). Får se om denna sats hinner in i frysen...

Veckan som kommer innehåller inte så mycket utöver det vanliga. Vi har en kördag till nu på lördag. På torsdags kommer en tjej och skall fotografera oss.

Ha en bra måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar