onsdag 3 februari 2016

Hittade massa gott!!

Gomorron. Idag är jag trött. Vaknade klockan 2.30 och lyckades inte somna om förrän över en timme senare. Detta hör ju numera till ovanligheterna, men tänk för 3 år sedan, då hade jag det så här nästan varje natt. Det var innan pappa blev sjuk. När han fick sitt återfall i februari 2013 så sov jag inte alls (nästan i alla fall) på en vecka. Jag var ett vrak och mamma föreslog att jag skulle testa Propavan. Jag var skeptisk, men provade. En av orsakerna till att jag gick med på att prova var att den inte är beroendeframkallande. Det är ingen insomningstablett (har absolut inga problem att somna) utan en tablett som gör att jag somnar om (oftast då alltså) om jag vaknar mitt i natten. Men någon gång ibland så funkar den inte, och då blir jag så här trött. Bara att genomlida dagen.

Igår tog jag bussen in till stan direkt efter jobbet. Jag var på jakt efter Panang Curry Paste. Jag åkte till en affär i Nordstan som heter Saigon. Där finns så mycket spännande! Det ser ut som en väldigt liten affär från utsidan, men när man tar rulltrappan ner så finns där 700 m² med godsaker från alla länder i Asien. Massa hyllor med kryddor och burkar, stora frysdiskar och flera kyldiskar.


Jag köpte 3 burkar av denna; en till mig, en till mamma och en till kollegan I-M.


När jag var i Thailand fick jag smak för torkat sjögräs. Här smaksatt med chili. SÅ GOTT!! Denna påsen innehåller 36 g, alltså en tredjedel av 100 g.


När jag var där nere så förstod jag aldrig näringsdeklarationen, men nu ser jag att det är ett mycket nyttigt snacks. Jag mumsade i mig nästan en hel påse igår, men det är ju inget onyttigt. Sparade en "strips" till kollegan. En annan som gillade dessa var Maggie (!!). Hon blev som tokig. Hur kan en katt gilla dessa starka??? Knäpp.


Kollegan och jag fick också varsin paket med Wakame, sjögrässallad. Den är fryst. Förra gången jag köpte var paketet tunnare, då kunde man bara bryta av det man ville tina. Den här är nog för tjock för att bryta av. Får se hur man skall kunna få loss lite... Ser nu att den är tillverkad i Danmark. Bra, inte så långt att frakta :) Denna kan man förresten köpa i fiskdisken på Maxi, men då för 18,90 kr/hg. Denna kostade 39,90 kr/500 g, så det är lite skillnad...


Det här är färska långbönor. Mycket goda. Konstigt att jag gillar dem, jag gillar inte bönor. Jag frågade om de gick att frysa, och de sa att de förlorar sin krispighet. Jag chansade och ser hur de blir. Man klipper/skär dem i bitar om 1-3 cm och har i grytor.

Nu skall bara mer kyckling inhandlas, sen skall jag testa att göra "riktig" Panang Curry! Det skall bli spännande.

Idag är det onsdag. Yinyoga bokad. Hoppas på mindre blött väder ikväll så att jag inte blir genomblöt när jag åker dit.

Ha en bra onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar