onsdag 10 februari 2016

Skallebank delux

Gomorron. Började känna mig lite uschlig igår eftermiddag och jag hoppas verkligen det försvinner snart. Sånt trams har jag inte tid med. Jag måste gå till kören imorgon torsdag, och sen skall vi sjunga hela lördagen! Bort bort bort. Somnade med huvudvärk, vaknade med huvudvärk. Blä.

När jag kom hem från jobbet igår så röjde jag så att städerskan kan komma idag. Det märks att det varit skitväder de senaste 2 veckorna för alla mina golv är fulla av smutsiga tassavtryck. Madame har varit ute på altanen och blivit blöt. Idag blir alla golven tvättade! Det kliar också i fingrarna att göra en "spring cleaning", att gå igenom lägenheten rum för rum och bara slänga/skänka bort/sälja sådant jag inte använder. Jag skall börja med förrådet i helgen. OM jag någon gång nu får en chans att byta till en tvåa så försvinner 2,5 m² av förrådet (idag har jag 6 m², det är inte mycket det heller). Och jag får en garderob mindre. Och min långa låga byrå i sovrummet får inte plats någonstans.

Igår morse såg jag inga andra häck- eller altanljus när jag tittade ut genom fönstret på framsidan. På baksidan såg jag flera. Jag funderade på att släcka ner/ta ner mina, men blev övertalad på Facebook att ha dem kvar. Det är faktiskt OK att vara sist. Jag tycker att det är så mysigt. Det hade ju varit smart att ha kvar ljusen i häcken (släckta) ända till nästa jul, men det går ju inte. Häcken skall ju klippas både vår och höst av fastighetsskötaren. Tror inte ljusslingan överlever det :) Men baksidan får vara kvar, precis som den var kvar förra sommaren. Bara att plugga i när det är dags nästa december.

På tal om våren. Idag är det 84 dagar kvar tills jag åker till London. Då är det ju vår på riktigt (4 maj). Och nu går jag bara och väntar på att vi skall få ansöka om sommarsemester. Jag vill ha 3 veckor i slutet av juli/början på augusti som vanligt, och så vill jag ha vecka 36 (som vanligt). Då vill jag resa till värmen igen. Jag är färdig med Kreta, men inte med Grekland. Går och spanar på några av de andra öarna. Jag en globetrotter? Ja visst! Måste ju ta igen de första 45 åren av mitt liv då jag knappt reste alls...

Ha en bra onsdag. Själv hoppas jag på att det där uschliga skall försvinna så att jag kan simma och yoga ikväll och sjunga i morgon.

2 kommentarer:

 1. Hej Lena!

  Hoppas att din huvudvärk lättar. Låter inte kul alls.

  Låter underbart att du planerar en resa till solen.Speciellt en dag som denna.
  Bara regn och rusk här. Bara samma hos dig också?

  Letade upp dig och la en länk på min sida till din. Hoppas det är ok.
  Du har varit så snäll och tittat in och visat intresse för det jag skriver,

  Kul att Sally var född samma dag som du.Jag vet inte om jag tackade för att du skrev då för jag var var helt förstörd av att förlora henne... Saknar den goa damen varje dag.

  Krya på skallebanken!
  Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det OK. Ligger massa back i att läsa bloggar nu... skall försöka läsa ikapp lite i helgen.
   Kram

   Radera