torsdag 30 juni 2016

Detta med att utmana sina rädslor...

Gomorron. Här är det lite skraltigt. Jag har åkt på en förkylning och mår inte alls bra. Men jag skall jobba ändå. Även om jag är mer mossig i hjärnan än vanligt :)

Igår var det alltså äntligen dags. En halvdag på spa. Detta hade jag sett fram emot länge! Jag lyckades ju dra ut på det lite väl länge, presentkorten jag fick förra året av de kollegor som kom på min 50-årsfest gick ut den 3 juli. Och eftersom allt på spat är dyrare fredag-söndag så är väl idag sista dagen. Att gå igår var verkligen i sista minuten. Jag åkte ifrån jobbet klockan 12, utan att åka förbi hemma. Tur att jag hade gott om tid för jag fick soppatorsk på vägen. Jag har alltid en liten 0,5 litersflaska med bensin och olja i min låda, men det tar tid att tanka och fylla den. Iväg kom jag och det var bara att leta efter någonstans att äta lunch.

Jag fastnade för Restaurang Berzelii där de hade lunch för 105 kr. Svindyrt, men så är det i stan. Jag spanade in mig på en majskyckling med dragonsås, tyckte det lät jättegott. Men så dubbelkollade jag och det fanns gul lök i såsen, så det var bara att låta bli (får oerhörda magplågor och "räsermage" av gul lök). Tur att jag kollade. Det fick bli en Caesarsallad. Tyvärr glömde jag att säga till om dressingen "on the side", det var inte så jättegott då de hade hällt på för mycket.


Sen åkte jag om ICA Focus och bunkrade lite halstabletter innan jag parkerade moppen utanför Gothia Towers.


Där uppe, på 20:e våningen, hänger bassängen. No way tänkte jag. Aldrig i livet... Jag får ju svindel av att stå på en pall!

In och betala. Jag hade 1.000 kr i presentkort och la till 185 kr för min eftermiddag. Dyrt som stryk, inget man gör varje dag. Jag hade alltså bokat en 50 minuters behandling (händer, fötter, ansikte och skalp) och sedan hade jag tillgång till pooler, bastu och relaxavdelning i 3 h.

Jag fick en rock, ett par tofflor och en handduk. Rocken och tofflorna fick jag behålla. Det var lite tid kvar innan jag skulle in på min behandling, så jag bytte om och väntade i relaxavdelningen.


Där kunde man dricka lite juice och äta lite frukt.


Och vila lite i behagliga fåtöljer med härlig utsikt.


Jag hade tydligen flera Facebook-kompisar som var på Liseberg igår, men jag såg dem inte. :)

Själva behandlingen vad gudomligt skön. Jag fick ligga på rygg på en mjuk brits i ett halvmörkt rum, med en kudde under knäna. Först började hon med ansiktet. Jag tror att hon tvättade först, och masserade massor, och sedan smörjde hon in med någon go kräm. Sen lindade hon in hela ansiktet i såna där varma handdukar man brukar få efter en långflygning. Händer och fötter skrubbades med peeling och smörjdes sen in. De packades in i plastpåsar och så fick jag en härlig skalpmassage. Älskar verkligen när någon pillar med mitt hår! 50 minuter gick fort och det var nästan så att jag somnade.

Med telefonen i handen så att jag kunde fotografera gick jag sen runt och kollade lite. Den där hemska poolen som hänger utanför liksom drog... jag la telefonen, rocken och handduken på sidan och GICK I. Det trodde jag aldrig! Fy fanken vad jag var skraj! När jag gick i första gången var det så här bubbligt:


Vattnet var hela 38°C varmt och det var underbart att bada. Man kunde glömma bort var man var... men så slutade det bubbla!


HJÄLP! Detta är taget från kanten. Men man såg precis lika bra när man stod i vattnet. Jag stod alltså på glasbotten och spanade på bilarna nedanför. Fy katten vad läskigt det var!

Sen gick jag upp och kollade in resten:


Här är pool 2. Också varmt vatten. Superskönt!


En "regnskogsdusch" och bakom det en torrbastu.


När man bastat kunde man antingen "smörja in sig" med is eller också stå under den där träspannen och dra i snöret. Ner kommer isvatten. Nej tack.


Pool 3. Också varmt vatten. De där 2 pinnarna som sticker upp hade knappar man kunde trycka på. Då sattes en enorm stråle igång och det var jättesvårt att stå kvar. I alla fall jag som är så kort. Jag "slungades" genast halva bredden bort och sen stod jag där, lutad 45° framåt och fick världens magmassage eller ryggmassage. Jätteskönt!


Sen fanns det också en bastu med eukalyptus som var bra för min snoriga näsa. Men något var fel på ljudsystemet (det spelades lugn musik överallt) så det blev någon slags rundgång. Inte skönt att sitta därinne för länge med pip i öronen.


Man kunde också köpa en spa experience istället för behandling, som jag köpte. Då fick man ett eget litet kit med krämer och peeling och en manual hur man skulle göra. Detta är Hamam-rummet, där skulle man tydligen göra något.

När jag testat allt lite och fotat det jag skulle gick jag tillbaka mot omklädningsrummet så att jag kunde lägga ifrån mig telefonen och börja bada/njuta på riktigt. Nämnde för tjejerna i receptionen att jag faktiskt vågat bada i hängande poolen, men att jag inte hade något bildbevis. En av tjejerna följde med mig tillbaka och tog dessa kort:



JAG GJORDE DET! Haha. Och inte bara 2 gånger, utan faktiskt en gång till, när jag lämnat ifrån mig telefonen. Det var något magiskt med att ligga där så högt uppe i luften i regnet med det varma vattnet.

Jag badade mest i poolerna 2 och 3 och bastade lite innan jag var nöjd. Duschade och drog mig hemåt helt slut efter förkylning och massa upplevelser. Mycket nöjd med min dag! Kul att få testa på spa för första gången i mitt liv.

Så tack till mina kollegor! Detta var en utmärkt present. Mycket roligt och inget jag hade gjort utan presentkortet. Tror jag inte i alla fall!

Nu skall jag ta min rossliga hals och mossiga hjärna och sätta igång denna dagen. Hoppas jag inte mår värre, för jag har inte tid att vara sjuk. Jag har massa nya rutiner på jobbet som jag inte hunnit lära kollegan, som skall göra vissa delar av mitt jobb om jag inte är där. Så att vara hemma har jag inte tid med! Bara 2 dagar till helg! I helgen skall jag förbereda så mycket jag kan inför mitt lilla kalas på tisdag eftermiddag och så skall jag ju ha med mig något gott till fikat på tisdag också. Har frågat svägerskan om tips och fått några. Får se vad det blir.

Ha en bra torsdag!

4 kommentarer:

  1. Va mysigt du haft det. Och va bra att du vann över rädslan. Det måste kännas skönt. 😀
    Hoppas förkylningen försvinner fort. Jag känner mej också lite krasslig så jag ska ta det lugnt några dagar.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta var nog bara tillfälligt. Det snurrar fortfarande när jag står på en pall....

      Hostar och snörvlar som fasen. Målet är att överleva till helgen!

      Kram

      Radera
  2. Jag är fortfarande stum av beundran. Kram!!

    SvaraRadera