måndag 27 juni 2016

Nedräkningen kan börja

Gomorron. Dags att vakna till verkligheten efter 3 underbart härliga, lediga dagar. Nu kan jag börja räkna ner till semester på riktigt. 3,5 veckor eller 20 arbetsdagar. Skall man vara riktigt petig är det 25 dagar och 10 h tills klockan är 16.30 den 22 juli :)


Många av mina Facebook-vänner har redan gått på semester. Jag måste säga att jag föredrar sen semester. Hellre stanna kvar och jobba när alla andra går och sen gå när de kommer tillbaka, än tvärtom. Mycket skönare att ha semestern att se fram emot. Jag har ju konstaterat att det är slut på att skicka upp Maggie ensam till mormor, men jag dubbelkollade med Marita i helgen. Dubbelkollade så att inte mormor tycker att det är jobbigt när vi är där båda två. Men det är tydligen något hon ser fram emot och det är ju så mycket jag kan hjälpa henne med. Längtar verkligen upp, får se hur länge vi stannar.

När jag är ledig på helgerna brukar jag flytta ut datorn till vardagsrummet, så att jag kan sitta och kolla på TV och lösa korsord samtidigt. På måndagsmorgonen flyttar jag in datorn i arbetsrummet igen, ansluter den till min docka, och allt funkar som det skall med stora skärmen, tangentbordet och roller-mousen. Men inte idag. Skärm-fan vägrar att funka. Efter 4-5 omstarter fick jag ge upp. Jag har dubbelkollat alla anslutningar och allt verkar vara OK. Får se vad som händer när jag försöker med samma anslutning i morgon. Den kan ju inte bara gå sönder så där.

I helgen har jag verkligen haft ett maraton med svenska deckare. Jag hade tydligen en hel del inspelat på min box. Jag har sett 3 x Morden i Sandhamn (senaste serien), 4 x Wallander, 6 x Maria Lang och 3 x Maria Wern. Mycket TV det... men jag är en TV-nörd. Fast ni som känner mig vet ju att jag inte bara gör en sak åt gången (kollar på TV) utan gärna löser korsord eller t.ex. lagar mat samtidigt också.

Lite annat fick jag också gjort igår. Jag var på Maxi och handlade och sen när jag varit hemma och lämnat det åkte jag iväg till Jula och handlade lite åt mamma. Och sen tog jag fram min sprillans nya Kärcher fönstertvätt och tvättade utsidorna på alla mina fönster. Jag har ju inte invigt min egen fönstertvätt, utan lånade ju Hannas för 2 månader sedan eller något. På 25 minuter tog jag alla utsidor (18 rutor). Fick grunda med lite värktabletter, för axeln kände jag av efter 2 rutor, men sen gick det bra. Sen satt jag hela kvällen med ett leende och såg på mina skinande rutor. Vilken lycka att kunna göra en sån "enkel" sak själv! Kände mig som Stålmannen eller något. Men det blåste en hel del när jag tvättade rutorna, det är inte att rekommendera. När jag sprayade så hamnade det inte bara på den rutan jag just skulle tvätta. Vinden vände hela tiden så när jag putsade 3 bredvid varandra så fick jag ibland putsa om de på kanterna...

Om 2 veckor får jag besök igen, denna gången av Lina från Malmö. Ytterligare en tjej som jag lärt känna via min blogg. Men vi har aldrig träffats tidigare, så det skall bli extra kul att ses nu. Hon kommer fredag eftermiddag och stannar till söndag förmiddag. Jag roade mig med att kolla igenom alla mina 219 vänner på Facebook. 21 av dem är sådana som jag lärt känna via min blogg eller via någon grupp på Facebook, och som jag sedan har träffat IRL. 6 av dem (snart 7) har kommit hit och sovit över en natt eller två, eller jag har varit hos dem. Jag är så otroligt tacksam för dessa vänskaper. Jag som har ett uruselt självförtroende gillar verkligen detta att man redan lärt känna en person när man träffas första gången. Det är så mycket som då är överstökat när man ses. I alla fall har jag lovat att bjuda på räkor, det är ju standard när icke västkustbor kommer hit!

Idag är det kalas för min goaste systerson Vincent. Han fyller hela 17 år idag! Han har sommarlov från sin skola nu. Jag vet inte om han är hemma i huset lite mer nu, annars bor han på ett boende nere i Fiskebäck. Jag visade ju alla paketen han skall få av mig och brorsan/svägerskan häromdagen. Han skall få en bubbelmaskin. Man häller i såpbubblevätska och så är det en fläkt som blåser igenom ett hjul med såna där såpbubbleringar så det sprutar ut bubblor. Han fick en sån av mig för kanske 10 år sen, och det var ett bra tag sedan den gick sönder. Han pratar om den än, men jag har inte hittat något förrän nu. Han får också massa såpbubblevätska och en liten såpbubblepistol. Och batterier. Vi kommer att vara väldigt poppis tror jag!


Och på onsdag skall jag på SPA! Jag kan garantera att jag inte kommer att simma i poolen som hänger ut utanför 20:e våningen, men jag kan kanske fotografera... Får se om jag kan ta med telefonen in eller hur det funkar. Jag skall vara där klockan 14 och jag har tagit ledigt från klockan 12. Jag funderar på om jag skall slå på stort och börja min SPA-vistelse med en sån där stor och lyxig räkmacka, eller om jag skall åka någon annanstans och äta en alldeles vanlig lunch. Något måste jag få i mig.

Jag behöver lite idéer på vad jag skall bjuda på nästa tisdag när jag fyller år. Några gäster kommer, det vet jag. Inte brorsan och svägerskan, för de är iväg på en bussresa till Gardasjön med svägerskans mamma. Låter underbart. Men säg att det kommer någonstans mellan 5 och 10 personer. Jag vill bjuda på lite mat eftersom det är direkt efter jobbet. Men det skall inte krävas massa förberedelser eftersom även jag kommer direkt från jobbet... Funderar på att grilla upp massa kyckling på måndagen och helt enkelt bjuda på kycklingsallad. Det är ju så vansinnigt gott. Till efterrätt vet jag inte vad det blir. Får se om det finns några jordgubbar kvar då, i så fall funkar ju alltid jordgubbar och glass. Och så måste jag ju ha någon fika till jobbet också... Nästa helg blir det till att förbereda och handla allt sånt.

51 år. Det känns på något sätt väldigt mycket mer och väldigt, väldigt mycket äldre än 50 år. Hm. Vet inte riktigt vad jag tycker om det.

Ha en bra måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar