torsdag 21 juli 2016

Bokat och klart

Gomorron. Två arbetsdagar kvar. En väckning kvar. Nu är den snart här, den efterlängtade semestern! Jag är så glad att jag har mycket att göra på jobbet, då går tiden så mycket snabbare! Jag har "färska" räkor i frysen (jag har fryst dem själv) som jag skall tina på "rätt" sätt, så blir de som färska, och fira lite i morgon kväll.

Vet inte om jag har berättat om det tidigare, men detta tips har jag fått från fiskare: ta ut räkorna ur frysen 1 dygn innan de skall ätas. Lägg dem i en glasskål med en tallrik ovanpå. Ställ in i kylen. Nu tinar de långsamt och tar ingen skada av att ha varit frysta. Funkar inte på såna där frysta räkor man köper i påse eller som ligger i lösa i en frysbox i affären, de är alldeles för skadade redan. Men å andra sidan blir de ju inte sämre av att tinas så här, att lägga dem på tidningspapper eller i ett durkslag är det värsta man kan göra; då blir de ännu sämre än de var innan.

Igår fick jag min julsemester godkänd! Glädje! På lunchen satte jag på datorn hemma och bokade flygresan. Drygt 400 kr gick den på när jag betalade med poäng jag hade på kortet. Planet går 18.10 fredagen den 23 december och så hem 19.40 torsdagen den 29 december. Det blir lång tid mellan det att jag checkar ut från hotellet (11.00) tills planet skall gå, men det kanske finns någonstans på hotellet man kan ställa sitt bagage.

Det blev det hotellet jag skrev om i tisdags, The Cleveland. Jag hittade en annan sajt att boka via först, det var väldigt mycket billigare. Ända tills jag skulle göra själva bokningen, då framgick det att 20 % skatt skulle läggas på priset. Då blev det plötsligt dyrare. I alla fall kostade hotellet £647 och enligt sajten jag bokade på skulle det bli strax under 7.000 kr. Sen blev det mysko. När jag kollade på mitt kort så var nästan 7.500 kr draget. Var kom det påslaget ifrån? Jag vet att jag har ett valutaväxlingspåslag på 1,65 %, men det blir ju bara drygt 115 kr extra. Måste vara en helt annan kurs än den som sajten eller Forex hade. Jag skrev till banken på Facebook och fick en länk där man själv kunde räkna ut vad något skulle kosta (man angav vilken valuta det egna kortet hade, vilken valuta köpet var i och vilket påslag man hade) och allt det stämde. Men jag fattar ändå inte. Jag må vara korkad när det gäller matte, men för mig känns det konstigt. I alla fall är hotellet bokat.

Sen igår kväll ägnade jag en bra stund åt att boka biljett till The Lion King. Det var lättare sagt än gjort. Jäklar vad dyrt det är! De bra biljetterna kostar 2.000 kr. 2.000 kr för 2,5 h! Fy fasen! Nä tack. Men jag ville inte heller ha så dålig plats som jag hade först när jag skulle se Mamma Mia i maj. Nu sitter jag högt upp under taket på andra balkong, nästan i mitten på femte raden. 990 kr fick jag betala. Hoppas inte jag får svindel... för det är förbaskat högt upp.

Det första jag gjorde när jag fått ledigheten godkänd, var att lägga in även denna resan i min nedräkningsapp. Det känns väldigt lyxigt att ha TVÅ resor inplanerade. Värsta globetrottern.


Men nu längtar jag mest efter att åka till Kreta. Det är inte klokt att man kan längta tillbaka till ett ställe så mycket. Jag gillar verkligen idé att veta exakt hur det ser ut, vart jag skall gå och handla, äta eller bada. Att veta helt enkelt. Jag är konstig där. Knäpp. Men jag vet flera andra som åker tillbaka till samma ställe för x:e gången i ordningen; det är som att komma hem.

Men först 3 veckors ledighet. Sen 14 arbetsdagar till. Sen Kreta. Tjoho!

Jag skrev i måndags att jag längtade efter att simma, men jag vågar inte. Jag har haft känningar av UVI varenda dag denna veckan. Jag måste ta tag i detta, men det får bli efter semestern. Jag fick ju antibiotika för ett par veckor sedan, men det var ju bara för 5 dagar och det botade det akuta läget. Sen har jag som sagt haft flera känningar. Vore nog bra med en sån där lång kur på låg dos som jag gick på för flera år sedan.

Dags att göra gröt. Idag med färska hallon. Då blir det lite godare. För som jag har skrivit tidigare, speciellt gott är det inte med gröt, men magen gillar det. Jag får bara bita ihop :)

Ha en bra torsdag!

3 kommentarer:

 1. Är det havregrynsgröt du äter?
  Tänk...är det bara 155 dagar kvar till jul? Tiden rusar iväg...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är AXAs Grynblanding http://www.axa.se/Vara-produkter/Gryn/Grynblandning/
   1 dl sånt och 1 msk chiafrön i mikron 4 minuter med 2 dl vatten. Sen hade jag idag färska hallon, Stevia strö, kardemumma och kanel på. Oftast har jag Urtekrams äppelmos (bara äpplen i burken, inget mer) istället för hallon.

   Radera
 2. Och så givetvis lite mjölk! Men inte mycket, 2 cl ungefär. Gillar inte när det blir "grötigt".

  Kram

  SvaraRadera