tisdag 19 juli 2016

London till jul?

Gomorron. 4 arbetsdagar kvar :) Om nu bara vädret kunde bli lite bättre också. Känns så konstigt att gå och frysa med jacka på mitt i juli...

I lördags hos svägerskan så pratade vi lite julplaner. Jag sa att jag ville åka bort som vanligt, men att det blir svårt med ledighet. Det är ju så snålt med lediga dagar i år. Åker man charter så är det ju ingen som avgår julafton, juldagen eller annandagen, så då förlorar man de gratisdagarna man ändå är ledig (fast i år är det ju bara en). Då återstår reguljärt. Lite tidigare under dagen hade vi pratat musikaler, när bror och svägerskan var i New York för några år sedan såg de The Lion King. Jag sa att jag hade försökt få biljetter till den när jag var i London, men det var fullsatt. Så jag "behöver" åka tillbaka till London för att se den.

Då kom Marita med idén om att åka till London över jul. Jag nappade genast på idén! Kollade snabbt på Norwegians sida, det går ett plan klockan 18.10 på fredagskvällen (den 23:e). Då kan jag vara med på jullunchen på jobbet och åka direkt till Landvetter. Sen gick det ett bra plan tillbaka på onsdag kväll. Samma tider och flygplats som i maj. Ju mer jag tänkte på det, desto mer lät det som något för mig!

När det gäller The Lion King så spelar de inte på juldagen eller annandagen (England är i stort sett stängt dessa 2 dagar) men däremot på julafton. En biljett då kostar mindre än den skulle göra vardagarna efter.

I söndags kollade jag vidare. Jag började leta hotell, tänkte att denna gången skall jag bo på ett bra ställe. Det behöver inte vara svindyrt, men jag skall läsa recensionerna noga och kolla runt. Jag har redan hittat ett hotell jag har fastnat för. Vad tror ni om The Cleveland? 6 nätter för 6.900 kr. Mycket pengar, men inte när det gäller hotell i London. Kollade samma veckodagar fast i oktober istället, och då var det 1.500 kr dyrare. Så de har satt ner priserna över jul. Det är väl inte så många "dårar" som är ute och reser då... Jag kollade också på Tripadvisor, vad folk tycker om hotellet, och det verkar vara bra betyg nästan över lag.

På Facebook finns en sida som heter Visit London. Där ställde jag en fråga igår om hur det är med öppettider osv på juldagen och annandagen. Där fick jag reda på att jag kan läsa mer på denna sidan. Det verkar som om det mesta är dött, inga bussar eller tunnelbanor som går, nästan inga restauranger öppna, kanske några pubar, inga affärer öppna osv. Detta är på juldagen. På annandagen blir det lite bättre. Men det gör ingenting. Tänk känslan att promenera omkring i ett nästan helt dött London!

I alla fall. Ju mer jag funderade under söndagen och igår, desto mer fastnade jag. Först så la jag in om ledighet tisdag och onsdag 27-28/12. Men när jag gick hem på lunchen så tänkte jag att det kanske var dumt. Då får jag bara 1,5 dag med normala öppettider. När jag ändå är där så kanske jag skulle ta en dag till. Så när jag kom tillbaka från lunchen så snodde jag min ledighetsansökan ur chefens fack, han hade inte hämtat den än, och ändrade till 27-29/12. Den fick jag godkänd under eftermiddagen, men VD måste godkänna min ledighet också. Han har haft semester en vecka men kommer in idag. Vågar inte hoppas att jag får svar redan idag, men jag håller tummarna!

Angående flygresan så kostar den "nästan ingenting". Tur och retur med Norwegian blev 558 kr vid första anblick. Men då är det "Lowfare" och man får inte checka in något bagage. Skall man göra det så blir det några hundralappar mer. Men jag har ett Norwegian kreditkort där jag samlar poäng, och om jag använder mina poäng kommer jag i slutändan få betala 420 kr för hela flygresan. Då får jag checka in bagage :)

Undrar om jag har "jinxat" detta nu genom att skriva om det innan jag fått semestern godkänd... hoppas inte det.

Genomför jag denna resan så blir det så att jag varit utomlands 4 ggr under 2016. För nöjes skull. Känns väldigt lyxigt. Men för det första har jag råd. Och för det andra så reste jag nästan ingenstans under mina 47 första år. Jag var i USA ett par gånger efter jag kom hem 1991, och en bussresa till Prag och en till Irland samt en tågresa i England. Det var allt. Men nu blir det desto mer. Kan inte fatta att JAG, den mest flygrädde i hela världen (förut alltså) kan sitta här med en resa bara 44 dagar bort (Kreta) och planera YTTERLIGARE en. Inte alls min stil om man säger så... :)

Så hjälp mig med några hållna tummar, pretty please?? :) Ha en bra tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar