måndag 18 juli 2016

Sista veckan

Gomorron. Nu börjar den, för mig, rituella "alarmavstängningen" sista veckan innan semestern. Jag har 3 alarm, alla nu avstängda på måndagar.


I morgon stänger jag av tisdagar osv. Om ni undrar vad det nedersta, knappt synliga, alarmet "Gå till jobbet" är, så går det larmet varje vardag klockan 12.48. Jag går ju hem varje lunch och antingen löser jag korsord eller läser på mobilen, och det är så himla lätt att glömma av tiden och missa att gå tillbaka till jobbet :)

I torsdags var jag på biblioteket efter jobbet, och hämtade 2 ljudböcker jag hade beställt. Jag var där i onsdags också, men hade helt missat att de stänger tidigt på sommaren vissa dagar. Här är böckerna jag hämtade:


Jag lyssnar ju bara på deckare annars, så dessa blir lite annorlunda. Just nu lyssnar jag dock på Sofie Sarenbrants Tiggaren. Spännande! Annars lyssnar jag mest på engelska. Jag har flera andra böcker som jag också väntar på. Emelie Schepps Prio ett bland annat. Denna gången stod det Ljudbok CD på deras sida, så jag trodde jag skulle behöva rippa filerna själv. Men det var felmärkt och det var mp3. När jag vet att det är mp3 så tar jag med mig datorn till biblioteket och lägger över dem direkt, då slipper jag åka en gång till. De har ju datorer där, men de har stängt av att man kan läsa från CD-spelaren, så jag kunde inte lägga dem direkt på telefonen.

I lördags var det kalas för svägerskan (som fyllde igår söndag). Det var bara vi i familjen som var där, men det räckte ändå. Vi var 12 st trots att inte alla kunde komma. Svägerskan sa först att hon skulle beställa catering, så när vi kom och såg alla fina fat med massa olika sallader och röror så såg det väldigt fint ut. Ännu mer impade blev vi när det visade sig att hon gjort allt själv. Och jag fick egna tallrikar med lökfritt, så snällt av henne. Vi tjötade många timmar och både jag och modern var helt slut när vi åkte hem (Marita körde oss).

Med hem från bror och svägerska fick jag 2 "skatter". Först en teckning på pappa som gjordes när han var 3 år. Min faster skickade mig ett fotografi av denna teckning förra året, men ingen av oss visste var originalet fanns. Jag frågade runt och ingen annan visste heller. Men det visade sig att det var bror som hade den, och jag fick den i lördags. De hade inte haft den framme så de tyckte att det var bättre att jag hade den. Jag tycker den är så fin!


På 80-talet, runt 1986 om jag inte minns fel, så hyrde jag ibland en moviebox från min lokala videoaffär i Frölunda. Jag vet inte hur många gånger jag släpade hem den där movieboxen (för er som är yngre: innan var man hade en videospelare så kunde man hyra en tillsammans med filmerna man hyrde) och hela serien Krigets vindar. Jag har letat efter den i flera år, men bara hittat den andra delen av serien; Krig och hågkomst. I lördags hittade jag Krigets vindar hemma hos svägerskan! Det är 7 delar på mellan 2 och 3 timmar, så det är en del att titta på. Kollade på första DVD:n i lördags kväll. Inte en sån serie som man måste sitta klistrad vid, men snacka om nostalgitripp!


Igår satt jag och sorterade och konverterade ljudböcker samt löste korsord, och då var det perfekt att ha denna serie på. Såg del 2-4 igår...

När jag satt där och kollade på TV och löste korsord fick jag se något jag aldrig sett tidigare: Maggie "gnagde" på dörrisoleringen:


Man skulle kunna tro att hon aldrig får någon mat här hemma. Detta var ca 15 minuter före hennes matskål skulle öppna vid 16, så hon var lite hungrig. Men hon fick inte loss något, så det var ingen fara på taket.

Nu är det bestämt att vi åker upp till Ellös på onsdag den 27 juli. Då får jag 4 hela dagar hemma innan det bär iväg. Skönt med mjukstart på semestern. Jag fick mail igår från veterinären om att det är dags att boka den "årliga besiktningen" av Maggie, och ge henne sprutan (kattpest). Jag brukar alltid göra detta första veckan på semestern. Nu har jag bokat tid klockan 11 den onsdagen, så vi tar det på vägen upp. Smart!

Om jag nu bara kunde hitta någon som vill åka till Ullared på måndagen eller tisdagen också... Skulle behöva handla lite där. BH:ar till exempel. Något jag har svårt för att hitta här i stan, men där finns det massor att välja mellan för mig.

Den senaste veckan har jag varit ganska duktig på att äta enligt Dukan. Inte frukosten, för jag släpper inte min gröt. Vet inte vad det är med den men det är som om min mage bara tackar när jag äter den. Jag blir helt lugn inombords och allt bara stämmer. Tyvärr tycker jag inte att den är så himla god, den är bara OK. Lite godare blir den om jag har färska hallon eller jordgubbar i, men det kan jag ju inte ha varje dag. I alla fall så har jag försökt dra ner på kolhydraterna och bara äta rena proteiner och sallad. Jag tänkte jag skall göra det hos mormor med, så jag har sagt till henne att jag fixar mina egna middagar. Givetvis äter jag tillsammans med dem, men jag äter kyckling, lax eller nötfärsbiffar. Mormor är väldigt förtjust i att laga mat med grädde, och det är ju inte så bra. Så jag kör en egen variant av Dukan just nu, men det är ju bättre än ingenting.

Veckan som kommer innehåller inget speciellt, mer än att jag skall ta mig till simhallen. Den har varit stängd i 2 veckor för underhåll, men öppnar i eftermiddag igen. Jag har längtat efter att få simma!

Då kör vi de sista 5 arbetsdagarna!! Ha en bra måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar