lördag 6 augusti 2016

Mera semester och så äntligen OS

Gokväll. En vecka kvar av semestern och det är snart dags att försöka vända dygnet tillbaka. Jag har inte vänt det så där jättemycket som vissa, men jag går ändå och lägger mig närmare midnatt och sover till 8. Funkar inte så bra sen när jag skall upp klockan 5. Fast det är ju helt självvalt. Jag hade ju tekniskt sett kunnat gå upp närmare 6.30 och ändå fixat det jag skall innan jobbet. Men jag gillar de där 1,5 h. Slösurfa, läsa bloggar, kolla FB, läsa nyheter. Ja, jag är knäpp. Jag vet. Men det är väl ingen nyhet...

Sitter inne i morbror J:s rum och kollar på OS-studion. Till skillnad från honom får jag ingen kontakt alls med moster L:s eller morbror R:s Wifi... får skicka upp detta via telefonen. Mysko.

Vad har hänt sen sist? Jag har latat mig mera. Jag har skrubbat nästan hela mormors kök. Idag var det tufft, med både ugnsluckan och under fläkten. Krävdes en hel del Svinto.

Kollar bilderna jag har tagit för att se vad som hänt:


Detta är en bild jag tog på en av mina morgonpromenader. Så fridfullt innan blåsten kommer. Det har verkligen blåst mycket när jag varit här!


Det finaste man har... Maggie passade på när vi vari inne hos Marita på fika. Tur att mormor tagit bort finduken och allt som stod på den.


I onsdags kom syster yster och vi gick till fiskaffären för att köpa skaldjur. Kräftorna var slut och räkorna kostade 400 kr/kg. Inte värt det. Istället gick vi till Hemköp och köpte havskräftor för 149 kr/kg. Man kan väl säga att vi fick det vi betalade för. De var torra och träiga, men gick ner ändå.


I torsdags kom seglarvännerna S och K och de hade med sig hunden Dixie. Hon ville hemskt gärna leka med Maggie, men hon var inte alls med på noterna.


Handfatet blev en trygg plats, och hon har legat där många gånger sen dess.


Dixie ville äta Maggies mat, så den flyttades upp i fönstret.


Dixie.


Mm. Grädde är mums. Innan dess åt vi grillat, och grädden hade vi till Frödinge Kladdkaka.


Sen har vi detta med min tå. Skall nageln ramla av? Därom tvista de lärde. Så här såg den ut i torsdags.


Maggie fortsätter att ligga i handfatet.


Så här ser den ut idag lördag. Lite nerklippt.


Sitter som sagt i morbrors rum och kollar på OS.


Men det är urusel internet här...


Idag har Marita och jag varit på Gösäter igen. Jag lämnade tillbaka 2 av de 3 BH:arna jag köpte när vi var där sist. Råkade få med mig 2 stekpannor hem. Hoppas de blir bra.

Annars har jag som sagt skrubbat mormors kök, verkligen noggrant. Innan jag åker skall jag också skrubba åtminstone en av toaletterna (den jag använt). Hem åker jag på tisdag. Jag längtar hem nu. Att äta en middag utan att behöva prata med någon... Haha, jag som är så pratglad. Men det kan bli för mycket ibland.

Hemma på tisdag alltså. Sen kanske besök från Stockholm i helgen. Detta av en vän jag lärt känna via vår Dukan-grupp på Facebook. Elina heter hon och hon är drygt 20 år yngre än vad jag är... men vi har mycket gemensamt ändå!

Nu skall vi se om detta kan laddas upp utan problem. Ha det gött och på återhörande.

1 kommentar:

  1. Det låter som du haft en bra semester hittills. Hoppas inte nageln trillar bort.
    Jag ser fram emot att få besök av det på fredag! 😀
    Kram

    SvaraRadera