söndag 4 april 2010

Altanpremiär!

Gomorron! Skriver sent idag för jag har just sovit för andra gången... Somnade på soffan igår kväll med dator och TV på och ljuslyktorna brinnande. Vaknade kl 4 med världens ryggonda. Jag kan inte förstå hur man kan sova i en sån ställning att man knappt kan röra sig när man vaknar. Hur kommer det sig att man inte vaknar tidigare? I vilket fall som helst så var jag vaken till 7 eller nått innan jag somnade igen, och vaknade nyss.

Igår tog jag det lugnt på morgonen. Satt här i soffan med datorn och TV:n och altandörren öppen. Solen började komma in över grannens plank och det blev lite varmt och gott. Vid 11-tiden började jag fundera på om det inte var dags att packa upp altanmöblerna. De har varit mycket noggrant inslagna i 2 presenningar över vintern.

Jag gick ut och tog itu med det. Cornelia hittade genast ett gott gömställe under den ena. Förra året sydde jag ju nya överdrag till hammockdynorna. Eller rättare sagt, jag sydde överdraget till en av dynorna (sittdynan), medans den andra (ryggen) var hopsatt med säkerhetsnålar hela sommaren. Dynorna har legat inne i garderoben hela vintern, men jag mindes att de var skitiga när jag la in dem där. Så det var bara att ta fram symaskinen och sy det andra överdraget också, innan jag stoppade dem i maskinen.


Detta hindrade mig dock inte från att testa min favoritplats när jag skruvat ihop allt och torkat av alla möblerna. Datorn och korsordstidningen på plats som ni kan se. Cornelia ligger också på sin plats, men hon syns inte i bild. Hon låg kvar ett bra tag efter det hade blivit för kallt för mig att sitta där. Jag fick visserligen ha en tunn jacka på mig, men å vad skönt det var att sitta därute ett par timmar!

På grund av detta kom jag aldrig ut på någon promenad igår, men det är ju en dag idag också. Skall ta och gå ut nu när jag skrivit klart detta, så kan jag sitta på altanen sen när solen står lite högre på himlen.

Inte en endaste påskkärring eller påskhare såg jag igår. Inget påskägg fick jag heller. Men jag får väl säga som Maxine ovan... påskharen kanske var här?

Undrar om några affärer är öppna idag... får kolla det innan jag går ut. Funderar på att ta bussen till Frölunda Torg eller nått och sen gå hem. Vi får se. Ha en underbar dag i solen!!

3 kommentarer:

  1. Hej! Jag ser att du ska göra en gbp, vilket också jag funderar på. Men jag undrar, du ser ju så smal ut, har du verkligen ett bmi på 40? Eller är det därför du ska åka till Tyskland och göra den? Men får man pengar från FK ändå då, eller...?
    Oj, många frågor här :)

    SvaraRadera
  2. Sandra: Bilden är inte sann, den togs förra året och sen dess har jag gått upp en del. Jag har ett BMI på 42 eller nått. Kontakta Fecit EU Care AB i Uppsala (www.fecit.se) om du funderar på att göra den i Tyskland. Du får lägga ut pengarna själv och det finns visserligen inga garantier för att du får tillbaka dem men chansen är väldigt stor. Jag började skriva om detta runt den 12 mars, där kan du läsa mer. Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Har du kollat vad som gäller i din hemförsäkring när du somnar med levande tända ljus. Det kan betraktas som oaktsamhet och försäkringen täcker inte om det skulle börja brinna då. Kan hända både med värmeljus och blockljus, även "om det aldrig hänt tidigare" när man haft dem tända. Har haft vänner som råkat ut för det och det är inte roligt.

    SvaraRadera