måndag 10 maj 2010

Usch vilken lat helg!

Gomorron! Hoppas jag har mer styrka idag, för i helgen har jag verkligen inte uträttat mycket. Men nu är det dag 3 så jag borde må lite bättre... Som ni kan se så har jag lagt till en "ticker" till. Den var inte kul att göra.... Gillar inte de höga siffrorna, det är riktigt skämmigt, men nu kan det bara bli bättre! Jag har dock satt målvikten mycket lägre än tidigare, den var på BMI 30 tidigare och nu är den strax under BMI 25. Det gör ganska många kilos skillnad.

Igår hade jag alla planer på att gå ut och gå en promenad. Vid 11-tiden klädde jag på mig, tömde Cornys låda och gav henne mat, men av det blev jag så yrslig och skakig att jag bestämde mig för att vänta tills jag druckit lunch en timme senare. Gjorde det och väntade lite till, sen gick jag ut med soporna. Fortfarande skakig och yrslig. Bestämde mig för att strunta i promenaden och göra lite ärenden på moppen istället. Åkte till Mölndals Centrum för att se om jag kunde hitta några tröjor eller t-shirtsoutleten som finns där. Döm om min förvåning när hela Mölndals Centrum var stängt, förutom Willy's och Hemköp! Trodde inte det fanns såna ställen längre, där det var helt stängt på söndagar alltså.

På vägen hem igen så stannade jag till vid Plantagen och köpte lite Margueriter att plantera i krukan på framsidan. Nu kom jag på att de står i hallen, glömde helt av att plantera dem igår... Pappa & Marita tittade förbi igår, de skulle hämta posten och vi uppdaterade pappas Windows. Han har ju inte bredband där han bor när han är i Sverige så det är lika bra att göra det nu. Han åker tillbaka till Grekland idag, om det nu går några flyg. Senaste ask-uppdateringen är att delar av Grekland är i zon 2, d.v.s. vissa platser är säkra, andra inte. Planet går nu om någon timme och nästa uppdatering kommer inte förrän kl 9, så de är väl ute på Landvetter nu och kollar läget.

Jag installerade Skype igår, installerade det på pappas dator också. Provsnackade lite med en god vän till mina föräldrar samt med min syster. När jag är på hotellet i Tyskland skall jag köpa tillträde till internet, så om det är någon som vill Skypa med mig där på måndagskvällen när jag sitter och biter på naglarna är det OK :)

Som svar på Emmas kommentar igår om att jag ändå skulle försöka gå in i ketonfasen så har jag kommit på att det inte skulle funka ändå. Måste äta multivitaminer för att stärka immunförsvaret före operationen, och med dem går man inte in i ketonfasen. Förresten så rekommenderar ju läkarna Modifast före op, och det är LCD = inte ketonfas, så det känns OK för det är så kort tid.

Dags att sätta igång denna korta arbetsvecka. Ha det så bra!

5 kommentarer:

  1. Ibland behöver man sådana helger o har man precis börjat flyta orkar man ändå inget göra.

    kram o ha en fin vecka

    SvaraRadera
  2. Ta det lugnt ibörjan för det är en rejäl omställning!

    Vi ska bo hos Magnus föräldrar under tiden (18/6 lämnar vi lägenheten, de har ett stort hus på ca 250kvm så vi har ett rum på nedervåningen där det finns dusch och toa så det är eg bara köket som vi kommer dela men det är inte mig emot för Magnus pappa är en superb kock :-)

    SvaraRadera
  3. Jag skickar en massa styrkekramar till dig. och önskar dig lycka till med pulvringen. Jag vet hur lämpigt det kan vara de första dagarna. Men det blir snart bättre. Själv sitter jag här och räknar ner antalet shakar jag har kvar. Som det är nu så är det bara tre kvar. Sedan slipper jag dem. kram

    SvaraRadera
  4. Katarina: Det är läskigt vad svag man blir, i alla fall jag. Blir jättepåverkad och årkar ingenting. Nu kan det bara bli bättre!! Kram

    Jenny: Jag vet :) Been there done that. Just därför hade jag inga planer alls i helgen. Gott att det har ordnat sig med boende så att ni inte står utan tak över huvudet!! Kram

    Jennie: LYCKA TILL IDAG!! Håller tummarna! Skriv snart på bloggen så jag vet hur det gått! Kram

    SvaraRadera
  5. trist att du blir så yr när du går på soppor!
    Jag brukar dela upp mina påsar, när jag körde wx delade jag upp i princip alla 3 påsarna och fick då 6 mål ist för 3, och nu delar jag upp en påse oftast.

    Inte lång tid kvar nu, spännande!

    SvaraRadera