måndag 31 oktober 2011

En uschlig söndag

Gomorron. Oj vad jag har sovit i natt, 7,5 h, det är 1,5 h mer än vanligt. Känner jag mig piggare för det? Nej, men det har nog mest med ögat att göra.

Jag stack iväg vid halv 9 till Primärvårdsakuten som det så fint heter, på Mölndals sjukhus. När jag kom fram var det kö för att ta nummerlapp... de öppnade inte dörrarna där man kunde ta nummerlapp förrän kl 9. Som snälla svenskar stod vi fredligt i kö och när dörrarna öppnades gick vi lugnt och sansat fram till maskinen och tryckte på knappen för att få våra nummer. Jag fick nummer 5.

Efter en kvart fick jag komma till kassan och betala och sen var det min tur efter ytterligare 20 minuters väntan. Jag trodde det skulle bli mycket mer väntetid och hade med mig talbok (givetvis) och korsordstidning, samt telefonen där jag kunde spela wordfeud eller surfa. Jag fick lägga mig på britsen och läkaren konstaterade att linsen satt som berget. Hon droppade ögat fullt med koksaltlösning, och den satt fortfarande som berget. Då droppade hon ännu mer, satte på en lapp så att ögat skulle vara stängt och gick och tog emot nästa patient. Jag låg där en halvtimme och lyssnade på min bok innan hon kom tillbaka igen.

Då kunde hon med lite lirkande äntligen få loss linsen. Skönt!! Sen droppade hon en droppe av något i ögat, släckte ljuset och tände en blå lampa, för att kolla om jag skadat hornhinnan. Det hade jag som tur var inte, men jag hade en reva utanför. Hon skickade in ett recept på ögonsalva som jag nu skall ta var 3:e timme (när jag är vaken). Apoteket låg precis dörr i dörr, så det var bara att gå dit och hämta ut det.

På vägen hem åkte jag inom Maxi för att handla lite mjölk. Passade på att prova en tunika jag tyckte var snygg. Mailade bilden till mamma och hon sa nej. Jag sa att färgerna var lite konstiga i provhytten och skickade en bild på bara tunikan. Jag köpte den inte, men gick hem och klippte ihop de båda bilderna och la upp dem på facebook. Där fick jag rådet att köpa tunikan. Vad tycker ni?


Det är alltså färgerna uppe till höger ni skall kolla på. De är mer lika verkligheten. Jag behöver något nytt till firmafesten i slutet av november, så det är ingen panik, men jag gillade modellen. 249 kr kostade den på Maxi alltså.

Resten av dagen hände absolut ingenting. Jag kände mig verkligen uschlig. Jag vet inte om det berodde på infektionen i ögat eller något annat, men jag fick en smällande huvudvärk och orkade ingenting. Mat hade jag inte lust på alls, men mår ju skit när jag inte äter med jämna mellanrum, så det var bara att tvinga i sig. Proteiner är det enda som hjälper, så det fick bli mycket av den varan.

När klockan var 9 så kände jag att man äntligen "fick lov" att gå och lägga sig. Somnade väl vid halv 10, men känner mig som sagt inte piggare idag. Hoppas det vänder när jag kommer till jobbet. Jag har lite svårt att se, så jag hoppas inte ansträngningarna idag kommer att ge alltför mycket huvudvärk. Jag spenderar ju nästan all min tid på jobbet vid datorn... lite svårt när man inte ser så bra.

Hoppas ni hade en bättre söndag än vad jag hade! Och Happy Halloween! Ikväll kommer väl varenda unge att ringa på dörren...

3 kommentarer:

  1. Tunikan va snygg, tycker du ska köpa den.

    Skönt att det gick så bra med linsen. Hoppas du blir bra snart.

    Kramis

    SvaraRadera
  2. Tycker också du ska köpa tunikan höstigt fin!

    SvaraRadera
  3. Lena:
    Köpt! :) Ögat är lite bättre idag också. Kram

    Sandra:
    Nu är den inköpt, skall bara hålla mig från att använda den innan firmafesten bara... Kram

    SvaraRadera