söndag 30 oktober 2011

Mot akuten

Gomorron. Eller vad man nu skall säga. Har inte sovit så bra i natt. Varför? Jo, nu sitter det en lins fast i ögat igen (samma öga som förra gången). Jag har bestämt mig. Jag kan inte ha linser. När jag först sätter in dem är de hala som ålar och jag kan knappt blinka utan att de ramlar ur av sig själva. Efter en liten stund sitter de som om de hade sugproppar. Jag känner linsen. Jag ser linsen. Den skaver som fan och ögat är knallrött och kletigt, men jag får inte ut den. Jag ser dåligt, eftersom jag har både lins och glasögon på mig. Pratade med en trevlig dam på 1177 och hon tyckte att jag skulle åka in till akuten på Mölndals sjukhus när de öppnar kl 9. Troligtvis gör jag det, för om jag skall åka in någon gång idag måste det ju vara bättre att komma precis när de öppnat. Lyckas inte de få loss linsen så finns det ögonläkare i huset som de får remittera mig till.

Jag skall ringa optikern i morron och säga att jag inte skall ha några linser. Tyvärr. Jag såg väldigt bra med dem och det var bekvämt på jobbet att slippa byta mellan terminalglasögonen och de vanliga, men så här kan jag ju inte ha det. Jag har inte heller haft dem utan att de skavt hela tiden, och det är ju inte skönt det heller...

Igår hände här inte mycket. Löste en hel del korsord, var ute på en 40 minuters promenad runt kvarteret ett par varv. Röjde lite. Tvättade. Jobbigt då jag inte har någon torktumlare för tillfället. Förra söndagen så fick jag ett larm om att vattenbehållaren var full i tumlaren. Jag brukar tömma den efter varje omgång, men nu hade jag glömt det och den blev full. När jag tömt behållaren så återställdes inte larmet, utan lyser rött och tumlaren går inte igång. Jag felanmälde via webbsidan på måndag morgon. När jag inte hade hört ett pip på onsdag lunch så felanmälde jag igen. Torsdag morgon fick jag ett kvitto och meddelandet att de skulle "ta itu med mitt ärende så fort som möjligt". Jomenvisst. Fort. Jag misstänker att det bara är en spärr någonstans som skall återställas, detta har hänt en gång förut, när jag bodde i den andra lägenheten. Hur svårt kan det vara att bara komma hit och kolla om det är den spärren? Skall man behöva vänta så länge på det? Tvättade en fleecemorronrock igår som nu hängtorkar, den blir inte lika mjuk som den brukar bli då jag tumlar den. Idag måste jag tvätta mina sängkläder, och det ton katthår som annars brukar fastna i torktumlarens filter kommer nu att stanna kvar på lakanen. Annars brukar jag hängtorka allt, utom just fleece och  sängkläder, eller om jag har bråttom och måste torka snabbt.

Håll nu tummarna för att besöket på akuten går fort och att de får ut linsen. Det finns ju roligare sätt att spendera sin söndag på! Ha en bra dag!

6 kommentarer:

  1. Lycka till på akuten! Ha sen en bra söndag. Kram från ett disigt Skåne

    SvaraRadera
  2. Hallojsan
    Hoppas det ordnar sig med linsen och att dem får ut dem. du sitter väll där nu och väntar antar jag.
    Vår torktumlare kan oxå blir "röd" om damfiltret är tätt-
    Då brukar jag vrida runt vredet och väldigt sakta över där det röda slutar att vara rött. efter en stund kan jag sätta på torktumlarnen och då brukar den starta igen.
    Din torkis kanske fungerar på ett annat sett. Hoppas att du får det ordnat snart.
    Kramis Mamma Mia

    SvaraRadera
  3. Aj då, verkar inte fungera alls med linser som sagt. Strunta i det! Hoppas det gick bra på akuten iaf!

    SvaraRadera
  4. Usch, det låter inte alls kul att ha problem med linserna. Läskigt att de måste peta i ögonen! :o Hoppas att det går bra på Akuten.

    Och hoppas att dom kommer och fixar din tumlare snarast.
    Kram och PEPP

    SvaraRadera
  5. Har du kollat om du kan göra såndär operation där de korrigerar synen. Känner flera som gjort det och de är supernöjda!!

    SvaraRadera
  6. Eva:
    Tackar! Här var det också disigt. Kram

    Mamma Mia:
    Nej, min torktumlare funkar inte på samma sätt. Vredet har inget med lampan att göra. Hoppas de kommer idag... Kram

    Sandra:
    Inte en endaste lins till kommer in i mina ögon! Kram

    Sussie:
    Det var inte särskilt läskigt när hon petade (med en tops), kändes ingenting. Kram

    Anneli:
    Nej tack. För det första skulle jag inte låta någon skära i mina ögon. Aldrig. För det andra, hade jag haft de pengarna så hade jag hellre gjort en ny tand eller två. Saknar några stycken och måste nog göra ett par nya... Har dock en kollega som snart skall göra en sån operation, det skall bli spännande att följa.

    SvaraRadera