Gomorron. Å så var det måndag igen. Nog sagt om detta.
Hur gick mitt experiment igår? Både bra och mindre bra. Jag började ju med Lidl's kvarg där jag hade 1 msk i mitt frukostbröd, och så generöst med kvarg ovanpå, som smör. Kvargen hade jag blandat på samma sätt jag har gjort de senaste 2 månaderna, med kryddorna från Kreta.
Fy katten vad den smakade illa! Trodde det var "nyhetens behag". Till mellis blev det 3 kalkonskivor med kvarg på, som rullar. Jag fick knappt i mig dem. Men magen var mer eller mindre OK. Jag insåg att jag inte skulle få i mig mer av den äckliga kvargen, den åkte i slasken. Istället gick jag till Maxi och botaniserade. Alla förpackningar var så stora. Skulle jag köra helt Dukanskt så fanns det inte så mycket mer att välja på än i det laktosfria sortimentet, där trodde jag faktiskt valmöjligheten skulle vara större. Det är den i och för sig, de kan äta keso, men jag gillar inte keso så jag kollade inte ens i den hyllan.
Jag bestämde mig för att prova ICA's kvarg 0,1 %, så jag köpte en liten sån. Sen bestämde jag mig också för att frångå Dukantänket lite och se till att testa laktos ordentligt. Därför köpte jag en 1 %-ig drickyogurt (ICA, smak mango) och en liten vaniljglasspinne. Yoghurten var väldigt god. Glassen smakade som glass skall.
Nu fick jag lite ont i magen. Hann hem innan magknipet satte igång. Fick sedan lära mig från en FB-vän att just glass kan vara knepigt. Under eftermiddagen var jag väldigt tacksam för att jag är singel. Mina fisar luktade inte rosor precis. Till och med Cornelia övergav mig.
Jag åt upp den lilla kvargburken till lunch och middag och det gick nog bra. Men vad lös kvargen var! Mer som yoghurt än som den kvargen jag är van vid. Funkade bra med kryddorna och lite gurka i, men som sagt, väldigt lös.
Så vad lärde jag mig av detta: Kvarg och yoghurt med laktos i går nog bra. Glass går mindre bra. Lidl's kvarg smakar skit. ICA's är mycket godare. Sortimentet för Dukanare är inte så mycket större, men väldigt mycket billigare.
Just nu har jag 6 burkar laktosfri kvarg hemma, kör slut på dem och sedan skall jag göra testet igen, men slopa glassen. Jag kan ju variera mellan med och utan, men det är skönt att veta att jag inte sitter på pottkanten om kvargen är slut (mitt ICA Maxi är den enda affären i västra Göteborg som jag vet som har den kvargen).
I övrigt blev inte så mycket gjort. Jag löste en massa skitsvåra korsord, rensade ett par skåp till, tvättade en massa, röjde lite (städerskan är i Australien och det var ett tag sedan jag röjde...). En ganska slö söndag helt enkelt.
Operationen på onsdag hänger över mig som en skugga, hoppas verkligen att det inte blir så läskigt som jag föreställer mig att det kan bli... Undrar så om jag kan åka direkt och jobba sen? Eller om det räcker med ett par timmar ledigt? Eller hela dagen? Jag får i alla fall inte köra moppen dit (eller bil om jag hade haft en sån). Å vad jag inte ser fram emot detta!
I morgon bitti VILL jag simma. Hoppas nu inte något annat skit, mer än trasig axel och ont i halsen, kommer emellan.
Ha en bra måndag!
Hur gick mitt experiment igår? Både bra och mindre bra. Jag började ju med Lidl's kvarg där jag hade 1 msk i mitt frukostbröd, och så generöst med kvarg ovanpå, som smör. Kvargen hade jag blandat på samma sätt jag har gjort de senaste 2 månaderna, med kryddorna från Kreta.
Fy katten vad den smakade illa! Trodde det var "nyhetens behag". Till mellis blev det 3 kalkonskivor med kvarg på, som rullar. Jag fick knappt i mig dem. Men magen var mer eller mindre OK. Jag insåg att jag inte skulle få i mig mer av den äckliga kvargen, den åkte i slasken. Istället gick jag till Maxi och botaniserade. Alla förpackningar var så stora. Skulle jag köra helt Dukanskt så fanns det inte så mycket mer att välja på än i det laktosfria sortimentet, där trodde jag faktiskt valmöjligheten skulle vara större. Det är den i och för sig, de kan äta keso, men jag gillar inte keso så jag kollade inte ens i den hyllan.
Jag bestämde mig för att prova ICA's kvarg 0,1 %, så jag köpte en liten sån. Sen bestämde jag mig också för att frångå Dukantänket lite och se till att testa laktos ordentligt. Därför köpte jag en 1 %-ig drickyogurt (ICA, smak mango) och en liten vaniljglasspinne. Yoghurten var väldigt god. Glassen smakade som glass skall.
Nu fick jag lite ont i magen. Hann hem innan magknipet satte igång. Fick sedan lära mig från en FB-vän att just glass kan vara knepigt. Under eftermiddagen var jag väldigt tacksam för att jag är singel. Mina fisar luktade inte rosor precis. Till och med Cornelia övergav mig.
Jag åt upp den lilla kvargburken till lunch och middag och det gick nog bra. Men vad lös kvargen var! Mer som yoghurt än som den kvargen jag är van vid. Funkade bra med kryddorna och lite gurka i, men som sagt, väldigt lös.
Så vad lärde jag mig av detta: Kvarg och yoghurt med laktos i går nog bra. Glass går mindre bra. Lidl's kvarg smakar skit. ICA's är mycket godare. Sortimentet för Dukanare är inte så mycket större, men väldigt mycket billigare.
Just nu har jag 6 burkar laktosfri kvarg hemma, kör slut på dem och sedan skall jag göra testet igen, men slopa glassen. Jag kan ju variera mellan med och utan, men det är skönt att veta att jag inte sitter på pottkanten om kvargen är slut (mitt ICA Maxi är den enda affären i västra Göteborg som jag vet som har den kvargen).
I övrigt blev inte så mycket gjort. Jag löste en massa skitsvåra korsord, rensade ett par skåp till, tvättade en massa, röjde lite (städerskan är i Australien och det var ett tag sedan jag röjde...). En ganska slö söndag helt enkelt.
Operationen på onsdag hänger över mig som en skugga, hoppas verkligen att det inte blir så läskigt som jag föreställer mig att det kan bli... Undrar så om jag kan åka direkt och jobba sen? Eller om det räcker med ett par timmar ledigt? Eller hela dagen? Jag får i alla fall inte köra moppen dit (eller bil om jag hade haft en sån). Å vad jag inte ser fram emot detta!
I morgon bitti VILL jag simma. Hoppas nu inte något annat skit, mer än trasig axel och ont i halsen, kommer emellan.
Ha en bra måndag!
Ja "special"varor är int elätta att få tag i alla gånger o op ska nog gå bra..
SvaraRaderaJag anser faktiskt inte att laktosfritt skall behöva vara specialvaror! De flesta affärerna har riktigt bra laktosfritt sortiment, det är just kvargen som saknas, av någon anledning. Men det är väl bara att tacka och ta emot att den finns i min affär, för utan den hade jag aldrig kunnat köra med Dukan!
RaderaVar det socker i glassen så kan det ju vara det som gjorde att magen reagerade?
SvaraRaderaJag tycker Lidls kvarg är helt ok faktiskt.
Icas kvarg 0,1 var det enda jag åt förr, tog bara kesella 1% när icas inte fanns. Jag gillade just att den var så lös, för kesellan var för hård och fick lov spädas ut med lite vatten jämt. Fast sen ändrade jag mig och slutade köpa icas, började köpa kesella istället. Gillade inte den lösa längre. Lidls 0,5 är bättre, för den är hård och ändå mindre fett än kesellan.
Men nu har Garant börjat också, de är också 0,1 och ser ut som icas burkar, men den är hård! Alltså är den bäst enligt mig :) Vet inte om ni har Garant där du bor, annars borde du testa den :)
Nej, av socker hamnar jag i "koma". Jag vill ha den hårdare... blandar den med urpressad, grovriven gurka oftast, och då behöver den vara lite tjockare. Fattar inte hur du kan äta Lidl's, den var ju helt vidrig!
RaderaGarant är väl Wily's? Nu har jag ingen anledning att åka dit längre, hade tidigare posten på Willy's, men från och med igår är den flyttad till Maxi :) Åker inte dit bara för att köpa kvarg...
Var glassen gjord på mjölk? Då är det extra mycket laktos i.
SvaraRaderaÄr man känslig ska man se till att den är gjord bara på grädde.
Jag tål riktig grädde och cremefraiche max 1,5dl/dag resten måste jag ha laktosfritt.
Håller tummarna för dig på onsdag.
Japp, mjölk var det. Har inte tänkt på att det kan vara olika. Det viktiga för mig är kvarg i första hand och yoghurt i andra hand, resterande produkter använder jag inte så ofta. Glass bör jag ju inte äta ändå...
RaderaTack för tummarna!!