onsdag 21 april 2010

Har det snöat i natt?

Gomorron. Vaknade på soffan 4.16... hm. Mycket kan man säga om mina sovvanor, men det är i alla fall en jäkla tur att jag har en så bekväm soffa :) Och jag får nog ganska lagom med sömn, en vanlig natt blir det 7 timmar.

Kom det nån snö i natt? Ser inga spår av den i alla fall...

Körde lite Wii igår när jag kom hem, men det är bara deprimerande. Min höft har verkligen blivit sämre snabbt. Hoppas verkligen den blir bättre när jag börjar gå ner i vikt, annars blir det operation. Det är ju inte en förslitningsskada, utan förkalkning. Enligt läkaren jag var hos för ett antal månader sedan så kan man gå in och skrapa bort förkalkningen. Låter inte alls kul. Som det är nu är det i alla fall inte bra, har ont hela dagarna och kan inte alls gå som förut. Men jag gör så gott jag kan i alla fall. Fast det är synd att jag inte kan köra så mycket Wii som tidigare, men jag kör i alla fall 20-30 minuter om dagen tills jag inte står ut längre.

Just nu funderar jag väldigt mycket på det här med min flygresan om 38 dagar. Kommer alla problem med askan att vara borta då? Om problemen fortsätter, hur länge skall jag vänta innan jag försöker hitta andra sätt att ta mig till Tyskland? Får man pengarna tillbaka om man avbokar biljetten? Hur katten skall jag, relativt nyopererad, orka åka tåg så långt? Den stora frågan är i alla fall hur länge jag skall vänta innan jag avbokar. Jag är så fruktansvärt flygrädd att jag inte vill blanda in chansning och aska i ekvationen. Någon som kan något om resebranschen och kan ge mig ett råd? Biljetten köpte jag direkt från Lufthansa, så jag har ingen resebyrå som jag kan ringa.

Nu sitter Cornelia på mina lår med tassarna uppe på mitt bröst, får skriva med pekfingervalsen. Så här satt hon aldrig förut, det är ett beteende som kommit sen hon bodde 2 dagar hos Maritas syster. Nu sitter hon så här många gånger om dagen. Undrar om hon "mutar in sitt revir" lite extra? Har inga svar på detta.

Ha en bra onsdag!

4 kommentarer:

  1. Jag skulle tro att askan är borta tills dess. Jag ska ju till Rom den 16 maj och då hoppas jag verkligen att det går.

    Vad gäller avbokning av resan så beror det ju lite på vad du har beställt, om du har en om/avbokningsbar biljett etc. Har du det kan du ju avboka hur som helst, och då brukar det ju stå på biljetten hur långt innan man kan ändra.

    Om du inte har en ombokningsbiljett så beror det mycket på flygbolaget. Jag vet att vissa bolag har satsat på service och fixar om- och avbokningar även om det inte ingår, men som huvudregel går sådant här ju som "force majeure" vilken undantar bolagen från ansvar.

    Jag tror dock, som sagt, att du inte behöver oroa dig. De har ju redan börjat flyga lite sedan det första molnet, det har inte tagit så lång tid. Jag är säker på att det fixar sig och askan blåser söderut innan det är dags för dig att åka!

    SvaraRadera
  2. Vad tråkigt att du har så ont... Får hoppas det kan bli bättre efter din operation!
    Inte länge kvar, hoppas att askan är borta tills dess... Men som det verkar nu så verkar det ju ge sig lite...

    Nja, Cambridge-sopporna smakar väl helt okej... Inte så stor skillnad från Xv kan jag tycka... Men i brist på annat som du vet så går ju tom de ner!
    Jag kör bara choklad...
    Ja Felix föddes ju nyss, så känner jag med! =)

    Hoppas du har en bra dag!
    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Ring din kontaktperson på företaget som fixar din operation och fråga vad som händer med din resa med tanke på askan. Tror förvisso det är ok tills dess. Sturup o Kastrup öppnades idag ju :)

    kram

    SvaraRadera
  4. Emma: Jag har beställt direkt från Lufthansa, biljetten är ombokningsbar men det kostar 50 EUR. Eftersom hela tur- och returbiljetten bara gick på 1.300 kr så blir det en väldigt stor del av summan. Men jag hoppas också de har öppnat tills dess, fast nu hade de visst stängt igen...

    Theresa: Skall se om jag kan få tag på några Cambridge, men jag tror det handlar om 7 dagar av min pulverperiod som jag inte har XV-soppor för, så då kan jag nästan ta vad som helst.

    Katarina: De har ingenting att göra med min resa, den har jag bokat själv. Får se hur det går, nu har ju flygplatserna stängt igen, men mycket kan hända på 36 dagar :)

    SvaraRadera