söndag 25 april 2010

Intressant program

Gomorron! Vaknade vid 6. Jippe. Varför kan jag aldrig sova länge på helgerna?? Men inget ont som inte har något gott med sig, såg tidigare ett väldigt intressant program på TV som jag hade missat om jag sovit längre.

Det handlade om matens påverkan på kroppen, hur man kan ändra vad man äter för att fixa eller förebygga framtida problem. Det var väl inte helt vetenskapliga tester som gjordes, men ändå. Ett test var att de sa till 10 tjejer att festa loss i 2 veckor (tror jag det var) och sedan åkte de till en "retreat". Där delades de in i 2 grupper. Den ena gruppen fick fortsätta äta och dricka gott, fast inte överdrivet mycket av allt. Vin, choklad, pasta, fett osv. Den andra gruppen sattes på en hård detox-diet. Före provet fick de alla lämna urin och saliv under 24 timmar, blodprov och andra prover togs, och detta upprepades när veckan var slut. Resultatet? Ingen som helst skillnad på proverna. Kroppen klarade av att rena sig själv, utan hjälp av en detox-diet.

Ett annat experiment var att de lät 2 grupper med pensionärer äta en massa jordgubbar respektive en massa blåbär varje dag i 3 månader. Före, under och efter försöket testades deras minne, och det hade förbättrats. En annan grupp pensionärer som var i riskgruppen för en ögonåkomma jag har glömt namnet på (den påverkar mitten av synfältet), fick äta massa spenat varje dag i 6 månader. Där var det stora skillnader på hur deras syn förbättrats. Sen var det massa andra tester på hur vattnet påverkar vår hud, om det är alkoholen eller druvorna som gör de rödvins-konsumerande fransmännen friskare än resten av världen (faktiskt både druvor och alkohol som ger positivt resultat), hur stor konsumtion av tomater påverkar hyn osv. Mycket intressant!!

Gårdagen innebar en kombination av städning och korsord på altanen. Har röjt och dammtorkat men inte dammsugit än. Det skall jag göra idag. Altansittandet var kallt, trots massa kläder. Det blåste mycket. Sitter jag därute med datorn så måste jag ha parasollet uppfällt, annars är det så svårt att se skärmen. Men då blir det genast kallare. Gick ut och satte mig på seneftermiddagen igen, utan dator, då var det riktigt skönt när solen höll på att gå ner.

Tvättade 2 maskiner som torkades på altanen, det var premiär för det igår. Tvätten luktade himmelskt när jag tog in den!!

En liten promenad hann jag med också. Vill inte testa höften än med för långa promenader. Nästa helg tar jag mig nog en promenad i Botaniska för att kolla hur det ser ut i Vitsippsdalen. Istället för att gå genom Änggårdsbergen dit och sedan hem igen, en promenad på 2 timmar där jag inte kan komma hem på något annat sätt än att gå, så tar jag moppen till ingången på Botaniska. Då kan jag promenera omkring där inne så mycket jag bara orkar, men jag är inte låst med att jag måste gå hela vägen hem.

Idag skall jag iväg och lyssna på Amanda, det ser jag fram emot. Det och dammsugning står på dagens schema. Sen är det dags för ny arbetsvecka, med halvdag på fredag. Kan inte fatta att det är Valborg/1:a maj redan!! Det var ju 1:a april alldeles nyss!

3 kommentarer:

  1. Åh, önskar att jag oxå kunde hänga utt tvätten på tork, men både jag och ena sonen är ju allergiska mot pollen så det funkar inte...

    SvaraRadera
  2. Jag älskar ju både rödvin, vindruvor, spenat och tomater :) Borde ju vara i perfekt form ;)

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Kicki: Jag är också jätteallergisk mot pollen och gräs, men har inte märkt att allergin skulle bli lindrigare om jag inte hängde ut tvätten. Lika illa ändå, detta trots 3 mediciner om dagen...

    Katarina: Haha, du borde må toppen! Väljer själv bort vinet och spenaten, så jag mår kanske lite sämre :) Kram

    SvaraRadera