lördag 24 april 2010

Städdag

Gomorron! Igår kväll satt jag och kämpade länge, var så trött, men ville gå och lägga mig i normal tid. Min allergi har kommit igång, så det kändes som om ögonen hade badat i schampo eller nått, eller som om jag hade gråtit en hel dag. Jag var pigg men ögonen ville inte vara öppna. Hade först tänkt mig att ta en liten "nap", men sen kom jag på bättre tankar. Var vaken till 22 och gick och la mig i sängen. Vaknade kl 5 och kände mig inte utsövd, eftersom ögonen kändes på samma sätt som igår. Jag har börjat ta mina allergipiller, men jag kanske skulle börja med ögondropparna också? Det är alldeles för tidigt för min allergi att börja nu, men jag antar att blåsten gör sitt till.

Igår när jag kom hem från jobbet ringde jag den tjejen som var intervjuad i tidningen Sjukhusläkaren. Det var ju läsning av den artiken som satte igång hela karusellen för mig. Hon var väldigt trevlig och hjälpsam, och hade själv saknat någon att prata med innan för att få svar på alla frågor, och ställde gärna upp nu. Hon var lite stressad, så vi pratade inte så länge, men hon sa att jag gärna får ringa tillbaka i helgen eller senare ifall jag har fler frågor. Hon hade fått tjata en hel del för att få komma på efterkontroller på Sahlgrenska, och då hade hon ändå varit patient på Obesitas innan operationen. Jag har ju inte varit patient där sen 2003, så jag lär väl inte komma in alls. Jag skall istället försöka få dem att ta emot mig på Vårdcentralen, deras distriktssköterska har jag gått hos och pratat dieter och mat. Jag fick också reda på av henne vilka vitaminer och mineraler jag måste ta, information som hon inte fick förrän efter ett par månader. Informationen från Tyskland är bra, men de har ju inte samma märken där som här. Man blir tydligen väldigt väl omhändertagen på sjukhuset och behandlas nästan som en kunglighet. Låter bra tycker jag :)

Lite senare på kvällen ringde Christa från Fecit, de hade varit fast nere i Tyskland en vecka. Vi stämde av lite och jag kommer snart att få inbetalningsinformation. Pengarna skall finnas på sjukhusets konto en vecka före operationen, och det tar ju lite tid för överföringen. Hoppas Euron står sig eller sjunker ytterligare, för nu är det bra kurs. Det är ju mycket pengar vi pratar om så en liten kursändring åt ena eller andra hållet gör skillnad. Nu har jag lagt till en lite roligare räknare här ovanför. När jag börjar på pulvret kommer jag även att lägga till en vikträknare.

Idag skall jag städa lägenheten. Det behövs!! Det var ett tag sedan jag gjorde det själv, har ju haft städhjälp ett bra tag. Men nu när jag skall börja betala av mitt lån på 150.000 kr så har jag inte råd längre. Solen skiner ute och det har inte börjat blåsa ännu. Tvättmaskinen går redan och kanske kan jag hänga ut tvätten på tork idag, det blir i såfall premiär :)

Vad skall ni göra idag?

3 kommentarer:

  1. Bra idé det där med sömnen igårkväll ;)

    Hoppas du får en skön dag på altanen, och att du kan hänga ut tvätten! Det är så underbart med vindtorkad tvätt, jag är avundsjuk!

    SvaraRadera
  2. Skönt att det verkar bra där nere!
    Hoppas städningen gick bra!

    Jo jag satt faktiskt och försökte lägga in lite vår-bilder i headern igår, men jag fattade inte hur man gjorde! =) Det är ju inte jag som gjort den förra designen!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Emma: Ja, jag lydde ditt råd :) 2 maskiner tvätt torkades ute, luktade himmelskt!!

    Theresa: Du får be om hjälp med headern :) Kram

    SvaraRadera