torsdag 8 april 2010

Jag kommer att vara trött idag...

Gomorron. Klockan är halv 5 och jag har varit vaken i 1,5 h. Somnade så gott på soffan igår kväll och vaknade klockan 3. När jag vaknar så mitt i natten kan jag inte bara somna om, så här har jag suttit och spelat Mahong och kollat på TV4 Fakta. Det var just ett program om hur den misstänkte Olof Palme-mördaren Viktor Gunnarsson mördades i USA. Intressant... Nu tänkte jag, när jag skrivit färdigt detta, försöka sova en liten stund. Mobillarmet ringer om mindre än en halvtimme, men jag skall ställa om det innan jag lägger mig ner.

Jag fick rapport om att allt går bra med Cornelia på "kollo". Lillemor la upp bilder på Facebook igår och Corny ser ut att trivas bra. Det lugnar mig. Jag fick mail från ChristaFecit igår med massa dokument med information. Just nu känns det som FÖR mycket information. Jag har fått reda på vad de skall göra med mig under de dagarna jag är inlagd, och det lät inte så mysigt. Slangar i halsen, kateter, prover och annat. Kanske hade varit bättre att inte veta så mycket... Jag skall tydligen sövas 2 dagar i rad, första dagen för att göra en gastroskopi och sen givetvis när de skall operera mig. Massa prover första dagen, får inte äta, och det kommer att bli problematiskt. Jag äter ju inte då, utan pulvrar, och när jag pulvrar är jag väldigt känslig för avvikelser på pulvertiderna. Missar jag bara en halvtimme så blir jag illamående och får skakningar och huvudvärk. Hur skall det då gå när jag inte får "äta" på hela dagen? Hoppas de sätter dropp redan den dagen för annars kommer jag inte att må bra.

Här är "tidsplanen":
Dag/Händelse
1 / Inskrivning, undersökningar, gastroskopi
2 / Operation
3 / Förflyttning till avdelningen
4 / Du får dricka lite the
5 / Dräneringen tas bort, du får dricka fria mängder the, du får äta soppa
6 / Du får äta soppa
7 / Du blir utskriven

Nu börjar också oron för flygresan komma ordentligt. Och tanken på att jag skall vara helt ensam där nere är inte heller speciellt rolig. Jag börjar fundera på om det inte hade varit bättre att lägga ut alla pengarna själv och göra det på Carlanderska, men nu är tärningen kastad och det är så här det blir. Allt kommer troligen att gå jättebra och jag kommer att få ersättning från FK och då är jag jätteglad för att jag slipper dras med ett dyrt lån i 10 år. Jag är en "worry-wart", d.v.s. en person som ofta tar ut all oro i förskott. På gott och ont. Visst är det bra att vara förberedd på att saker kanske inte går som man vill, men väldigt mycket energi läggs på att oroa mig för någonting som kanske inte inträffar.

Ni som har mitt mobilnummer får gärna muntra upp mig när jag är därnere och skicka glada SMS till mig. Det kostar ju tydligen ingenting att ta emot SMS, det är allt annat som kostar massor. Till och med bredbandet på hotellet kostar, men jag skall surfa därifrån och visa vad jag har sett i Frankfurt. Sen behöver jag nog skriva av mig lite oro också... Se, nu oroar jag mig i förskott igen!

Nu skall jag försöka sova en timme eller två. Oftast brukar ju sådana försök resultera i att jag blir tröttare än om jag inte sover alls, men jag gör ett försök. Idag skall jag gå från jobbet en timme tidigare och pappa & jag skall hämta Cornelia. Sen hem och iväg nästan direkt igen, dags för kören efter en veckas uppehåll. Ha en bra torsdag!

5 kommentarer:

  1. Du ska se att allt kommer gå bra, men oron finns ju där just för att man inte vet hur det kommer vara. En skriftlig info kan snarare vara källan till mer oro än befogat.
    Jag kommer bombardera dig med sms ska du se!

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Se till att inte glömma laddare och strömadapter för telefonen kommer att gå varm av sms kan du lita på.
    Börjar med mitt pulver idag, brr.

    Kramisar

    SvaraRadera
  3. Det kommer att gå bra! Du kommer garanterat få dropp eller liknande som näring när du inte får äta. Det är förmodligen bara för att magsäcken ska vara tom som du inte kommer att få äta.

    Oroa dig inte, vi kommer sms:a :) Som Jenny skrev, glöm inte konverterare bara så att du kan ladda telefonen i deras uttag!

    SvaraRadera
  4. Katarina: Ibland kan för mycket information vara värre än ingen information alls... ser fram emot sms:en!! Kram

    Jenny C: Tydligen skall det vara samma uttag som här, någon som vet annorlunda säg till!! Laddaren skall så klart med! Hoppas pulvringen går bra!! Kramis

    Emma: Jag får ju inte ens dricka, men det ordnar sig nog. Skicka många SMS :) Kram

    SvaraRadera
  5. Åh önskar jag kunde vara med dig denna vecka, vi kunde ligga i varsin säng *skratt* är övertygad om att det kommer gå jättebra för dig!! Många kramar!

    SvaraRadera