torsdag 29 april 2010

Jag trodde det var reklam...

Gomorron! Himla tur att jag vaknade idag, hade satt både vanliga telefonen och mobilen på larm. Lyckades stänga av båda två när jag snoozade, så hade jag inte vaknat av mig själv så hade jag väl sovit fortfarande :)

Innan jag gick och la mig igår så gick jag igenom posten (den vanliga som kommer i lådan utanför). Där låg 3 kuvert från Postkodlotteriet. Två stycken som var likadana; ett till Marita och ett till mig. Och sen ett som var annorlunda. Först trodde jag att det var reklam också, men jag öppnade det och fann detta:

När jag läste på insidan visade det sig att jag vunnit 2.000 kr!! Blev lite skeptisk först, och trots att jag stängt ner datorn och släckt överallt, startade jag upp datorn igen. Gick in på postkodslotteriets hemsida och "rättade" min lott. Jag har 2 lotter, så det var 2 vinster på 1.000 kr vardera som bekräftades :) Dessa 2.000 kr, de 500 kr jag vann i presentkort på korsordstidningen för några veckor sedan och skatteåterbäringen på nästan ca 7.000 kr (inkl. städningen) sitter fint. Speciellt eftersom jag är skyldig mamma 10.000 kr....

Igår var det en stressig eftermiddag på jobbet, sprang omkring som katten. Det gjorde i och för sig att jag fick ihop lite steg på räknaren, och det är ju inte fel :) Var iväg på lunchen och åt sushi och där blev det lite steg också. Räknaren slutade på 13.888 steg igår, och det får jag vara nöjd med.

Idag är det dagen D eller dagen GBP för min goda vän J. Tänker på dig hela dagen!!

Ikväll är det kören. Hoppas verkligen inte det regnar för mycket för jag fick ett SMS från henne jag brukar åka med med info om att alla som skall vara med på föreställningen skall stanna kvar och träna lite koreografi. Så jag tar moppen dit och hem. Ingen fara om det regnar på vägen dit, men det är inte kul att vara där 2 timmar genomblöt...

I helgen skall jag försöka laga lite soppor som jag kan frysa in och sedan mixa till släta när det är dags att bara äta flytande efter operationen. Såg lite recept på viktop-forum, men de var väldigt krångliga och innehöll massa grönsaker som jag inte tål/tycker om.... Om ni har något favoritrecept får ni gärna maila det. Skall i alla fall försöka experimentera lite. Nästa helg är det ju försent, då kan jag inte provsmaka... Eftersom jag är så ovan i köket och med soppor speciellt så är det väl ganska korkat att försöka göra dem utan att kunna prova hur de smakar... Någon föreslog Kelda-soppor som bas, men det tror jag inte jag vågar. Jag är ju redan nu överkänslig mot laktos, och de flesta GBP-opererade blir väldigt överkänsliga, så det är väl dumt att prova med det det första jag gör...

Ha en bra torsdag!!

4 kommentarer:

  1. Inga bra recept på soppor, är inte överförtjust i det. Men de där Keldasopporna du skrev om är riktigt goda! Jag tror dessutom att det finns ett par i låglaktos/laktosfri variant. Kan vara värt att kolla i alla fall kanske!

    Annars kan du kolla ex. Tasteline och Matklubben de har massa recept som folk kommenterar etc, vilket jag gillar då man kan se vad andra har tyckt om enkelhet/godhet osv.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Ser att du redan fått tips om Keldasopporna, Blå band och knorr har också goda liksom Campbells på burk.
    Skriv ner vilka grönsaker du inte tål eller tycker om så hjälper jag dig med recept. .

    kram och STORT grattis till vinsten.

    SvaraRadera
  3. Åh grattis till vinsten, vad kul!!!

    Soppor är inte min starka grej, om det inte är xv eller cambridge, hahaha! =)
    Hoppas du hittar några bra recept!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Emma: Skall kolla in Tasteline och andra ställen, får se vad jag kan skrapa ihop för recept :) Får försöka provlaga lite i helgen i alla fall, det blir ju svårt när jag inte kan provsmaka.

    Katarina: Har skickat mail till dig med grönsaker som inte funkar för mig, får se vad du kan hjälpa mig med :) Kram

    Theresa: Tack så mycket! Nej, jag kan inte heller så mycket om soppor... men jag kanske lär mig?? Kram

    SvaraRadera