söndag 18 april 2010

Nästan storm!

Gomorron! Blev väckt kl 7 av Cornelia. Vet inte vad hon ville, för hon gick och la sig nästan direkt när hon fått upp mig... Men jag var färdigsoven så det var OK. Började dagen med att dra fram scannern och scanna ett kort på en tjej som fyller 22 år idag. Jag passade henne ett år i San Francisco 1990-1991, så kortet var från hennes 3-års dag. Hennes familj var den andra jag jobbade för, och jag hade dessutom hand om hennes lillebror Eric, som var 3 månader gammal när jag började där. Han fyller 20 nu i maj... Barnen i familjen jag jobbade i året innan fyller 26 och 28 år i år. Känner jag mig gammal eller?

Igår satt jag ute i en timme eller så, men höll på att blåsa bort. Det var inte så kallt, men hjälp vad det blåste! Fällde upp parasollen eftersom solen sken och det är svårt att se datorn i solen, men trots att den står på en betongklump som väger 26 kg så vek den sig (klumpen lyfte från marken). Tog ner hela parasollen men satt kvar en liten stund. Sen flyttade jag in igen, det gick inte att sitta därute i blåsten. Gick iväg till K-rauta för att kolla om de hade en upphängning till persiennen i min altandörr. Jag hade vinden i ryggen och blev verkligen puttad framåt. Någon upphängningsanordning hade de inte, de hade inte mycket som har med persienner att göra. Undrar var man kan få tag i det? Skall kontakta fastis i morgon, misstänker att det kan vara så att de persiennerna som sitter inuti altandörren hör till lägenheten, och då kan ju de fixa ett nytt beslag. Jag tror däremot att de övriga persiennerna i lägenheten, som sitter på insidan fönstrena, är köpta senare och inte ingår.

När jag gick hem så blåste det så mycket att jag inte hörde något av min talbok, det skrek verkligen i vinden. Trodde jag hade bilar bakom mig hela tiden, men det var bara vinden. Det var inte läge att ta någon längre promenad! Gick hem och körde lite Wii och löste lite mer korsord istället.

Idag skall jag ta kärran till moppen och åka till Maxi och handla. Skall bunkra lite mineralvatten inför pulvringen om 3 veckor, jag har en rabattcheck som går ut snart som ger mig 50 kr rabatt om jag handlar för 300 kr. Lika bra att utnyttja den. Det blir spännande, för de sista gångerna jag har använt kärran så har ena hjulet nästan lossnat... Inte roligt om det ramlar av helt!

Nästa vecka händer inget speciellt, en alldeles vanlig jobbvecka med kören på torsdag. Nästa söndag dock så skall jag, pappa & Marita gå och lyssna på Sångensemblen Amanda i Masthuggskyrkan, det ser jag fram emot.

Ha en skön söndag och håll i hatten!!

2 kommentarer:

  1. Håller verkligen med dig, det är nästan storm ute. Ser jätteskönt ut nr man tittar ut, men oj vad skenet kan bidra, väl ute håller man på att blåsa bort! Ser ju ingenting när håret blåser för ögonen. Så här kan det inte fortsätta jag ska ju sitta på uteservering i Göteborg på fredag eller lördag coh gotta mig i solen. Nu får vädret vända!

    SvaraRadera
  2. Här blåser det rätt bra me....men varmt där det är lä

    SvaraRadera