torsdag 6 maj 2010

Ljust klockan 5!!

Gomorron! Jag vet inte om ni är uppe lika tidigt som jag, men har ni tänkt på att det är fullt dagsljus ute klockan 5 på morgonen? Helt otroligt. Fortfarande sitter vintertankarna i, för jag tänker varje morgon att jag är sen, att jag har försovit mig... Förväntar mig att det skall vara mörkt och blir förvånad när det är ljust :)

Igår var jag och handlade lite efter jobbet, hade först tänkt att handla soppingredienser, men jag var trött så jag orkade inte. Däremot så handlade jag nytt batteri till min stegräknare, för det hade tagit slut under dagen. När jag registrerar mina steg i stegtävlingen idag så får jag göra en liten uppskattning. Hade också spetsat in mig på en ny favorit, har ni smakat Felix' nya serie Italia? De senaste veckorna har jag inte haft någon lust/tyckt det varit någon idé att laga storkok, så jag har ätit en del färdiglagad mat. I denna serie gillar jag Penne Rosse Picanti bäst, och jag ville ha en sådan till lunch idag. Och så var den SLUT! Blev besviken då dagens lunch var sista tillfället för en sådan rätt, i morgon skall tjejerna på jobbet och jag äta sushi, och sen blir det inget på ett tag.

Idag blir det lunch hemma, för jag får besök av en kollegas kompis som skall inspektera min altan. Han har en golvläggningsfirma och skall troligen ta sig an min altan den veckan jag är borta. Den behöver verkligen oljas in, och det är något jag känner att jag inte klarar av själv. Jag har ingen högtryckstvätt, så skulle jag tvätta den själv hade jag behövt stå på knä och skrubba. Det är inget som mina armar skulle gilla. Sen är det väldigt svårt att göra när man har katt, för under flera dagar hade jag inte kunnat släppa ut henne på altanen, eller utnyttja den själv för den delen. Man kan klättra in på altanen utifrån, så jag slipper lämna ut min nyckel. Allt utom hammocken kan jag flytta in i lägenheten, så blir det enklare att jobba därute. Jag mätte min altan i helgen, har alltid trott att den är 30 m², men den är "bara" 27 m²! :)

Jag hoppar över kören idag, har för mycket att göra. Sen tränar de bara inför föreställningen också, och den skall jag inte vara med på. Lika bra att inte stressa utan vara hemma och göra det jag skall. Nästa torsdag är det ju Kristi Himmelfärd, så då är det ingen kör, och torsdagen därpå är det föreställning. De skall ha "kördag" på lördag så de kan träna lite mer.

Förresten kan jag berätta de trevliga nyheterna att kompisen J nu har fått en ny operationstid, på tisdag den 11 maj. Nu hoppas vi verkligen att allt går bra och inget ställs in. Hon är tydligen först i kön då, så det borde ju gå bra. Jonas skall opereras samma dag, i Tyskland, så jag kommer att få problem att jobba när jag skall hålla alla tummar och tår hela dagen :)

Norea eftersökte receptet på sopporna, skall lägga upp det i receptbloggen i helgen, men fram till dess (eller om jag glömmer av att lägga upp det) så kan ni maila mig så får ni det. Min mailadress står i profilen.

Ha en bra dag! Solen skiner och det verkar lovande!

5 kommentarer:

  1. Har inte testat Felix nya serie, gillar inte färdigmat.
    Ang Priorin så börja redan under pulverstadiet för de jag pratat med som gjort det har knappt tappat något hår alls.

    kram

    SvaraRadera
  2. Tess i träningsviken säger: hejsvejs..jodå jag följer din vardag hela tiden. Du kämpar och den stora dagen närmar sig. Jag hoppas du jobbar med verktygen du fick på XV att trots att du ska göra en OP att du ändå tänker på beteendet kring mat. Jag känner flera här uppe som lever som vanligt trots sin Op..sockermissbruk i småskalig version, typ snapsglas med cola och 5 chips och dyl. De sitter fast i sockerskiten vad gäller hjärnan vilket jag tycker är fel. Du lagar ju så fantastisk mat och kan så...bara en sån tanke jag hade. Jag lovar att du kommer få ett häftigt liv sen. Du måste knäppa före bild och lägga ut..en sån där riktig före bild så man kan se skillnaden om några månader..Min kamp pågår. Jag blir inte trådsmal men jag ska hålla mig på mina kilon. Får se hur det går när man har en kropp som bara vill bli fet...suck. Ja ja, Sköt om dig kämpa på. Kram från smultronet i norr

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det är så härligt när man märker att solen går upp tidigt nu, men jag är nog också lite förvånad och inställd på vintertid, men det försvinner nog snart :)

    Lycka till med allt idag!
    Peppkram

    SvaraRadera
  4. Jag är helt övertygad om att det finns ingen i hela världen som är uppe så tidigt som du.. tänkte bara att du skulle veta det ;)

    SvaraRadera
  5. Katarina: Vissa färdigrätter är riktigt goda, många har ju nyckelhål och är inte så onyttiga som andra. Skall kolla upp detta med Priorin, vill inte tappa mer hår. Kram

    Tess: Jag lyckades aldrig med verktygen jag fick från XV. Hatade verkligen den mentala träningen. Skall dock försöka hitta någon annan och göra ett nytt försök. Jag vill bli av med mitt sockermissbruk! Jag är dock så fruktansvärt rädd för att må illa och äter man socker/fett efter GBP är det tydligen väldigt vanligt att man reagerar just så. Det hoppas jag i alla fall. Jag lagar INTE fantastisk mat, jag är usel i köket. Jag har kanske 5 recept som jag kan, men mycket av det jag lagar tycker jag inte om själv... Måste lära mig att laga bättre mat. Jag har ju min gamla före-bild från sommaren 2008, den får duga. Lovar att visa bilder sen :) Massa kramar och lycka till med ditt eget kämpande!!

    Jessica: Pepp och kram till dig också!!

    Emma: Hahaha! Inte sant alls. Men jag tycker om att vara uppe tidigt. Lite lustigt att jag traktar efter egen-tid när jag bor själv... men så är det. Alla andra i området sover så det är ju ensam-tid. Ha en bra fredag!!

    SvaraRadera